pytanie wahacze
pytanie wahacze
chce się dowiedziec czy sworznie w zwykłym pugu silnik tu1m sa wymienne i drugie pytanie czy ciezko sie wymienia łożysko w przednim kole
Prosze zmienic tutul tematu na cos bardziej odzwierciadlające treść tematu... Samo "Pytanie" niewiele mowi. Para
Prosze zmienic tutul tematu na cos bardziej odzwierciadlające treść tematu... Samo "Pytanie" niewiele mowi. Para
Ostatnio zmieniony 31 lip sob, 2010 8:33 pm przez Sajmon, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: Dużo 205 & Partner V6
- Numer Gadu-gadu: 0
- Kontakt:
Re: pytanie
O sfozniach nie słyszałem za to sworznie są niewymienne a cały wahacz kosztuje 50-60zł.
Jest Ci smutno? Jest Ci źle? Wsiądź do puga, przejedź się!
Określenie "Poranny poprawiacz nastroju" nabiera nowego znaczenia...
Naprawy, modyfikacje, remonty 205 i nie tylko https://www.facebook.com/205renovation/
Określenie "Poranny poprawiacz nastroju" nabiera nowego znaczenia...
Naprawy, modyfikacje, remonty 205 i nie tylko https://www.facebook.com/205renovation/
- trekpio88
- Junior
- Posiadany PUG: Peugeot 205 GLD
- Numer Gadu-gadu: 4204075
Re: pytanie wahacze
łożysko?? wczoraj to przerabiałem, najlepiej jak se znajdziesz kogoś z prasą hydrauliczną to będziesz miał najgorsze z głowy czyli wybijanie łożyska, a żeby taniej wyszło sam wymontuj zwrotnice i zawieź ją z łożyskiem. ale samemu też można;]
PEUGEOT 205 GLD 1.8 D
Seks jest jak Peugeot, zaprojektowany by cieszyc:)
Peugeot jest jak Media Markt-nie dla idiotów:)
FOTKi http://www.polskajazda.pl/Samochody/Peugeot/205/48654
VW GOLF
Seks jest jak Peugeot, zaprojektowany by cieszyc:)
Peugeot jest jak Media Markt-nie dla idiotów:)
FOTKi http://www.polskajazda.pl/Samochody/Peugeot/205/48654
VW GOLF
-
- Uzalezniony
- Posiadany PUG: Ex 205 XS 1,4 75 KM
Lozysk sie nie wbija, ani nie wybija. Za pomoca prasy nie tylko demontaz ale przede wszystkim montaz. Lozysko wbite za pomoca mlota mozna od razu wybic z powrotem i wyrzucic
Re: pytanie wahacze i łozysko
wiec jak najlepiej wymienic łozysko
- Krzysiek511
- Junior
- Posiadany PUG: Peugeot 205 Green
Zobacz tu: http://forum.peugeot205.pl/viewtopic.ph ... %C5%BCyska
Najlepiej wymienić u mechanika. A jak się uprzesz sam to masz opisane w powyższym linku jak koledzy radzili sobie z posadowieniem łożyska.
Najlepiej wymienić u mechanika. A jak się uprzesz sam to masz opisane w powyższym linku jak koledzy radzili sobie z posadowieniem łożyska.
-
- Uzalezniony
Nie kazdy mechanik korzysta z prasy, tacy "za pol ceny" czesto wala z mlota po lozyskach a potem zwalaja wine na to ze lozysko bylo marnej firmy i huczy..
Powtarzam dla Sajmona, lozyska tylko i wylacznie za pomoca prasy hydraulicznej o odpowiednim nacisku. Oczywiscie operator prasy musi tez myslec przy robocie ale to nie wymaga komentarza..
Powtarzam dla Sajmona, lozyska tylko i wylacznie za pomoca prasy hydraulicznej o odpowiednim nacisku. Oczywiscie operator prasy musi tez myslec przy robocie ale to nie wymaga komentarza..
-
- Nowicjusz
- Posiadany PUG: XL
- Numer Gadu-gadu: 8935566
Mam pytanie-od czego pasuje wahacz do mojego puga 205 1.0 93r. W mojej okolicy ciezko dostać cos konkretnego i musze sie jakos ratowac. Druga rzecz maglownica, te czesci tylko z P205 ?
