HideoOSW, masz bardzo fajne spalanie @_@. ile kilometrów zrobił Twój silnik od remontu lub wyjścia z fabryki? Wtrysk boscha czy magneti marelli?
Hideo, a jaki masz przebieg? W sumie to u mnie jest nieokreślony - na zegarach miałem 190, ale może mieć i 290...
Dawno na forum nie zaglądałem, a więc auto jak i silnik ma przebieg licznikowy 159 tyś, i przebieg zdaje się być orginalny, cyferki na liczniku są równo, autko było w 2009 sprowadzone z Niemiec, gdzie tam jakiś czas stało w jakiejś szopie z tego co mówił poprzedni właściciel. Komputer jest Marelli, a silnik ma już zapłon elektroniczny z modułem na prawym kielichu amortyzatora. U mnie na zimnym trzyma 1500obr. a jak się na grzeje to 900 około. Silnik chyba nie był nigdy remontowany, trochę się poci i rano puszcza niebieska chmurkę po odpaleniu, pewnie uszczelniacze zaworowe do wymiany, ale równo pracuje, ma moc i spalanie mnie zadowala. Ps. autko odkupiłem od forumowicza Azazel i wspominał mi że mało pali, ale nie spodziewałem się że aż tak mało na tym stożku
Odnośnie spalania się paliwa to nie będę się spierał ponieważ nie studiowałem nigdy mechaniki samochodowej, aczkolwiek spalanie 10/100km jest stanowczo za duże i jednoznacznie wskazuje na problemy z silnikiem, ale kolega uparł się tych rurek podgrzewacza powietrza i procesów spalania paliwa .
Według mnie to nie to bo gdyby to było przyczyną to u mnie na stożku spalanie również było by takie wysokie.