Licznik od GTI do zwyklego Puga, Czujniki....
- OZzi
- Junior
- Numer Gadu-gadu: 0
- Kontakt:
Licznik od GTI do zwyklego Puga, Czujniki....
Mam pytanie bo bede z Pagim podlaczal licznik od GTI do mojego Puga i mam pytanie czy da rade te czujniki co tam sa od poziomu oleju chyba i od cisnienia oleju, to jakos je podlaczyc ?? zeby dzialaly ??
- moralez
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: 205......T8, 205 GTI 1.6
- Numer Gadu-gadu: 2955602
- Kontakt:
temepratura oleju i cisnienie.
zarowno jedno jak i do drugie musi miec osobne czujniki
poziom oleju jest wskazywany, ale do tego tez musi byc czujnik i jakis przekaznik czy cos poniewaz dziala to tak ze na zaplonie pokazuje poziom, a po zapaleniu cisnienie( badz temperature nie pamietam) wiec da rade tylko trzeba podjac wiekszy wysilek
zarowno jedno jak i do drugie musi miec osobne czujniki
poziom oleju jest wskazywany, ale do tego tez musi byc czujnik i jakis przekaznik czy cos poniewaz dziala to tak ze na zaplonie pokazuje poziom, a po zapaleniu cisnienie( badz temperature nie pamietam) wiec da rade tylko trzeba podjac wiekszy wysilek
Ostatnio zmieniony 16 maja wt, 2006 12:39 am przez moralez, łącznie zmieniany 1 raz.
mógłbyś szerzej to opisać, jak i gdzie co podłączyć w silniku i do czego żeby zadziałał wskaźnik wychyłowy ciśnienia oleju i po drugiej stronie w prawym górnym rogu wskaźnik wychyłowy temperatury olejumoralez pisze:czujnik od temperatury montujesz w misce ( czyli czeka troche spwawanka) a czujnik cisnienia oleju przez trojnik razem z tym standardowym, wkrecony w miejsce tego drugiego
zmieniłem zegary od 309GTI i wszystko działa poza tymi dwuma wskaźnikami
- moralez
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: 205......T8, 205 GTI 1.6
- Numer Gadu-gadu: 2955602
- Kontakt:
c z u j n i k o d t e m p e r a t u r y m o n t u j e s z w m i s c e ( c z y l i c z e k a t r o c h e s p w a w a n k a ) a c z u j n i k c i s n i e n i a o l e j u p r z e z t r o j n i k r a z e m z t y m s t a n d a r d o w y m , w k r e c o n y w m i e j s c e t e g o d r u g i e g odvfilm pisze:mógłbyś szerzej to opisać, jak i gdzie co podłączyć w silniku i do czego żeby zadziałał wskaźnik wychyłowy ciśnienia oleju i po drugiej stronie w prawym górnym rogu wskaźnik wychyłowy temperatury olejumoralez pisze:czujnik od temperatury montujesz w misce ( czyli czeka troche spwawanka) a czujnik cisnienia oleju przez trojnik razem z tym standardowym, wkrecony w miejsce tego drugiego
zmieniłem zegary od 309GTI i wszystko działa poza tymi dwuma wskaźnikami
to naprawde jest opis tego jak i gdzie podlaczyc czujniki w silniku zgodnie z prosba poszerzony....
jest takie przyslowie masz leb i ch... to kombinuj
Uradowala mnie bystrosc twego umyslu i wysublimowane poczucie humoru Moze po smierci odzyskam wiare w spoleczenstwo...iveras pisze:bardzo kobieta lekkich obyczajów śmieszne, a jeszcze śmieszniejszy jest Twój opis zacytowany powyżej, szczególnie druga część
Przeciez moralez wczesniej dokladnie napisal co i jak podlaczyc -ma moze zrobic fote silnika naniesc siatke i podawac "podlacz kabelek "A" do zlaczki w kwadracie G-18? Po prostu dokladniej sie nie da, a co z tego, ze opis miesci sie w 2 linijkach? Stanowi to jakis problem? Za szybka transmisja danych?
poradzę sobie z tym, potrzebne elementy już mam , czyli dwa czujniki , oleju do wskaźnika wychyłowego i temperatury oleju
a propo
cena w ASO czujnika ciśniena oleju 350zł , cena czujnika temperatury oleju 150zł , cena czujnika ciśniena oleju zwykłego 15zł
ja mam oba za 30zł , te co kosztują w sumie 500zł w ASO
trzeba jeszcze poprowadzić dwa kableki do zegra od tych dwóch czujników i sprawa załatwiona będzie ...
a propo
cena w ASO czujnika ciśniena oleju 350zł , cena czujnika temperatury oleju 150zł , cena czujnika ciśniena oleju zwykłego 15zł
ja mam oba za 30zł , te co kosztują w sumie 500zł w ASO
trzeba jeszcze poprowadzić dwa kableki do zegra od tych dwóch czujników i sprawa załatwiona będzie ...
- Załączniki
-
- DSCF0694.JPG (110.47 KiB) Przejrzano 18040 razy