amortyzator tył
- skola
- Uzalezniony
- Posiadany PUG: 205 Roland 1,4 TUS3 84KM
- Numer Gadu-gadu: 0
amortyzator tył
Witam zakupiłem pod wpływem impulsu amortyzatory na tył gazowe firmy Gabriel i tu właśnie pytanie.
Czy je zwracać i kupić coś innego czy zostawić bowiem jako jedyni dają gwarancje na 3 lata !!!
Gadałem tylko z jednym gościem co miał właśnie amerykańca i mówił ze te gabriel sa montowane w amerykańcach i bardzo dużo znoszą ...
Te na europejski rynek są made in france
za sztuke dałem 110 zł.
Zwracać i kupić sachsy czy b4 tylko że te juz zaczynają sie od 180 zł a to jednak troszkę sporo jak dla bidnego studenciaka oO no i tylko 2 lata gwarancji ale ponoć mało sie psują.
Zastanawiałem sie na cofap ale ponoć to paskudne no name tak samo jak niby znane monroe które też sa blee.
Gazówki dlatego że jak mam mi usiądzie jedna osoba z tyłu to na nierównościach tak strasznie siada nisko ze mi ociera o nadkole i mam nadzieje ze gazówki jako że sa twardsze troszkę to zniwelują ...
Dobrze myślę?
Czy je zwracać i kupić coś innego czy zostawić bowiem jako jedyni dają gwarancje na 3 lata !!!
Gadałem tylko z jednym gościem co miał właśnie amerykańca i mówił ze te gabriel sa montowane w amerykańcach i bardzo dużo znoszą ...
Te na europejski rynek są made in france
za sztuke dałem 110 zł.
Zwracać i kupić sachsy czy b4 tylko że te juz zaczynają sie od 180 zł a to jednak troszkę sporo jak dla bidnego studenciaka oO no i tylko 2 lata gwarancji ale ponoć mało sie psują.
Zastanawiałem sie na cofap ale ponoć to paskudne no name tak samo jak niby znane monroe które też sa blee.
Gazówki dlatego że jak mam mi usiądzie jedna osoba z tyłu to na nierównościach tak strasznie siada nisko ze mi ociera o nadkole i mam nadzieje ze gazówki jako że sa twardsze troszkę to zniwelują ...
Dobrze myślę?
http://peugeot205.pl/index.php?modul=uzytkownik&id=2619
PRZÓD: Wzmak Rockford P450.4, Hertz HSK 165, radio JVC KD-BT1 ,TYŁ: Wzmak SOUNDSTREAM TRX2.550, SUB: MB Quart RWE 302 , kable 35MM^, kondzior 1 F
PRZÓD: Wzmak Rockford P450.4, Hertz HSK 165, radio JVC KD-BT1 ,TYŁ: Wzmak SOUNDSTREAM TRX2.550, SUB: MB Quart RWE 302 , kable 35MM^, kondzior 1 F
-
- Uzalezniony
- Posiadany PUG: Ex 205 XS 1,4 75 KM
Re: amortyzator tył
W sumie dobrze kombinujesz ale to oznacza ze masz cos nie tak z zawieszeniem. Moze belka juz domaga sie regeneracji? Chyba ze masz obnizone na wielowypuscie
- wasia
- Junior
- Posiadany PUG: green
O Gabriel nic nie słyszałem ale skoro nie są padaczne to lepiej nie kombinuj i wstawiaj. Ja kupiłem niedawno kayaby (ponoć też dobra marka) i taż dałem coś koło 100/szt (oczywiście w necie bo w lokalnym sklepie chcieli 180).
Mam.
Auto przejezdzilo u poprzedniego wlasciciela 2 lata, u mnie 3 i pewnie jeszcze pojezdzi. Tryzmaja belke posadzona na odbojach, wiec latwego zycia nie maja
Auto przejezdzilo u poprzedniego wlasciciela 2 lata, u mnie 3 i pewnie jeszcze pojezdzi. Tryzmaja belke posadzona na odbojach, wiec latwego zycia nie maja
-
- Maniak
Właśnie interesuje mnie co wartają amory na tył tej formy COFAP ?
-
- Uzalezniony
Skola-na początek sprawdź czy masz odboje.Na Forum jest temat http://forum.peugeot205.pl/viewtopic.ph ... odb%C3%B3j
a w nim foto, opis i nr. katalogowy
a w nim foto, opis i nr. katalogowy
Trzeba isc przez życie twardo, nie żałować wszystkich sił...
-
- Maniak
Poczytałem parę temacików na różnych forach i się wstrzymam co amorów tej firmy!wbabell pisze:Właśnie interesuje mnie co wartają amory na tył tej formy COFAP ?
ALe ale co mi powiecie i amorach gazówkach firmy Monroe?? Ma może ktoś zamontowane u siebie? Dobra firma? Nie znam się za bardzo na tym więc chcę się doradzić niż zamontować jakieś gó**o !
- skola
- Uzalezniony
- Posiadany PUG: 205 Roland 1,4 TUS3 84KM
monroe jest niestety firma przereklamowana ... gadałem z typem co sprzedaje amorki i najwięcej właśnie ejst zwrotów monroe ...
Moge ci dac namiar na goscia co Bilsteiny b4 ( na przód) do naszych ( xs, look i inne) sa po 180 zł za sztuke wiec w cenie monroe. Cofap niestety to słabe amorki tanie ale nie wytrzymują długo ...
Moge ci dac namiar na goscia co Bilsteiny b4 ( na przód) do naszych ( xs, look i inne) sa po 180 zł za sztuke wiec w cenie monroe. Cofap niestety to słabe amorki tanie ale nie wytrzymują długo ...
http://peugeot205.pl/index.php?modul=uzytkownik&id=2619
-
- Maniak
Na przód już kupiłem!
Na tył chyba zdecyduje się na Kayaby olejowe !
Na tył chyba zdecyduje się na Kayaby olejowe !
-
- Junior
- Posiadany PUG: GRD i GTD
- Numer Gadu-gadu: 296692
ja zalozylem od306 i tyl jest duzo sztywnieszy
-
- Maniak
Właśnie nie o usztywnienie mi chodzi ale o poprawienie komfortu! Peugeot jest krótkim autem i na twardym zawiasie podskakuje a nie amortyzuje! A nie o to mi chodzi!
- moralez
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: 205......T8, 205 GTI 1.6
- Numer Gadu-gadu: 2955602
- Kontakt:
chcesz to ci moge sprzedac swoje kayaby gazowe przebieg moze 3 tys km dla mnie sa za miekkie