HAMULCE
- bujan92
- Nowicjusz
- Posiadany PUG: 205 1.8D
- Numer Gadu-gadu: 9006587
- Kontakt:
HAMULCE
Jezeli chodzi o swap hamulcow do diesla na te od 1.9gti to potrzebne sa: zaciski od 1.9 gti(jakies konkretne??) tarcze i klocki ,czy cos wiecej jeszcze??
- kcysiek
- Junior
- Posiadany PUG: 1.8TD
- Numer Gadu-gadu: 7103886
- Kontakt:
Re: HAMULCE
Część informacji napisałem w Twoim temacie 'Kupię".
Potrzebujesz jeszcze śruby którymi przykręcasz zaciski do piasty, krótsze od tych którymi wcześniej były przykręcone zaciski, ja kupiłem śruby pod klucz 19 o długości 35mm (no i oczywiście nie mogą to być śruby klasy 5,8 tylko raczej 10,9 minimum) pewnie śrubki do przykręcenia tarczy, bo z doświadczenia wiem, że łatwo je ukręcić albo zniszczyć przy odkręcaniu. Nie wiadomo czy uda Ci się odkręcić przewody elastyczne od zacisku, bo potrafią się zapiec i łatwo je obrobić.
Przydałby się też zestaw porządnych kluczy, bez nich może być ciężko
Potrzebujesz jeszcze śruby którymi przykręcasz zaciski do piasty, krótsze od tych którymi wcześniej były przykręcone zaciski, ja kupiłem śruby pod klucz 19 o długości 35mm (no i oczywiście nie mogą to być śruby klasy 5,8 tylko raczej 10,9 minimum) pewnie śrubki do przykręcenia tarczy, bo z doświadczenia wiem, że łatwo je ukręcić albo zniszczyć przy odkręcaniu. Nie wiadomo czy uda Ci się odkręcić przewody elastyczne od zacisku, bo potrafią się zapiec i łatwo je obrobić.
Przydałby się też zestaw porządnych kluczy, bez nich może być ciężko