- zmac
- Uzalezniony
- Posiadany PUG: 309 gti, 206 gti, 205 cj
Wahacze możesz założyc z 205, Visa, C15, a maglownice z wcześniej wymienionych lub 309, 306, zx, xara bez wspomagania tylko musisz założyc drązki kierownicze z 205.bacix pisze:Mam pytanie-od czego pasuje wahacz do mojego puga 205 1.0 93r. W mojej okolicy ciezko dostać cos konkretnego i musze sie jakos ratowac. Druga rzecz maglownica, te czesci tylko z P205 ?
- TO-MI
- Maniak
- Posiadany PUG: XU9J4
- Numer Gadu-gadu: 604584106
bez przesady jak tam w swoim wbiłem młotem przejechało już ze 40k km i nic nie wyjecyborg pisze:Lozysk sie nie wbija, ani nie wybija. Za pomoca prasy nie tylko demontaz ale przede wszystkim montaz. Lozysko wbite za pomoca mlota mozna od razu wybic z powrotem i wyrzucic
rozważnie młotem też da rade jak nie bijesz w bieżnie wewnętrzną to nie uszkodzisz tak łatwo łożyska
Doba ma 24 godziny,zgrzewka 24 piwa...przypadek..?
http://peugeot205.pl/index.php?modul=uzytkownik&id=2207
http://peugeot205.pl/index.php?modul=uzytkownik&id=2207
-
- Nowicjusz
- Posiadany PUG: Group B 205 ;)
rozważnie młotem też da rade jak nie bijesz w bieżnie wewnętrzną to nie uszkodzisz tak łatwo łożyska
Jak wbijasz piastę to musisz prać po wewnętrznej, bo jak przywalisz po zewnętrznej to środek wyleci
Jak nie robiłeś tego nigdy to oddaj do mechanika, koszt z demontażem i montażem zwrotnicy jakieś 60-70zł i zawsze bezpieczniej wprasować łożysko. (My za tyle robimy i wprasowujemy łożyska!)
Jak sam wymontujesz zwrotnicę to pewnie z 40-50zł za wymianę łożyska będziesz musiał dać.
- vynalazek
- Junior
- Numer Gadu-gadu: 72175
sąsiad przez 20 lat z okładem wymieniał łożyska bez prasy,cyborg pisze:Lozysk sie nie wbija, ani nie wybija. Za pomoca prasy nie tylko demontaz ale przede wszystkim montaz. Lozysko wbite za pomoca mlota mozna od razu wybic z powrotem i wyrzucic
nikt nie przyjechał z reklamacją,
tylko sąsiad ma olej... w głowie
nie ma rzeczy niemożliwych, są tylko trudne...
-
- Uzalezniony
Lubie takie dyskusje.. "Szwagier tak robil ze 100 razy i jest dobrze"..
Jezeli zasada jest taka ze tak sie nie robi to nikt nie powinien tak probowac.. To ze kiedys komus sie udalo to nie swiadczy o tym ze tak jest prawidlowo.. Na czerwonym swietle sie nie przejezdza przez skrzyzowanie a kolega raz przejechal i nic sie nie stalo, wiec to znaczy ze mozna tak jezdzic??
W mechanice pojazdowej (jak w kazdej innej dziedzinie) jest pare zasad ktorych nalezy przestrzegac zeby cos zrobic wlasciwie i nie powinno sie z tym dyskutowac.. Ale wiadomo ze nikt nikogo nie zmusi zeby lozyska wciskal na prasie, tym bardziej w swoim samochodzie..
Jezeli zasada jest taka ze tak sie nie robi to nikt nie powinien tak probowac.. To ze kiedys komus sie udalo to nie swiadczy o tym ze tak jest prawidlowo.. Na czerwonym swietle sie nie przejezdza przez skrzyzowanie a kolega raz przejechal i nic sie nie stalo, wiec to znaczy ze mozna tak jezdzic??
W mechanice pojazdowej (jak w kazdej innej dziedzinie) jest pare zasad ktorych nalezy przestrzegac zeby cos zrobic wlasciwie i nie powinno sie z tym dyskutowac.. Ale wiadomo ze nikt nikogo nie zmusi zeby lozyska wciskal na prasie, tym bardziej w swoim samochodzie..
- vynalazek
- Junior
- Numer Gadu-gadu: 72175
bo szwagier miał olej... w głowie...cyborg pisze:Lubie takie dyskusje.. "Szwagier tak robil ze 100 razy i jest dobrze"..
nie ma rzeczy niemożliwych, są tylko trudne...