Indiana nie chce gadać
- maciooo
- Junior
- Posiadany PUG: 205 indiana
- Numer Gadu-gadu: 7075900
- Kontakt:
Indiana nie chce gadać
jak w tytule.
auto nie chce odpalić. kręci. 2-3tyg temu była ta sama historia. wtedy auto dostało nowe świece i kable, nie pomogło. auto zostało na tydzień u znajomego mechanika - teoretycznie sprawdził kopułkę, palec i w zasadzie wszystko co mogło by powodować że nie pali. no i odpalił i palił w rybniku przez tydzień (gość dojeżdżał nim do pracy) wrócił do krakowa dwa razy udało mi się go odpalić i znowu stoi.
Pojęcia nie mam co jest nie tak. iskra jest tak jak powinna być... zła mieszanka?
dodam że auto można odpalić "na pych" i wystarczy wtedy tylko żeby koła lekko ruszyły i chodzi jak tralala. po takim odpaleniu nie ma problemu. do momentu kiedy przyjdzie mu stać dłużej niż 3h. ssanie? powiem szczerze że nie mam pomysłu co z tym dalej robić. a jedyne co mi przychodzi do głowy to uszkodzony sterownik wtrysku czy jak się to zwie.
Jeśli macie jakiekolwiek pomysły to piszcie. Byłbym bardzo szczęśliwy mogąc odpalić indianke i bez strachu zostawić ja na noc.
auto nie chce odpalić. kręci. 2-3tyg temu była ta sama historia. wtedy auto dostało nowe świece i kable, nie pomogło. auto zostało na tydzień u znajomego mechanika - teoretycznie sprawdził kopułkę, palec i w zasadzie wszystko co mogło by powodować że nie pali. no i odpalił i palił w rybniku przez tydzień (gość dojeżdżał nim do pracy) wrócił do krakowa dwa razy udało mi się go odpalić i znowu stoi.
Pojęcia nie mam co jest nie tak. iskra jest tak jak powinna być... zła mieszanka?
dodam że auto można odpalić "na pych" i wystarczy wtedy tylko żeby koła lekko ruszyły i chodzi jak tralala. po takim odpaleniu nie ma problemu. do momentu kiedy przyjdzie mu stać dłużej niż 3h. ssanie? powiem szczerze że nie mam pomysłu co z tym dalej robić. a jedyne co mi przychodzi do głowy to uszkodzony sterownik wtrysku czy jak się to zwie.
Jeśli macie jakiekolwiek pomysły to piszcie. Byłbym bardzo szczęśliwy mogąc odpalić indianke i bez strachu zostawić ja na noc.
- drabinho
- Junior
- Posiadany PUG: XS
- Numer Gadu-gadu: 9389827
Re: Indiana nie chce gadać
A jaki tam masz silnik?
http://www.drabinho.peugeot205.pl
Lubisz dziwnych ludzi, to clowna se namaluj...
- palpio
- Junior
- Posiadany PUG: PEUGEOT 309 Xs 1.6 105 KM juz go niema :( jest E36
- Numer Gadu-gadu: 587970
A jak z paliwkiem dochodzi wtedy? Może coś nie tak z pompą?
- maciooo
- Junior
- Kontakt:
pompa śmiga, filtr wymieniony nie tak dawno, paliwo zawsze z jednej sieci, silnik 1,4 (chyba tu3m)
tak sobie pomyślałem, że należało by zdystansować się do opinii mechanika i sprawdzić jeszcze raz palec kopułki. ktoś może mi poradzić jak to zrobić i nie wziąć na klate tych paru volt
tak sobie pomyślałem, że należało by zdystansować się do opinii mechanika i sprawdzić jeszcze raz palec kopułki. ktoś może mi poradzić jak to zrobić i nie wziąć na klate tych paru volt
- Beda
- Nowicjusz
- Posiadany PUG: 405 Roland Garros
- Numer Gadu-gadu: 0
Jak na pych odpala bez niczego, to przyjrzyj sie stacyjce lub rozrusznikowi (włącznie z przewodami).
Może sie coś zwierać lub rozłączać podczas przekręcenia kluczyka w pozycje rozruch i dla tego nie chce odpalić normalnie.
Może sie coś zwierać lub rozłączać podczas przekręcenia kluczyka w pozycje rozruch i dla tego nie chce odpalić normalnie.
- drabinho
- Junior
sprawdź masę na karoserii i skrzyni
- maciooo
- Junior
- Kontakt:
Niby coś w tym jest ale gdyby stacyjka była walnięta to nie było by iskry a owa jest.Beda pisze:Jak na pych odpala bez niczego, to przyjrzyj sie stacyjce lub rozrusznikowi (włącznie z przewodami).
Dzięki za wasze przemyślenia. Auto w przyszły poniedziałek wraca do mechanika w rybniku. zobaczymy co się urodzi. Jeśli wpadniecie na coś konstruktywnego to piszcie, wasza pomoc się przyda!
-
- Uzalezniony
- Posiadany PUG: Ex 205 XS 1,4 75 KM
- Numer Gadu-gadu: 0
Modul moze szwankowac, ale upewnijmy sie-akumulator jest na pewno ok? bo objawy masz takie jakby podczas krecenia nie wystarczalo pradu do wytworzenia odpowiedniej iskry.. Mozesz tez podmienic na probe czujnik Halla
- Pluto
- Maniak
- Posiadany PUG: Audi A4 Quattro Avant
- Kontakt:
A modul ok?
- maciooo
- Junior
- Kontakt:
nie wiem. musze zalatwic jakis do sprawdzenia.
aku jest gitara, kreci elegancko. chyba ze tylko udaje ; )
aku jest gitara, kreci elegancko. chyba ze tylko udaje ; )
- drabinho
- Junior
Jakby moduł padał to by nie było iskry.i za chiny ludowe by nawet na popych nie odpalił.
- maciooo
- Junior
- Kontakt:
no to juz znam kolejna odpowiedz... dzieki
- Pluto
- Maniak
- Posiadany PUG: Audi A4 Quattro Avant
- Kontakt:
Mi jak padl to na pych odpalal. Wiec?drabinho pisze:Jakby moduł padał to by nie było iskry.i za chiny ludowe by nawet na popych nie odpalił.
- drabinho
- Junior
mi jak padł nie było iskry,kręcić mogłem sobie ile chciałem i pchać też.
No chyba że...moduł umiera w różne sposoby,i różne są tego objawy.o tym nie pomyślałem.
No chyba że...moduł umiera w różne sposoby,i różne są tego objawy.o tym nie pomyślałem.
- maciooo
- Junior
- Kontakt:
zobaczymy. jak sie uda podstawic inny to bede wiedzial kampke wiecej.