dziwne szarpanie na 2-3,5 obrotow POoCY

Dyskusje na temat serwisowania, naprawiania oraz modyfikowania silnikow typu TU.
pazdzioch
Junior
Posiadany PUG: 205
Numer Gadu-gadu: 0

Re: dziwne szarpanie na 2-3,5 obrotow POoCY

Post autor: pazdzioch »

lubie_beczki pisze:hmm.. ufo wymienilem bo nadawało sie na smietnik. takze nie sugeruj mi ze wymieniam w tym aucie wszystko co niby nie ma nic do rzecy z szarpaniem... wymiana ufo przyniosla mi nie mal 60 % ulge, jednak na dal szarpie ale juz bardzo zadko i na krotko. Co wazne, przez to ufo mialem wieksze spalanie i w tym momencie NIE DZIWIE sie WOGOLE ze za 70 zl gdy kiedys zalałem zrobiłem TYLKO I WYŁACZNIE 111 KM przy naprawde ekonomicznej jezdzie..
..a.kto tu pisze ze niby nie prosze tylko wymuszam wasza porady??

gdzie kupiłes to UFO ? na allegro są tylko oferty naprawy
Awatar użytkownika
lubie_beczki
Nowicjusz
Posiadany PUG: indiana
Numer Gadu-gadu: 5280739

Post autor: lubie_beczki »

sory..pisze gaznik a mam na mysli to co stoi po lewej stronie od filtra powietrza.. tam gdzie jest ta cala gardziel.. nie wiem jak to sie nazywa fachowo.

a teraz kolejna osoba pisze o ufe i sugeruje mi o allegro... nie kolego... kupiłem ufo w hurtowni w poznaniu bodajze na ulicy milczanskiej na ratajach. nowe, nie uzywane firmy BOSH

przyznaje sie bez bicia babello nie bylem spr pod komputer. ale teraz jak jakos na czasie bede miec wolne to podjade i zobaczymy co tam za „czary„ pokaze nam ten komputer.

aha co do zdjec.. wsadze jutro po pracy. pozdro
babelo
Maniak

Post autor: babelo »

Nigdzie nie jedz tylko znajdź z 2 metry przewodu, pod maską koło kielich gdzie jest przykręcany amortyzator, po stronie pasażera będzie wisieć zielona wtyczka nie podpięta do niczego, są tam dwa piny ale tylko w jednym jest przewód drugi jest pusty! wkładasz tam ten 2 metrowy przewód wsiadasz za sterami, przekręcasz stacyjkę, i dotykasz drugim końcem tego przewodu do masy na 3 sekundy, zacznie mrugać ci żółta kontrolka "K"

W taki sposób sczytasz błędy wszystko ładnie jest opisane w książce która ściągnąłeś tylko nie wiem na której stronie !

Nie przykładaj tego przewodu do masy na dłużej niż 10 s anie nie odłączaj akumulatora bo wykasujesz wszystkie błędy!

Jednak moim zdaniem masz walnięty czujnik położenia przepustnicy, nowy kosztuje w granicach 100 zł jest trochę zabawy z ustawieniem tego ale warto! Wszystko ładnie jak to zrobić samemu napisał Jozek poszukaj jest to gdzieś na forum
pazdzioch
Junior

Post autor: pazdzioch »

ja czekam tez na czujnik polożenia przepustnicy, bo tez mam szarpanie, na allegro jest teraz po 80 złoty nowy

http://motoallegro.pl/item994325178_pot ... ml#gallery

a co do ustawienia to jest tutaj opisane przez jozka

http://forum.peugeot205.pl/viewtopic.ph ... r&start=15
Awatar użytkownika
lubie_beczki
Nowicjusz
Posiadany PUG: indiana
Numer Gadu-gadu: 5280739

Post autor: lubie_beczki »

Witam;] z gory przepraszam.. ale nie mialem dostepu do internetu dlatego nic tu nie pisalem.
Zaczne od tego ze zlikwidowałem szarpanie w pugu! przyczyna była zla regulacja czujnika przepustnicy.. w tej chwili mam 2V wiem ze powinno byc ustawione na 4,5 v ale nie moge juz dac wiecej...pewnie jest do wymiany( kupie nowy czujnik i bedzie juz wszystko sprawne w 100%) Nawet nie wiecie jak sie ciesze;p zaraz dodam zdjecia silnika, i wnetrza auta - pochwale sie ;p a co do klapy bagaznika to chyba ja bede malowac, bo oryginalnej nie moge znalesc, i pewnie nie znajde..;/
aa zapomnialem napisac babelo, nie moge sprawdzic kompa bo nie moge znalesc tego kabla... mam jakis wolny kabel ale to po stronie kierwocy kolo wlewu do spryskiwaczy. Jeśli mozesz to zrob zdjecie w swoim pugu i zaznacz na foto (jesli nie jest to problem)
Załączniki
20100501317.jpg
20100501314.jpg
20100404207.jpg
20100404205.jpg
2010040420088.jpg
20100501312.jpg
20100501311.jpg
20100501310.jpg
Awatar użytkownika
dominik19866
Junior
Posiadany PUG: RG cabrio + RG
Numer Gadu-gadu: 6499027

Post autor: dominik19866 »

Kabel ma zielona wtyczkę dwu pinową ale jest tylko jeden pin użyty powinna być od strony pasażera gdzieś w pobliżu ściany grodziowej ale może być i od strony kierowcy szukaj kop musi być! :)
mateon
Uzalezniony
Numer Gadu-gadu: 464582

Post autor: mateon »

Mam podobny problem tyle że samochód jedzie mi tylko do 4 tys.obrotów dalej nie chce sie wkrecac na obroty tak jakby paliwo niedochodziło a czasami chodzi normalnie.Obroty też lubia falować raz na jakiś czas,pali sie kontrolka od katalizatora.Silnik to TU1M

Przewody,swiece,kopułka,silniczek krokowy może macie jakieś inne propozycje?
Awatar użytkownika
DJPreZes
Moderator
Posiadany PUG: Roland Garros/307
Numer Gadu-gadu: 2516096

Post autor: DJPreZes »

Zacznij od sprawdzenia błędów, bo to kontrolka kompa,a nie katalizatora.
Peugeot 205 Roland Garros Cabrio
Obrazek
mateon
Uzalezniony
Numer Gadu-gadu: 464582

Post autor: mateon »

Dzięki Cejotowi najprawdopodobnie problem zostanie dzisiaj zlikwidowany-czujnik przepustnicy.Dziwne praktycznie każda Indiana miała z tym czujnikiem problem
ODPOWIEDZ