Czy w dwieściepiątych występuje jakikolwiek mechanizm samoregulacji hamulców bębnowych?
Podobno nawet w 126p występował układ automatycznie ustawiający położenie szczęk względem bębna w miarę zużywania się okładzin ciernych...
Czy jest coś takiego w pugu? Czy wszystko co można zrobić to manipulować śrubą rozpieracza szczęk?
Układ hamulcowy - samoregulacja
- palpio
- Junior
- Posiadany PUG: PEUGEOT 309 Xs 1.6 105 KM juz go niema :( jest E36
- Numer Gadu-gadu: 587970
Re: Układ hamulcowy - samoregulacja
W 205 jedyny sposób samoregulacji to ta śrubka. Ważne żeby nie była zapieczona i żeby miała dobre nacięcia (ząbki) no i oczywiście blaszka która do niej przylega bo jęsli odstaje od tej nakrętki to samoregulator nie działa. Nakrętka sie nie wykręca, przez co okładziny w miare zużywania nie rozpierają sie
- PAWLACZYSKIS
- Junior
- Posiadany PUG: 205|1.4XY7|'89r
- Numer Gadu-gadu: 6209054
- Kontakt:
I ja właśnie dla tego mam okładziny w miarę dobrym stanie Musze to poprawić, ale dopiero jak skończę robić belkę...
http://www.PAWLACZYSKIS.205.pl - mój GREEN .
-
- Nowicjusz
- Posiadany PUG: Junior
- Numer Gadu-gadu: 0
palpio pisze:W 205 jedyny sposób samoregulacji to ta śrubka. Ważne żeby nie była zapieczona i żeby miała dobre nacięcia (ząbki) no i oczywiście blaszka która do niej przylega bo jęsli odstaje od tej nakrętki to samoregulator nie działa. Nakrętka sie nie wykręca, przez co okładziny w miare zużywania nie rozpierają sie
W bendixie sa dwie zebatki.
Uwazam ze jest to lepszy system
Pozdr. Wojtek
Pozdrawiam
Wojtek
205 Junior
Wojtek
205 Junior