Co się dzieje z tym silnikiem?

Dyskusje na temat serwisowania, naprawiania oraz modyfikowania silnikow typu TU.
Awatar użytkownika
HideoOSW
Junior
Posiadany PUG: 205 Winner PTS / 205 GTI
Numer Gadu-gadu: 0
Kontakt:

Re: Co się dzieje z tym silnikiem?

Post autor: HideoOSW »

prócz tego że, na zapalonym silniku wolne obroty są ok nie mam pojęcia ile ich tam jest bo brak obrota ale na słuch jest ok, ale włączając światła lub nawiew obroty ewidentnie troche spadają i po przegazowaniu kiedy spadają do jałowych troszeczke sie zadławia ale nie gaśnie.

U mnie jest podobnie, mam 1.1 na magneti, jak przegazuje krótko tylko dotykając gazu, to tak jakby się na chwile zalewał. Obroty spadają do 700 i za chwilę wracają na 900. PS. mam obrotomierz, również nie wiem co to może być ale jeżdżę tak od roku i się nie przejmuję. 8)7
Obrazek 1991 GTI [M0TW]
Obrazek 1993 WINNER [M0MY]
Obrazek 1992 XS [P3XY] RIP
TheMocarz
Junior
Numer Gadu-gadu: 8114272

Odp: Co się dzieje z tym silnikiem?

Post autor: TheMocarz »

Wazne ze nie gasnie:smile: jednak fajnie gdy autko dziala jak powinno. No ale dam spokoj temu poki co.

Wysyłane z mojego Desire HD za pomocą Tapatalk 2
Awatar użytkownika
Wi205
Junior
Posiadany PUG: Winner 1.4 KFT
Numer Gadu-gadu: 2023693
Login tlen: wars1977

Re: Co się dzieje z tym silnikiem?

Post autor: Wi205 »

HideoOSW pisze:
prócz tego że, na zapalonym silniku wolne obroty są ok nie mam pojęcia ile ich tam jest bo brak obrota ale na słuch jest ok, ale włączając światła lub nawiew obroty ewidentnie troche spadają i po przegazowaniu kiedy spadają do jałowych troszeczke sie zadławia ale nie gaśnie.

U mnie jest podobnie, mam 1.1 na magneti, jak przegazuje krótko tylko dotykając gazu, to tak jakby się na chwile zalewał. Obroty spadają do 700 i za chwilę wracają na 900. PS. mam obrotomierz, również nie wiem co to może być ale jeżdżę tak od roku i się nie przejmuję. 8)7
Takie zachowanie może wskazywać na problemy z zapłonem (kable ,świece).
"Nie zadzieraj z idiotą, najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu
a później pokona doświadczeniem"
ODPOWIEDZ