Jak rozruszac zapieczoną belkę!

Miejsce na wszystkie rozmowy zwiazane z ukl.hamulcowym, zawieszeniem i ukl. sterowniczym.
domel
Uzalezniony
Posiadany PUG: 1,8D 92r
Numer Gadu-gadu: 0

Re: Jak rozruszac zapieczoną belkę!

Post autor: domel »

Po pierwsze było pytanie o to jak rozruszać belkę, a nie o remont, więc napisałem swoją propozycję. Nigdzie nie napisałem że trzeba wypełnić całą belkę olejem. Na rozruszanie wystarczy trochę np. 0,5l oleju. Czy smarować czy nie to już pozostawiam do wyboru każdemu. Ja mam smarowaną, (czymś o konsystencji budyniu - hipol z towotem)
czy wlanie 0,5-1 litra oleju do belki przesmaruje łożyska i ich bieżnie na całym ich obwodzie?
Jak wlejesz litr oleju i będziesz jeździł to gwarantuje, że na zakrętach i dziurach od chlapania i ciągłego przelewania się na boki olej dotrze w każdy zakamarek belki i trochę nasmaruje. Ale niektórzy polecają zalanie całej belki olejem (podobno ok 2l)

Wbabell zdaje sobie sprawę, że musi zrobić porządny remont belki a rozruszanie to tylko doraźne rozwiązanie, którego nikt nie poleca ale i tak to lepsze od jeżdżenia ze skrzypiącą belką. To zresztą jego sprawa.

Gregor: jeśli nie masz nic ciekawego do powiedzenia po prostu się nie odzywaj na forum.
A moderatorzy już dawno powinni usunąć jego głupie i obrażające innych odzywki, a najlepiej zbanować skoro nie potrafi nawet rzeczowo dyskutować.
Ostatnio zmieniony 11 gru czw, 2008 9:49 pm przez domel, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
-BARON-
Junior
Posiadany PUG: 205 GTI 16V

Post autor: -BARON- »

tylko demontaż innego skutecznego rozwiązania niewidzę,przy odrobinie szczęścia prasa pomoże.
Ostatnio zmieniony 11 gru czw, 2008 9:52 am przez -BARON-, łącznie zmieniany 1 raz.
Peugeot 205 1.9 gti,Isuzu trooper 2.8tdi.
http://www.BARON.peugeot205.pl
Awatar użytkownika
moralez
Peugeot 205 Master
Posiadany PUG: 205......T8, 205 GTI 1.6
Numer Gadu-gadu: 2955602
Kontakt:

Post autor: moralez »

poki co nie mamy regulaminu 8)7, ale chcialbym poprosic o bardzie wyrafinowane wyrazanie pogladow, debil zbytnio traci piaskownica
gregor
Nowicjusz

Post autor: gregor »

Wyedytowałem
ODPOWIEDZ