Witam
Mój problem polega na dziwnym dźwięku w okolicy prawego koła , podczas jazdy tak jakby wpadł jakiś kamień w koło , najdziwniejsze jest to , że pojawia się i znika obojętnie czy jadę po dziurach czy po ładniej drodze. Czy też jadę prosto czy skręcam też pojawia się ten dźwięk.
Dodam iż wymieniałem jakieś pół roku temu sworznie , prawy wahacz cały , także nie wiem co może być przyczyną tej usterki ?
Z góry dziękuję za fachową wskazówkę , poradę.
Pozdrawiam
Dziwny hałas podczas jazdy ?!
-
- Uzalezniony
- Posiadany PUG: Ex 205 XS 1,4 75 KM
- Numer Gadu-gadu: 0
Re: Dziwny hałas podczas jazdy ?!
Niezle opisales-jakby wpadl kamien w kolo..
Dzwiek taki jak piszesz kojarzy mi sie jedynie z wybitym przegubem, jak u siebie mialem juz baaaardzo zuzyte to halasowaly wlasnie nie tylko przy skrecie ale i podczas jazdy na wprost..
Dzwiek taki jak piszesz kojarzy mi sie jedynie z wybitym przegubem, jak u siebie mialem juz baaaardzo zuzyte to halasowaly wlasnie nie tylko przy skrecie ale i podczas jazdy na wprost..
-
- Uzalezniony
- Posiadany PUG: Ex 205 XS 1,4 75 KM
łozysko nie wydaje takiego dzwieku.. Musialoby sie chyba kompletnie zmielic i rozleciec..
-
- Nowicjusz
- Posiadany PUG: 1,1 rok 91
Muszę powiedzieć że wymieniłem łożysko prawego koła , lecz problem pozostał też huczy, podejrzewam że może być to łożysko podporowe pół osi
. Wiecie może jak sprawdzić czy to jest akurat te łożysko bez wyjmowania całej półośki ?
Pozdro
. Wiecie może jak sprawdzić czy to jest akurat te łożysko bez wyjmowania całej półośki ?
Pozdro