kurde.. dzisiaj poobserwowałem takie "stjunowane" fury z szerokimi felami z "rantem" kurde... a na tym oponki wąziutkie.. wygląda to max lipnie.... jak resorak
Najaktywniejszy w dziale: Stare forum techniczne
[ Posty: 1090 / 34.03% Twoich postów ]
marjo pisze:a ja teraz wsadzam na 15tke 175/55/15 przód a 175/60/15 tył przy szer. felgi 6"
Nie ociera o bude ani o blotnik?
Pytam bo chce kupic do swoich 13" nowe opony ale myslalem tez o felgach od GTI juz z oponami i tak sie zastanawiam czy nie bedzie nigdzie haczyc (przod/tyl).
Wiem ze PAGI kiedys w swoim pugu mial 6" (widzialem we wrocku) i cos haczylo przy obciazeniu. Mam puga color line 1.1Tu1m - nie wiem czy rozstaw osi jest w kazdym pugu taki sam. Nie ukrywam, ze wstawilbym alu ale najchetniej 15 od GTI... a nie chcialbym zeby to sie wiazalo z zakladaniem dystansow i jeszcze zapewne przerobka blotnikow.
Nałogowy czytelnikforum... ... i były kierowca wysoko kręconego LWA
Był: Peugeot 205 Color Line .... posiadałem go przez 6 lat. Wspomnienia .... pozytywne.
Jest: Mitsubishi Galant Elegance 2.0 16V, kombi, 2000/2001 + Yamaha Fazer FZS600 2003r.
Był: Peugeot 205 Color Line .... posiadałem go przez 6 lat. Wspomnienia .... pozytywne.
Jest: Mitsubishi Galant Elegance 2.0 16V, kombi, 2000/2001 + Yamaha Fazer FZS600 2003r.
Mam 15" z GTI w standardowej budzie (belka z XS, wąskie bębny) i belce obniżonej 2-czy 3 ząbki. Na oponach 195/45 jest OK nawet przy 2 osobach z tyłu. Tylko trzeba patrzeć na budowę opon - Toyo 195/50 są już znacznie szersze i wyższe, na styk od wahacza i przy obciążeniu obcierają o błotnik. Także ważny będzie rozmiar opony, jeśli bębny to ich szerokość, stan belki itp.
marjo pisze:a ja teraz wsadzam na 15tke 175/55/15 przód a 175/60/15 tył przy szer. felgi 6"
Nie ociera o bude ani o blotnik?
Pytam bo chce kupic do swoich 13" nowe opony ale myslalem tez o felgach od GTI juz z oponami i tak sie zastanawiam czy nie bedzie nigdzie haczyc (przod/tyl).
Wiem ze PAGI kiedys w swoim pugu mial 6" (widzialem we wrocku) i cos haczylo przy obciazeniu. Mam puga color line 1.1Tu1m - nie wiem czy rozstaw osi jest w kazdym pugu taki sam. Nie ukrywam, ze wstawilbym alu ale najchetniej 15 od GTI... a nie chcialbym zeby to sie wiazalo z zakladaniem dystansow i jeszcze zapewne przerobka blotnikow.
Pagi miał 14', przemo zarzucił 175/55/15 do klekota ale jeśli dobrze pamiętam z dystansami