Ciekawostka
Ciekawostka
Przegładalem allegro i wpadłem na aukcje na kturej facet chce sprzedac peugeota 205 silnik 1.0 rok 1990 na części http://moto.allegro.pl/item253437626_pe ... _inne.html
zaciekawiło mnie to iz jest napisane ze jest on na wtrysku, gdyż posiadam takiego samego peugepota ten sam silnik i tez 1990 i u mnie jest na gażniku, i ma ssanie.Jestem ciekawy czy taki wtrysk można poprostu ptzełozyć do mojego samochodu i czy trzeba coś przerabiać??A zdrugiej strony czy były silniki 1.0 na wtrysku??
zaciekawiło mnie to iz jest napisane ze jest on na wtrysku, gdyż posiadam takiego samego peugepota ten sam silnik i tez 1990 i u mnie jest na gażniku, i ma ssanie.Jestem ciekawy czy taki wtrysk można poprostu ptzełozyć do mojego samochodu i czy trzeba coś przerabiać??A zdrugiej strony czy były silniki 1.0 na wtrysku??
- kubas
- Maniak
- Posiadany PUG: rallye
- Numer Gadu-gadu: 0
Re: Ciekawostka
tak byly na monowtrysku musisz wiazke zalozyc kolektor no i wtrysk chyba wszystko 

- DJPreZes
- Moderator
- Posiadany PUG: Roland Garros/307
- Numer Gadu-gadu: 2516096
No a bak? Pompa paliwa musi byc w baku przeciez, a w przypadku gaznika pewnie jest przy bloku czy tam glowicy montowana.
Peugeot 205 Roland Garros Cabrio

to mozna czy nie??Jak tak to prosze o szczegółowe rzeczy co należy przerabiać ?Zgóry wszystkim dziękuje
- DJPreZes
- Moderator
- Posiadany PUG: Roland Garros/307
- Numer Gadu-gadu: 2516096
Mozna:
Co do kolektora to raczej dolotowy, bo wydechowy chyba ten sam
Ew. wydechowy z miejscem na sonde.
do tego bak paliwa z pompa w srodku i gotowe ;] Do wiazki oczywiscie kompkubas pisze:... musisz wiazke zalozyc kolektor no i wtrysk...

Peugeot 205 Roland Garros Cabrio

- d_ARC
- Uzalezniony
- Posiadany PUG: Rallye16 - powoli, ale do przodu :)
- Numer Gadu-gadu: 2897169
- Kontakt:
Niekoniecznie w baku - w BXie jest zewnętrzna elektryczna przy belce, w baku tylko sitko 

W kolektorze jest otwor na sonde -nei trzeba zmieniac -wystarczy wiertarka i spawarka 

- moralez
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: 205......T8, 205 GTI 1.6
- Numer Gadu-gadu: 2955602
- Kontakt:
z tego co jeszcze pamietam z TU to dziura na sonde jest za kolektorem