ciężko chodzi kierownica - proszę o pomoc CZĘSTOCHOWA
- Dominik_Spalek
- Nowicjusz
- Numer Gadu-gadu: 0
- Kontakt:
Witajcie, mam takie pytanie. Wymieniał mi ostatnio mechanik sanki przednie, oddał mi auto i kierownica nie odbijała na zakrętach i ciężko chodziła, tak jakby przeskakiwała, poprawił jednak fuszerkę i myślałem że jest po sprawie.
Dziś jednak ponownie zauważyłem, że kierownica ciężej zaczęła chodzić, czy ktoś będzie mi w stanie pomóc co robić ?
Czy maglownice można smarować?
Wymieniałem krzyżak, ale nie mam na niego osłony gumowej więc możę on się przykurzył?
Jestem z Częstochowy
Dodano po 5 minutach:
Nie ukrywam, iż przymierzam się do zmiany autka, a nie chcę sprzedać komuś czegoś czym sam nie chciałbym jeździć, wymieniłem sanki, przednie tarcze, klocki, świece, filtry, uporządkowałem środeczek aby wyglądało miło i przytulnie i już byłem zadowolony a tu ta kierownica i trochę mnie to zadrażniło.
Dominik
Dziś jednak ponownie zauważyłem, że kierownica ciężej zaczęła chodzić, czy ktoś będzie mi w stanie pomóc co robić ?
Czy maglownice można smarować?
Wymieniałem krzyżak, ale nie mam na niego osłony gumowej więc możę on się przykurzył?
Jestem z Częstochowy
Dodano po 5 minutach:
Nie ukrywam, iż przymierzam się do zmiany autka, a nie chcę sprzedać komuś czegoś czym sam nie chciałbym jeździć, wymieniłem sanki, przednie tarcze, klocki, świece, filtry, uporządkowałem środeczek aby wyglądało miło i przytulnie i już byłem zadowolony a tu ta kierownica i trochę mnie to zadrażniło.
Dominik
- narcodriveII
- Nowicjusz
- Posiadany PUG: 106 s16 :)
- Numer Gadu-gadu: 4304218
- Dominik_Spalek
- Nowicjusz
- Kontakt:
ok kolego jeśli mogę prosić wyceń mi naprawę
Powiedz mi proszę ile taka operacja będzie kosztować ?
- narcodriveII
- Nowicjusz
- Posiadany PUG: 106 s16 :)
- Numer Gadu-gadu: 4304218
no jasne, w sumie to powodów może być sporo np. za szerokie oponysmug pisze:A mi sie wydaje ze mogl jeszcze za bardzo skrecic luzy na przekladni i dlatego teraz ciezko chodzi...
Łożyska Mcphersona to ze 25pln szt + wymiana.
Regeneracja przekładni to 150-250pln.
Powinieneś podnieść cały przód auta i zobaczyć jak to chodzi i czy są jakieś odgłosy opory ewentualnie i z kąd jak są
pozdr
Powiedz mi jak... tam masz tylko tulejke i docisk listwy na sprezynie, wiec srednio jest jak 'skrecic luzy'smug pisze:A mi sie wydaje ze mogl jeszcze za bardzo skrecic luzy na przekladni i dlatego teraz ciezko chodzi...
Jakby co to moge taka regeneracje zrobic za...hmm 70zl?narcodriveII pisze: Regeneracja przekładni to 150-250pln.
Pod sprężyną jest kalibrowana podkładka/podkładki i tu można regulować docisk, choć nie powinno się tego ruszać.
Słuchajcie, wiem że ta prawa tulejka z gumkami to ok 6pln, a czy ten system docisku też można dostać?
Jeśli tak to proszę o jakiś numerek
Słuchajcie, wiem że ta prawa tulejka z gumkami to ok 6pln, a czy ten system docisku też można dostać?
Jeśli tak to proszę o jakiś numerek
501512021 Sprzedam wszystkie części silnikowe 1,8 diesel i 1,9TD od 5pln, szyberdach prostokątny30pln, drążki gti 19mm, stabilizatory 19mm i 16mm, wnętrze od forevera, inne
- _GTI_
- Nowicjusz
- Posiadany PUG: GTI
Re:
a jak wyglada konkretnie proces czyszczenia (chodzi mi o to co trzeba rozebrac w tej maglownicy)?Banita pisze:Tulejka, czyszczenie i nowy smar czyli to samo, co warsztaty robia za 200zl -samemu mozna to za 10zl zrobic, ale to pol dnia grzebania sie w smarze, czyli nic przyjemnego.
ile i jakiego smaru uzyc?
Re: ciężko chodzi kierownica - proszę o pomoc CZĘSTOCHOWA
Wybebeszyc trzeba cala(docisk, tulejka, listwa i wyprasowanie walka), oczyscic tak, zeby kazdy element nie byl pokryty jakimkolwiek brudem czy smarem i naladowac ok 100ml smaru -ja uzywam grafitowego do przekladni slimakowych.