problem ze wspomaganiem

Miejsce na wszystkie rozmowy zwiazane z ukl.hamulcowym, zawieszeniem i ukl. sterowniczym.
gila205
Nowicjusz
Posiadany PUG: RG cabrio,GTI,Green
Numer Gadu-gadu: 437816

problem ze wspomaganiem

Post autor: gila205 »

Mam problem ze wspomaganiem ukł.kierowniczego.Jak by mi ktoś z kolegów pomógł to bym był bardzo wdzięczny.Problem jest taki że raz jest ok. a jak mu coś odbije to sie blokuje: wygląda to tak ze,kręcąc kierownicą obojetne w którą strone to mi ją przytrzymuje co kawałek obrotu.raz mi się zdarzyło że jak wjechałem w dziure to problem minął na dzięn-dwa.Zmiana temperatury otoczenia nie gra roli.Płyn wymieniałem i nic sie nie polepszyło :(
Awatar użytkownika
Marin205
Peugeot 205 Master
Posiadany PUG: 205RG zamienione na Skodę
Numer Gadu-gadu: 4777015
Kontakt:

Re: problem ze wspomaganiem

Post autor: Marin205 »

Sylwek a sprawdzałeś krzyżak w kolumnie kierownicy - ja miałem kiedyś dokładnie takie objawy i po wymianie krzyżaka pomogło (co prawda nie mam wspomagania) - nie wiem czy usterka wspomagania może dawać takie objawy
http://www.katalogi.peugeot205.pl Kliknij tu i zobacz spis katalogów z galerii.

http://www.facebook.com/Peugeot205Brochures Kliknij tu ściągnij katalog w pdf z facebooka
Awatar użytkownika
moralez
Peugeot 205 Master
Posiadany PUG: 205......T8, 205 GTI 1.6
Numer Gadu-gadu: 2955602
Kontakt:

Post autor: moralez »

To raczej wina wspomagania. Prawdopodobnie cos jest nie tak z rozdzielaczem. Mozna sprobowac go zdemontowac i wymyc.
Awatar użytkownika
Paweł
Junior
Posiadany PUG: 205 Diesel '92 - 1,9 SRD (XUD9)
Numer Gadu-gadu: 46077

Post autor: Paweł »

Ja też jestem za krzyżakiem w komorze silnika. Już 2 albo 3 razy go wymieniałem właśnie przez takie same objawy. Przy ostatniej wymianie nawaliłem smaru, owinąłem luźno kilkoma warstwami folii (chyba z worka na śmieci) i zacisnąłem opaski. Od tamtej pory mam święty spokój.
205 Diesel '92 - 1,9 SRD (XUD9Y)
Awatar użytkownika
Iwan
Junior
Posiadany PUG: 205 CTi
Numer Gadu-gadu: 0

Post autor: Iwan »

zainwestuj w WD-40 czy cuś podobnego i popsikaj w przegub cardana - w poprzednim aucie pomogło.
ODPOWIEDZ