Mam problem---> układ kierowniczy
- NMike
- Uzalezniony
- Numer Gadu-gadu: 0
Mam problem---> układ kierowniczy
Mam problem- luzy na przekładni kierowniczej, co zrobić, da się to naprawić??
Peugeot 205 1,6 GTi
luz może być np na tulejce teflonowej czyli na prawym drążku-złap za niego i poruszaj, może być też na lewym drążku tam też siedzi teflon-tam jest zorganizowany docisk listwy i to można w pewnym zakresie rególować. Jest taka błaszka przykręcana na dwie śróbki chyba klucz 11 i jak ją odkręcisz to jest taka krótka twarda sprężyna i między tą blaszką a sprężyną może być cienka podkładka, grubość/ilość tych podkładek ma wpływ na docisk i w miarę zużywania się listwy można to regulować(ale uważaj na grubość!!!) niestety listwa zużywa się najbardziej na środku i wtedy może być już nie do wyregulowania!!sam to przerobiłem...
Re: Mam problem---> układ kierowniczy
Podłączę się pod ten temat:
Mam nadzieję, że ktoś mnie poratuje i powie co to może być...
Ostatnimi czasy kierując moim PUGIEM (rok 1993, 1.0) trzeba co jakiś czas mocno się namęczyć by skręcić w lewo czy w prawo ... kieronica dostaje nagłego powiedzmy "zatarcia" ale to nie jest tak do końca, bo jak skręce w lewo czy w prawo, i puszcze by odbiło, to odbije ... ale ostatnimi czasy czuję się jakbym prowadził TIRa bez wspomagania, czyli coś jakby dawało opór podczas jazy, ale żeby było ciekawiej to takie rzeczy czasem się dzieją czasem nie, ale ostatnimi czasy coraz częściej .. co to może być i jak temu zaradzić?
Błagam pomóżcie ..
Mam nadzieję, że ktoś mnie poratuje i powie co to może być...
Ostatnimi czasy kierując moim PUGIEM (rok 1993, 1.0) trzeba co jakiś czas mocno się namęczyć by skręcić w lewo czy w prawo ... kieronica dostaje nagłego powiedzmy "zatarcia" ale to nie jest tak do końca, bo jak skręce w lewo czy w prawo, i puszcze by odbiło, to odbije ... ale ostatnimi czasy czuję się jakbym prowadził TIRa bez wspomagania, czyli coś jakby dawało opór podczas jazy, ale żeby było ciekawiej to takie rzeczy czasem się dzieją czasem nie, ale ostatnimi czasy coraz częściej .. co to może być i jak temu zaradzić?
Błagam pomóżcie ..
"Nie prowadź dyskusji z idiotą. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, potem pokona doświadczeniem"
Lozyska mc'phersonow 30zl/szt skf ->wymienic.
Mówisz ze łożyska do bani? Bo mój mechanik nie wie.. jakaś dupa a nie mechanik, tak mu powiem Dziękuje
a co to skf?
a co to skf?
"Nie prowadź dyskusji z idiotą. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, potem pokona doświadczeniem"
- moralez
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: 205......T8, 205 GTI 1.6
- Numer Gadu-gadu: 2955602
- Kontakt:
uzywanie google nie boli