Mam pytanie do osob z wiedza.
Czy zakladajac sprezyny obnizajace (-30mm), zmienia sie (skraca albo zaklada krotsze) odboje amortyzatorow?
Pytanie dotyczy GTI.
Nizsze sprezyny, a odboje amortyzatorow
- martinop
- Uzalezniony
- Posiadany PUG: Peugeot 107
Re: Nizsze sprezyny, a odboje amortyzatorow
Ja miałem wcześniej standardowe amorki z CTi ( olejowe peugeota) ze spręzynami AP ok. - 40mm. Tam były obcięte odboje.
Teraz wrzuciłem bilstein'y B4 pod te sprężyny, odboje mam całe nie obcięte i jak na razie zrobiłem 15 km po brukowanej drodze i asfaltowej z dziurami i działa bardzo dobrze.
Teraz wrzuciłem bilstein'y B4 pod te sprężyny, odboje mam całe nie obcięte i jak na razie zrobiłem 15 km po brukowanej drodze i asfaltowej z dziurami i działa bardzo dobrze.
- arekgr
- Junior
- Posiadany PUG: 1.9 GTI
- Numer Gadu-gadu: 1971427
Podepnę się pod temacik... Ścisnąłem jednego zwoja, no i mam wrażenie, że jakoś "zmiękczyło" mi to przód - normalne po takim zabiegu? A może to jakaś oznaka zużycia amortyzatorów, ew sprężyn?
Zakochałem się w 205Gti
http://peugeot205.pl/index.php?modul=uzytkownik&id=2615
http://peugeot205.pl/index.php?modul=uzytkownik&id=2615
- palpio
- Junior
- Posiadany PUG: PEUGEOT 309 Xs 1.6 105 KM juz go niema :( jest E36
- Numer Gadu-gadu: 587970
NIc dziwnego jeśli spiołeś klamrami zwoje to tak jakbyś jeden zwój wyżucił bo te dwa zwoje pracują teraz jako jedenarekgr pisze:Podepnę się pod temacik... Ścisnąłem jednego zwoja, no i mam wrażenie, że jakoś "zmiękczyło" mi to przód - normalne po takim zabiegu? A może to jakaś oznaka zużycia amortyzatorów, ew sprężyn?
- _GTI_
- Nowicjusz
- Posiadany PUG: GTI
- Numer Gadu-gadu: 0
Te odboje masz z GTI (wysokosc 97mm) czy ze zwyklych wersji (79mm)?martinop pisze:Ja miałem wcześniej standardowe amorki z CTi ( olejowe peugeota) ze spręzynami AP ok. - 40mm. Tam były obcięte odboje.
Tyle tylko ze to nie dotyczy zupelnie mojego zapytaniaarekgr pisze:Podepnę się pod temacik... [...]
Czekam wiec na kolejne posty, ale zwiazane z tematem