Przepustnica
- halas89
- Nowicjusz
- Posiadany PUG: 1,9 CTi XU9JA
- Numer Gadu-gadu: 7901001
Przepustnica
Witam mam szybkie pytanie na które nie znalazłem niestety jednoznacznej odpowiedzi na naszym forum.
Jak w temacie, chodzi o przepustnicę w silniku XU9JA, a mianowicie o to do czego powinny być podłączone dwa przewody podciśnieniowe wychodzące od dołu. Jedne wiem że idzie do przyspieszacza zapłonu i tu jest ok, a drugi? U mnie jest wyprowadzona rurka i sobie ssie powietrze... jak zatkam ją palcem to auto gaśnie.
Jak w temacie, chodzi o przepustnicę w silniku XU9JA, a mianowicie o to do czego powinny być podłączone dwa przewody podciśnieniowe wychodzące od dołu. Jedne wiem że idzie do przyspieszacza zapłonu i tu jest ok, a drugi? U mnie jest wyprowadzona rurka i sobie ssie powietrze... jak zatkam ją palcem to auto gaśnie.
- Artur309GTI
- Nowicjusz
- Posiadany PUG: 309 GTI
- Numer Gadu-gadu: 5021106
Re: Przepustnica
To ja się podłącze bo sam się nad tym zastanawiałem. Z przepustnicy na dole wystają dwa króćce które u mnie nie są ani zaślepione ani nic nie jest podłączone. Silnik mam na motronicu więc przyspieszacz zapłonu nie jest regulowany podciśnieniem. Powinno być coś do nich podłączone albo chociaż zaślepione skoro nic nie jest podłączone?
- halas89
- Nowicjusz
Jeżeli chodzi o Motronic to było kiedyś na forum że mają być one tak jak są, wpisz w szukajke jest na pewno. Ale właśnie do XU9JA nie znalazłem żadnego info gdzie ma iść ten drugi przewód.
- moralez
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: 205......T8, 205 GTI 1.6
- Numer Gadu-gadu: 2955602
- Kontakt:
Skoro auto gasnie to trzeba zaslepic ten krociec i wyregulowac przepustnice. W Motronicu mimo bardziej inteligentnego sterowania pracą silnika zatkałbym takie zrodlo lewego powietrza.
-
- Junior
- Posiadany PUG: 406 TS6
- Numer Gadu-gadu: 0
Potwierdzam, króciec powinien być zaślepiony, tak było na początku ale nie było szans na ustawienie wolnych obrotów na przyzwoitym poziomie i auto gasło każdorazowo po wyrzuceniu biegu... jak się okazało lewe powietrze było pomocne. Ja bym wymienił kompa i przepływomierz, na pasujące do silnika, następnie zaślepił króciec i ustawił wolne obroty... ale co ja tam wiem
"The Greatest Thing You Will Ever Learn, Is Just to love, and Be Loved in Return."
- moralez
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: 205......T8, 205 GTI 1.6
- Numer Gadu-gadu: 2955602
- Kontakt:
Na przeplywce trzeba pokrecic sruba od regulacji CO to da sie ustawic
- halas89
- Nowicjusz
Komp, wtryski i przepływomierz już do mnie jadą. Jak je założę to napiszę czy udało mi się ustawić to tak jak teoretycznie powinno być.
-
- Junior
- Posiadany PUG: 406 TS6
- Numer Gadu-gadu: 0
Zdemontuj jeszcze gumowy przewód powietrza idący z filtra powietrza do przepływomierza i upewnij się że jest szczelny. Ja tam zastosowałem jak widać uszczelnienie termokurczliwe, ale mogło z czasem stracić swoje właściwości...
"The Greatest Thing You Will Ever Learn, Is Just to love, and Be Loved in Return."
- TymczaS
- Uzalezniony
- Posiadany PUG: lepiej nie wiedzieć :P
- Numer Gadu-gadu: 3402152
Widzę że CTi ma nowego opiekuna a bez_polotu nawet się nie pochwalił