stuki w zawieszce ... przeglad nic nie wykazal

Miejsce na wszystkie rozmowy zwiazane z ukl.hamulcowym, zawieszeniem i ukl. sterowniczym.
Awatar użytkownika
Pieraś
Peugeot 205 Master
Posiadany PUG: sprzedany
Numer Gadu-gadu: 696324

stuki w zawieszce ... przeglad nic nie wykazal

Post autor: Pieraś »

Glownie to slychac jak sie jedzie zasniezona ulica ... takie stuki w lewym kole ze wstyd.

Na przegladzie gosc ruszal kolem lewo-prawo i nic, na amortyzatorach tez cisza (tyle ze tu slabo bije gora-dol).
Gosc powiedzial, ze luz jest niby na wahaczu ale po stronie mocowania do kolyski i tuleje stabilizatora .... przy nierownosciach mogloby to tluc??
Jesli chodzi o magiel to mysle, ze jest ok bo nie mam zadnego luzu na kierownicy itp
Nałogowy czytelnik forum... ... i były kierowca wysoko kręconego LWA

Był: Peugeot 205 Color Line .... posiadałem go przez 6 lat. Wspomnienia .... pozytywne.
Jest: Mitsubishi Galant Elegance 2.0 16V, kombi, 2000/2001 + Yamaha Fazer FZS600 2003r.
babelo
Maniak
Numer Gadu-gadu: 0

Re: stuki w zawieszce ... przeglad nic nie wykazal

Post autor: babelo »

Tak! Obstawiam tak jak wyżej że to tuleje stabilizatora! Rzadko się zdarza żeby wybijały się tuleje w wahaczu przy mocowaniu do sanek!
Awatar użytkownika
Pieraś
Peugeot 205 Master
Posiadany PUG: sprzedany
Numer Gadu-gadu: 696324

Re: stuki w zawieszce ... przeglad nic nie wykazal

Post autor: Pieraś »

zrobione, dzis wymienili mi tuleje stabilizatora oraz silentblocki wahacza. co prawda nie wiem czy silentblocki bylo trzeba zmienic bo na przegladzie wczoraj luzu nie widac bylo ale mam spokoj. juz nic nie puka w zawieszeniu :mrgreen:
Nałogowy czytelnik forum... ... i były kierowca wysoko kręconego LWA

Był: Peugeot 205 Color Line .... posiadałem go przez 6 lat. Wspomnienia .... pozytywne.
Jest: Mitsubishi Galant Elegance 2.0 16V, kombi, 2000/2001 + Yamaha Fazer FZS600 2003r.
ODPOWIEDZ