Pompa chamulcowa.
-
- Nowicjusz
- Posiadany PUG: Peugeot 205 look
- Numer Gadu-gadu: 3433827
Pompa chamulcowa.
Zamierzam popracować nad pompą hamulcową. Zastanawiam się nad remontem jej jeśli niejest to skomplikowane i czasochłone. Cenne rady mile widziane!! Ewentualnie bym ją wymienił na nową, ale z tego co się orientowałem to sprzedając nową pompę podają wymiar np. 19mm. Podejżewam że jest to jakiś wymiar wewnątrz pompy ale nie jestem pewien a oprucz tego niewiem jaki jest ten wymiar umnie w pugu. Mam puga 1.1 look 91r. ze wspomaganiem chamulca.
Re: Pompa chamulcowa.
19mm to jest średnica tloczka, albo wewnętrzna cylindra. remont pompy to w sumie jej wewnętrzne przeczyszczenie i wymiana uszczelek, nic tam wiecej nie możesz zrobić, no chyba że jest cylinder od środka zniszczony. w każdym bądz razie rozebranie, wymiana uszczelek i złożenie jest bajecznie prosta.
A czy do XS-a (przód Tarcze, tył Bębny) można zamontować jakąś silniejszą pompkę (nie wiem na z GTI) ???
Mój XS to raczej spowalnia a nie staje dęba ja GTI (rozumiem że nie uzyskam tego co jest w GTI bo tam są 2x Tarcze). Wymienione Klocki przód i tył, wymieniony płyn - naciągnięta linka ręcznego
Ale wolałbym szybciej się zatrzymywać !!!
Mój XS to raczej spowalnia a nie staje dęba ja GTI (rozumiem że nie uzyskam tego co jest w GTI bo tam są 2x Tarcze). Wymienione Klocki przód i tył, wymieniony płyn - naciągnięta linka ręcznego
Ale wolałbym szybciej się zatrzymywać !!!
- moralez
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: 205......T8, 205 GTI 1.6
- Numer Gadu-gadu: 2955602
- Kontakt:
zaloz zaciski i tarcze z gti i wystarczy ci to zeby na reszcie z xs zablokowac kola przy 100
- kubas
- Maniak
- Posiadany PUG: rallye
- Numer Gadu-gadu: 0
pompa z 406 + male serwo z xs + hebel z przodu z 1,9 + hebel z tylu z 1,6 wedlug mnie wystarcza zeby zatrzymac te 75 km
- cejot
- Forum Admin
- Posiadany PUG: 205 Automatic, 205 El Charro, 205 ...
a jakie felgi 14" wtedy wchodzą na te zaciski?
Z tego co wyczytałem na forum to Speedline się mieszczą, SMRy trzeba trochę przeszlifować. A jak jest z felgami od Winnera?
Z tego co wyczytałem na forum to Speedline się mieszczą, SMRy trzeba trochę przeszlifować. A jak jest z felgami od Winnera?
- kubas
- Maniak
- Posiadany PUG: rallye
- Numer Gadu-gadu: 0
taa speedline niby wchodza, przy smr trzeba przeszlifowac troche zacisk. jak z winnerem to nei wime trzeba by et sprawdzic.
- moralez
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: 205......T8, 205 GTI 1.6
- Numer Gadu-gadu: 2955602
- Kontakt:
powinny pasowac bo widzialem gti na felgach od winnera
- cejot
- Forum Admin
- Posiadany PUG: 205 Automatic, 205 El Charro, 205 ...
Felgi od Winnera maja ET 22. W takim razie jak nadejdzie pora na wymianę hamulców to chyba wsadzę do XSa zaciski od GTi.