luzy maglownicy

Miejsce na wszystkie rozmowy zwiazane z ukl.hamulcowym, zawieszeniem i ukl. sterowniczym.
Awatar użytkownika
majkikorek
Nowicjusz
Posiadany PUG: 205 new look
Numer Gadu-gadu: 6892304

luzy maglownicy

Post autor: majkikorek »

Witam mam mały problem ponieważ mam luz na prawym kole spowodowany luzem drążka kierowniczego . Kolega mi cos wspominał ze idzie jakoś to skrecic aby wyeliminować luz czy tak jest w przypadku lewków dodam ze nie posiada wspomagania. Idzie ją jakoś zregenerować we własnym zakresie z góry dziękuję za pomoc
babelo
Maniak
Numer Gadu-gadu: 0

Re: luzy maglownicy

Post autor: babelo »

majkikorek pisze:Witam mam mały problem ponieważ mam luz na prawym kole spowodowany luzem drążka kierowniczego
Jak luz jest na drążku to go wymień :) nowy coś koło 25 zł kosztuje
Awatar użytkownika
majkikorek
Nowicjusz

ale drązek jest luzny w maglownicy ma luzy przód tył
babelo
Maniak

Post autor: babelo »

Myślałem że piszesz o końcówce drążka 8)

Jak luz jest w maglownicy to najlepiej chyba poszukać używkę w dobrym stanie i wymienić! Raz szukałem do 106 to na szrocie dostałem za 40 zł w bdb stanie :)
Awatar użytkownika
palpio
Junior
Posiadany PUG: PEUGEOT 309 Xs 1.6 105 KM juz go niema :( jest E36
Numer Gadu-gadu: 587970

Post autor: palpio »

komplet dwóch tulejek 18 zł trochę smaru i dwie godziny roboty poszukaj na forum było nie raz wałkowane
Awatar użytkownika
skola
Uzalezniony
Posiadany PUG: 205 Roland 1,4 TUS3 84KM

Post autor: skola »

palpio pisze:komplet dwóch tulejek 18 zł trochę smaru i dwie godziny roboty poszukaj na forum było nie raz wałkowane
zaznaczmy ze musisz odkręcić cały drążek nie sama końcówkę co w moim przypadku musiałem podgrzewać palnikiem aby odkrecic + na sam koniec zabawy wizyta na zbieznosci koł okolo 80 zl .... wiec wcale nie jest to taka mila i tania zabawa jak sadzic :P
http://peugeot205.pl/index.php?modul=uzytkownik&id=2619

PRZÓD: Wzmak Rockford P450.4, Hertz HSK 165, radio JVC KD-BT1 ,TYŁ: Wzmak SOUNDSTREAM TRX2.550, SUB: MB Quart RWE 302 , kable 35MM^, kondzior 1 F
Awatar użytkownika
majkikorek
Nowicjusz

ustawienie zbieżność najmniejszy problem kolega pracuje w premio :) czyli rozumiem że całą maglownice zwalić na dół.

Kolego palpio te tulejki na co ?? do maglownicy??

Kolego skola w jakim miejscu wykreca się ten drążek te gumy co są na krancach maglownicy trzeba zdjąć przyznam że jestem dość tepy w tym temacie

czyli co muszę kupić aby zlikwidować ten luz??

jeszcze raz zaznacze gdy wykonuję szybkie ruchy kierownicą słychać pukanie nie jest to na kolumnie kierowniczej!!

luzy dochodzą z miejsca gdzie są te gumowe/plastikowe osłony gdzie drążek łączy się z maglownicą
Awatar użytkownika
palpio
Junior
Posiadany PUG: PEUGEOT 309 Xs 1.6 105 KM juz go niema :( jest E36
Numer Gadu-gadu: 587970

Post autor: palpio »

Dokładnie do magla jedna okrągła teflonowa z oringiem po prawej stronie magla ,druga w kształcie walca z wycięciem U jako dociskowa (w maglownicy pod dekielkiem na dwie nakrętki 11) . Sciągasz maglownicę z autka( dobrze by było mieć kanał choć na cegłach też da radę)Sciągnąć osłonę gumową z drążka, odkręcić drążek (jest zabezpieczony pierścieniem zębatym ) następnie w maglu -zabezpieczenie, póżniej wydłubać starą tulejkę delikatnym papierem ściernym przetrzeć listwę magla , dać trochę smaru nową tulejkę poskręcać do kupy. Wymienić jeszcze ten walec i wsio.Aha te tulejki to zestaw naprawczy maglownicy tu masz numerek części http://forum.peugeot205.pl/viewtopic.ph ... katalogowe
Awatar użytkownika
drabinho
Junior
Posiadany PUG: XS
Numer Gadu-gadu: 9389827

Post autor: drabinho »

http://www.drabinho.peugeot205.pl
Lubisz dziwnych ludzi, to clowna se namaluj...
ODPOWIEDZ