Stan Amortyzatorow
-
- Nowicjusz
- Posiadany PUG: 205 Gl 1.1
- Numer Gadu-gadu: 1964511
Stan Amortyzatorow
Witam , jedno pytanie...
Troche nietypowe ale nie mam kogo sie o to spytać;]
A mianowicie, czy nowy amortyzator tylni (do puga oczywiście) można ścisnąć trzymając go oburącz? Czy tez powinien on jednak stawiać większy opór , bo ci mi sie wydaje , ze powinien. Ale dla pewności wole sie zapytać.
Troche nietypowe ale nie mam kogo sie o to spytać;]
A mianowicie, czy nowy amortyzator tylni (do puga oczywiście) można ścisnąć trzymając go oburącz? Czy tez powinien on jednak stawiać większy opór , bo ci mi sie wydaje , ze powinien. Ale dla pewności wole sie zapytać.
- palpio
- Junior
- Posiadany PUG: PEUGEOT 309 Xs 1.6 105 KM juz go niema :( jest E36
- Numer Gadu-gadu: 587970
Re: Stan Amortyzatorow
A widziałeś amorki od malucha tak samo działa one nie działają jak amortzator w krześle obrotowym
- rudi88
- Nowicjusz
- Posiadany PUG: junior 1.0 91r.
- Numer Gadu-gadu: 0
- Login tlen: rudi88
po pierwsze zalezy czy to amorek gazowy czy olejowy, bo tylko gazowy sam sie rozpiera.
a po drugie to tylko naprawde twardy gazowy jest problem scisnac w rekach
a po drugie to tylko naprawde twardy gazowy jest problem scisnac w rekach
jak mialem bile w maluchu to musialem sie zapierac o cos zeby je scisnacpalpio pisze:A widziałeś amorki od malucha tak samo działa one nie działają jak amortzator w krześle obrotowym
zakret, albo bokiem albo wcale
Scisnac mozna, ale wyciagnac powinno byc ciezko.( szybko wyciagnac )
- kabzik
- Junior
- Posiadany PUG: 205 GL 1.1, 106 Quiksilver 1.4
a jak sprawdzić czy amorki nadają sie jeszcze do jezdzenia? mam je gołe bez sprężyn i jak wciskam to sie chowa ta sztyca a jak puszcze to powoli wraca do góry.. dobre są? jest na to jakiś test?
- skola
- Uzalezniony
- Posiadany PUG: 205 Roland 1,4 TUS3 84KM
te testy to jakaś pomyłka ... ostatnio czytałem ze np lakkie auta takie jak nasze skuteczność rzędu 50 % jest właśnie ok oO
O dziwno na każdej stacji ( 3 badane ) wyniki różniły sie znacznie oO)
O dziwno na każdej stacji ( 3 badane ) wyniki różniły sie znacznie oO)
http://peugeot205.pl/index.php?modul=uzytkownik&id=2619
PRZÓD: Wzmak Rockford P450.4, Hertz HSK 165, radio JVC KD-BT1 ,TYŁ: Wzmak SOUNDSTREAM TRX2.550, SUB: MB Quart RWE 302 , kable 35MM^, kondzior 1 F
PRZÓD: Wzmak Rockford P450.4, Hertz HSK 165, radio JVC KD-BT1 ,TYŁ: Wzmak SOUNDSTREAM TRX2.550, SUB: MB Quart RWE 302 , kable 35MM^, kondzior 1 F
-
- Uzalezniony
- Posiadany PUG: 1,8D 92r
Mam nowe przednie amorki olejowe. Jeszcze nie założone.
Dość ciężko ale daje się je ścisnąć rękami.
Wyciągnąć też się daje ale ciężej
Dość ciężko ale daje się je ścisnąć rękami.
Wyciągnąć też się daje ale ciężej
- kabzik
- Junior
- Posiadany PUG: 205 GL 1.1, 106 Quiksilver 1.4
a moje da sie ścisnąć, a potem same wracają do góry.. to coś nie tak jest?
- rudi88
- Nowicjusz
- Posiadany PUG: junior 1.0 91r.
- Login tlen: rudi88
to tylko oznacza ze sa to amortyzatory gazowe i tak ma byckabzik pisze:a moje da sie ścisnąć, a potem same wracają do góry.. to coś nie tak jest?
zakret, albo bokiem albo wcale
-
- Uzalezniony
- Posiadany PUG: Ex 205 XS 1,4 75 KM
zwykle olejaki mozna sprawdzic w taki sposob, ze dolem umocowac je np w imadle i probowac je wcisnac ale bardzo mala sila, o doslownie kilka mm. Jesli uda sie wyczuc takie wlasnie 5-6 mm bez wiekszego oporu (przy ruchu i w dol i w gore) a potem dopiero jest normalny opor, to amorki mozna poslac w strone zlomowiska bo to oznacza ze czesc oleju sobie tylko znana droga opuscila towarzystwo. Taki amor bedzie niby tlumil duze ugiecia, ale przy tych najczestszych leciutkich podczas jazdy po teoretycznie prostej drodze nie bedzie w ogole tlumil. Stad efekt "nietrzymania kola" w zakrecie.
P.S. Jak kupilem do przodu nowe Delphi to tez tak mialy dopoki nie postaly pare dni pionowo-w sklepie lezaly poziomo i olej przeplynal sobie kanalami tam gdzie nie powinno go byc. Koledzy ze sklepu mowili ze generalnie amorek po wymianie ma pelna sprawnosc po ok 100 km wlasnie z racji przechowywania w magazynach w pozycji poziomej. Kiedys mieli przypadek ze gosciu wymienil amory i zaraz jechal na przeglad i wyszlo ze sa niesprawne, chcial je reklamowac ale go przekonali i po 100 km bylo ok;)
P.S. Jak kupilem do przodu nowe Delphi to tez tak mialy dopoki nie postaly pare dni pionowo-w sklepie lezaly poziomo i olej przeplynal sobie kanalami tam gdzie nie powinno go byc. Koledzy ze sklepu mowili ze generalnie amorek po wymianie ma pelna sprawnosc po ok 100 km wlasnie z racji przechowywania w magazynach w pozycji poziomej. Kiedys mieli przypadek ze gosciu wymienil amory i zaraz jechal na przeglad i wyszlo ze sa niesprawne, chcial je reklamowac ale go przekonali i po 100 km bylo ok;)