Kierownica nie odbija
Kierownica nie odbija
Szanowanko,
Mówiąc krótko, nie odbija mi często kierownica i w ogóle jakoś tak ciężej chyba chodzi. Do tego jęczy pod kierownicą przy mocniejszym, a może raczej szybszym kręceniu.
Nie jestem jakimś szczególnym asem technicznym, ale z wątku:
http://forum.peugeot205.pl/viewtopic.ph ... 52&start=0
wnioskuję, że może to być wiele rzeczy.
Pytanie więc mam, na ile się nie dać skasować mechanikowi, który lubi czasem zaszaleć z ceną?
Tamten wątek jest sprzed ponad 1,5 roku. Czy ceny tam podane zmieniły się jakoś bardzo?
Z góry dziękuję za pomoc.
Kłaniam się nisko!
Mówiąc krótko, nie odbija mi często kierownica i w ogóle jakoś tak ciężej chyba chodzi. Do tego jęczy pod kierownicą przy mocniejszym, a może raczej szybszym kręceniu.
Nie jestem jakimś szczególnym asem technicznym, ale z wątku:
http://forum.peugeot205.pl/viewtopic.ph ... 52&start=0
wnioskuję, że może to być wiele rzeczy.
Pytanie więc mam, na ile się nie dać skasować mechanikowi, który lubi czasem zaszaleć z ceną?
Tamten wątek jest sprzed ponad 1,5 roku. Czy ceny tam podane zmieniły się jakoś bardzo?
Z góry dziękuję za pomoc.
Kłaniam się nisko!
-
- Nowicjusz
- Posiadany PUG: 205GTI , 405MI16 , 205 CABRIO
- Numer Gadu-gadu: 0
Re: Kierownica nie odbija
na moje to krzyzak na kolumnie
koszt nowego ok 30 zł +wymiana
koszt nowego ok 30 zł +wymiana
- Pieraś
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: sprzedany
- Numer Gadu-gadu: 696324
1. zobacz,czy podczas skrecania kol Ci nie skreca choc troche sprezyn, jesli tak to lozyska przy kielichach do wymiany (u mnie tak bylo)
2. jesli to krzyzak, to wystarczy spsikac go CX-80 lub WD-40, wtedy jesli to on to na bank zacznie kiera sie krecic prawie jak ze wspomaganiem - nie zmienia to faktu ze do wymiany wtedy tak czy owak
2. jesli to krzyzak, to wystarczy spsikac go CX-80 lub WD-40, wtedy jesli to on to na bank zacznie kiera sie krecic prawie jak ze wspomaganiem - nie zmienia to faktu ze do wymiany wtedy tak czy owak
Nałogowy czytelnik forum... ... i były kierowca wysoko kręconego LWA
Był: Peugeot 205 Color Line .... posiadałem go przez 6 lat. Wspomnienia .... pozytywne.
Jest: Mitsubishi Galant Elegance 2.0 16V, kombi, 2000/2001 + Yamaha Fazer FZS600 2003r.
Był: Peugeot 205 Color Line .... posiadałem go przez 6 lat. Wspomnienia .... pozytywne.
Jest: Mitsubishi Galant Elegance 2.0 16V, kombi, 2000/2001 + Yamaha Fazer FZS600 2003r.
Dzięki za podpowiedzi.
Nie odzywałem się, bo dolegliwości same ustąpiły Byłem nawet na stacji diagnostycznej i stwierdzili, że nic tam złego nie widzą.
Ale parę dni temu kłopoty wróciły i to ze zdwojoną siłą. I mam wrażenie, że to całe sztywnienie kierownicy, nieodbijanie i trzaski w kolumnie kierowniczej dzieją się jakby bardziej przy przespieszaniu. Czy to mówi coś więcej?
Nie odzywałem się, bo dolegliwości same ustąpiły Byłem nawet na stacji diagnostycznej i stwierdzili, że nic tam złego nie widzą.
Ale parę dni temu kłopoty wróciły i to ze zdwojoną siłą. I mam wrażenie, że to całe sztywnienie kierownicy, nieodbijanie i trzaski w kolumnie kierowniczej dzieją się jakby bardziej przy przespieszaniu. Czy to mówi coś więcej?
Nieee no szacun!
Trafiliście w 10!
Nawaliłem w krzyżak WD40 i faktycznie kierownica lata jak nigdy!
Dzięki!
Trafiliście w 10!
Nawaliłem w krzyżak WD40 i faktycznie kierownica lata jak nigdy!
Dzięki!
- gti&green
- Junior
- Posiadany PUG: był RG 1.4 1991r, GTi 1.9 1991r, był green 1.1 zeswapowany na 1.4 1991r i nowy nabytek XS 1.4 1991r
- Numer Gadu-gadu: 5809515
Witam wszystkich dwieściepiątkomaniaków
Kilka dni temu miałem ten sam problem i już chciałem wspomaganie zakładać
Zmieniłem nawet łożyska z mcphersonów i dalej kierownicy nie szło uciągnąć, normalnie siłownia za free...
na szczęście mnie oświeciło i zajrzałem na forum, popsikałem krzyżaki i kierownica lata jak na wspomaganiu hehehehe, a gumy mam szerokie... 185/60 R14
Dzięki za podpowiedź, pozdrawiam i życzę jeszcze wielu tysięcy kilometrów pod kółkami naszych francuskich cudeniek
Kilka dni temu miałem ten sam problem i już chciałem wspomaganie zakładać
Zmieniłem nawet łożyska z mcphersonów i dalej kierownicy nie szło uciągnąć, normalnie siłownia za free...
na szczęście mnie oświeciło i zajrzałem na forum, popsikałem krzyżaki i kierownica lata jak na wspomaganiu hehehehe, a gumy mam szerokie... 185/60 R14
Dzięki za podpowiedź, pozdrawiam i życzę jeszcze wielu tysięcy kilometrów pod kółkami naszych francuskich cudeniek
205... i wszystko inne zostaje w tyle
Technik konserwacji zabytków, w pracy i w garażu :p
Technik konserwacji zabytków, w pracy i w garażu :p
-
- Junior
- Posiadany PUG: 205
żeby łożysko amortyzatorów wymienic , trzeba zdjemowac sprężyne ?
-
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: Dużo 205 & Partner V6
- Kontakt:
Trzeba. Łożysko jest pomiędzy górną miską a miską sprężyny.
Jest Ci smutno? Jest Ci źle? Wsiądź do puga, przejedź się!
Określenie "Poranny poprawiacz nastroju" nabiera nowego znaczenia...
Naprawy, modyfikacje, remonty 205 i nie tylko https://www.facebook.com/205renovation/
Określenie "Poranny poprawiacz nastroju" nabiera nowego znaczenia...
Naprawy, modyfikacje, remonty 205 i nie tylko https://www.facebook.com/205renovation/
-
- Junior
- Posiadany PUG: 205
dzięki
-
- Nowicjusz
- Posiadany PUG: XL
- Numer Gadu-gadu: 8935566
W takim razie, również założe wspomaganie WD40 : D, u mnie także wybity krzyżak-może ktoś przybliżyć wymiane go ? Bez porad jedź do mechanika. Chyba nie trzeba wytargać przekładni ?