Problem z Belka "Żółtodziób"
Problem z Belka "Żółtodziób"
Witam mam problem z podniesieniem tylniej belki w peugeot 205 gti. Widziałem kolegów posty ale nie moge sobie poradzic z tymi stabilizatorami:P Jak je mam wybic?? i czym? ten stabilizator zaznaczony na czerwono mam wbijac a ten na zielono z drugiej strony przejsc i wbijac ??? pomocy:(
- skola
- Uzalezniony
- Posiadany PUG: 205 Roland 1,4 TUS3 84KM
- Numer Gadu-gadu: 0
Re: Problem z Belka "Żółtodziób"
na aucie ciezko to będzie zrobic zwłaszcza gdy belka nigdy nie byla rozbierana wiec bedzie esxtra mocno zapieczone. To zielone odkrecasz, wyjmujesz podkladke widac drazek to czerowne wbijasz a na przeciwległym końcu odkrecasz srube i tez wyjmujesz podkładkę
http://peugeot205.pl/index.php?modul=uzytkownik&id=2619
PRZÓD: Wzmak Rockford P450.4, Hertz HSK 165, radio JVC KD-BT1 ,TYŁ: Wzmak SOUNDSTREAM TRX2.550, SUB: MB Quart RWE 302 , kable 35MM^, kondzior 1 F
PRZÓD: Wzmak Rockford P450.4, Hertz HSK 165, radio JVC KD-BT1 ,TYŁ: Wzmak SOUNDSTREAM TRX2.550, SUB: MB Quart RWE 302 , kable 35MM^, kondzior 1 F
Aha dzięk troche ciulowo jest odkecic tą zielona śrubę" torx":P nie drgnie nawet tylko obraca ;//
- Para
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: najlepszy
- Numer Gadu-gadu: 1559591
- Kontakt:
Bardzo ciężko jest rozkręcić te śrubki Torx, trzeba sączyć w WD40 ile się tylko da , użyć dobrego klucza (jeżeli masz słaby zestaw to nawet nie próbuj odkręcać bo tylko obrócisz śrubę), polecałbym też włożenie klucza i puknięcie kilka razy młodkiem (nie za mocno) , może wtedy poluzujesz.
Jak już wyrobiłeś gniazdo to nie bój się naciąć śrubę i wykręcić śrubokrętem. Czasami to jedyna metoda.
Jak już wyrobiłeś gniazdo to nie bój się naciąć śrubę i wykręcić śrubokrętem. Czasami to jedyna metoda.
Dobry mam zestaw Torx:PP Sączyłem troszke WD:P stukałem:P a z tym nacięciem to spróbuje bo tylko to zostało Dzięki wielkie
- ja2nek
- Junior
- Posiadany PUG: 205 GTI TCT
- Numer Gadu-gadu: 7048723
można też ew nabić o rozmiar większego torxa...
tylko do tego trzeba mieć na serio dobre końcówki, żeby się nie okazało że zamiast rozepchnąć ta stara dziure, to sobie tylko torxika przerozmiarujesz..
tylko do tego trzeba mieć na serio dobre końcówki, żeby się nie okazało że zamiast rozepchnąć ta stara dziure, to sobie tylko torxika przerozmiarujesz..
No Peugeot, no cry...Turbo żyje, Turbo pije, Turbo dmucha, Turbo wszystkich rucha
- marcinpug
- Junior
- Posiadany PUG: 205 GTI 167KM 305 GT 205 1.6 automatic 205 1.9 automatic
- Numer Gadu-gadu: 2052464
Para co to młodek ?
- Para
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: najlepszy
- Numer Gadu-gadu: 1559591
- Kontakt:
To taki specjalny młotek bez T ;> Dużo mocniejszy
- skola
- Uzalezniony
- Posiadany PUG: 205 Roland 1,4 TUS3 84KM
- Numer Gadu-gadu: 0
najlepsza metoda jest podgrzanie palnikiem mocno tego miejsca nie wiem na jakiej zasadzie działa ( ściskanie i rozprężanie ) wsadzenie torxa i pukniecie młotkiem dodatkowo. ja mailem łatwiej bo to miejsce cale wypiaskowałem sobie i od razu sie odkręciło
http://peugeot205.pl/index.php?modul=uzytkownik&id=2619