Witam,
zamierzam wymienic przednie amorki w moim autku i nie wiem czy musza byc olejowe, czy moga tez byc gazowe. Od czego to w ogole zalezy ?
Moje auto to Peugeot 205 1,1 (mono) 1991 r.
JAKIE AMORTYZATORY ???
- Heler
- Junior
- Posiadany PUG: Inny, Seat Cordoba
- Numer Gadu-gadu: 975861
To zalezy co chcesz osiagnac. Jesli chcesz komfort to tylko i wylacznie olejowe. Jesli chcesz od czasu poszalec to proponuje gazowa i sprezynki obnizajace, tak z -30 mm. Mam taki sam model jak Ty, wlozylem gazowki ze standardowymi sprezynami i samochod dziwnie wysoko stal. Teraz zalozylem sprezyny - 40 mm(jakies tam GT Cupline czy cos, nie wiem dokladnie ) i wreszcie to jakos wyglada i trzyma sie w zakretach. Osobiscie polecam gazowe, lepsza i szybasz reakcja i pewniejsze prowadzenie:D ale za to mniejszy komfort. Wybor nalezy do Ciebie
Przesiadka do wiekszego i rodzinnego...ale juz sobie obiecalem powrot do 205, tym razem tylko w wersji GTI
- Sebek
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: 1.4 Xsi ; A4 Avant ; Honda CBF
- Kontakt:
Ja też proponuje gazowe, nawet o olejowych bym nie pomyślał
Audi A4 Avant
Honda CBF
Dostęp do części do wszystkich marek!!!
mail: sebastian.andrzejewski@szewczykvw.pl
Honda CBF
Dostęp do części do wszystkich marek!!!
mail: sebastian.andrzejewski@szewczykvw.pl
- radzix309
- Nowicjusz
- Posiadany PUG: 309 GTi 8v
- Numer Gadu-gadu: 7898001
- Kontakt:
Re: JAKIE AMORTYZATORY ???
witam panowie.
szukam opini o amorach gazowych firmy GT Cupline.
cały zestaw 40/40 ze sprężynami progresywnymi wyszedł 749 zł wiec nie jest to dużo jak za gazówki,ale nigdzie tak naprawde nie ma opinni o tych amorkach.
ma ktoś jakieś doświadczenia z nimi??prosze o pomoc bo musze amory wymienić
szukam opini o amorach gazowych firmy GT Cupline.
cały zestaw 40/40 ze sprężynami progresywnymi wyszedł 749 zł wiec nie jest to dużo jak za gazówki,ale nigdzie tak naprawde nie ma opinni o tych amorkach.
ma ktoś jakieś doświadczenia z nimi??prosze o pomoc bo musze amory wymienić
- Pieraś
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: sprzedany
- Numer Gadu-gadu: 696324
Siemka ... przeglądnąłem trochę tematów i stwierdziłem, że odświeżę ten, gdyż mam pytań parę dot. PEUGEOT 205, 1.1i
W przypadku decyzji wymiany amorków przednich jak bym chciał auto mieć niżej i twardsze by lepiej brał zakręty (zwykle biorę je z "nadmierną prędkością" w porównaniu do innych kierowców) to co polecicie, przy chęci uzyskania parametrów:
- niższy przód (mój mam wrażenie, że mam nadkole coś wysoko nad oponą; mówię o dolnej krawędzi nadkola)
- twardsze auto - na tyle twardsze, żebym nie musiał się martwić, że jak przelecę tory kolejowe to nie zaryję miską itp.
Biorę taką ewentualność, że gdyby moje 1.1 TU1M się skończyło to zmieniłbym silnik na 1.4 ale tez by musiał być na mono-wtrysku by pasowała instalka gazowa.
W przypadku decyzji wymiany amorków przednich jak bym chciał auto mieć niżej i twardsze by lepiej brał zakręty (zwykle biorę je z "nadmierną prędkością" w porównaniu do innych kierowców) to co polecicie, przy chęci uzyskania parametrów:
- niższy przód (mój mam wrażenie, że mam nadkole coś wysoko nad oponą; mówię o dolnej krawędzi nadkola)
- twardsze auto - na tyle twardsze, żebym nie musiał się martwić, że jak przelecę tory kolejowe to nie zaryję miską itp.
Biorę taką ewentualność, że gdyby moje 1.1 TU1M się skończyło to zmieniłbym silnik na 1.4 ale tez by musiał być na mono-wtrysku by pasowała instalka gazowa.
Nałogowy czytelnik forum... ... i były kierowca wysoko kręconego LWA
Był: Peugeot 205 Color Line .... posiadałem go przez 6 lat. Wspomnienia .... pozytywne.
Jest: Mitsubishi Galant Elegance 2.0 16V, kombi, 2000/2001 + Yamaha Fazer FZS600 2003r.
Był: Peugeot 205 Color Line .... posiadałem go przez 6 lat. Wspomnienia .... pozytywne.
Jest: Mitsubishi Galant Elegance 2.0 16V, kombi, 2000/2001 + Yamaha Fazer FZS600 2003r.
- Pieraś
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: sprzedany
- Numer Gadu-gadu: 696324
czy mozna prosic o jakis response?
Nałogowy czytelnik forum... ... i były kierowca wysoko kręconego LWA