Hałasuje przy cofaniu
- dexen
- Junior
- Posiadany PUG: XS '91r; Xsara VTS '00r
- Numer Gadu-gadu: 3222175
Hałasuje przy cofaniu
Ostatnio kilka razy słyszałem dziwny, jakby szurający, dość głośny hałas przy cofaniu; lewe przednie koło lub okolice. Ale tak dzieje się tylko czasem, nie umiem tego sprowokować. Do przodu jedzie OK. Co to może być?
return -ENOCOMPREHEND; || my other ride is a Kerbal Space Program rocket ^^
- MiceK
- Maniak
- Posiadany PUG: MG ZR 1.4 16v
- Numer Gadu-gadu: 1295187
- Kontakt:
Re: Hałasuje przy cofaniu
Nie wiem, czy to przypadkiem nie wina zacisków... Też mam czasami coś podobnego - jak cofam to słyszę jakby tarcie na którymś przednim kole i czuć mały opór.
- RafGentry
- Moderator
- Posiadany PUG: GTI Griffe, GTI LeMans, GTI, CTI, XRD, XS, Indiana, 405 STDT
- Numer Gadu-gadu: 0
- Kontakt:
Ja tak miałem po zmianie zacisków z bendiksów na heble z GTI. Coś mi szurało, tak jakby ocierało o wewnętrzną stronę stalowych felg w środku.
Na szczęście po zdjęciu kół przy wymianie przewodów i założeniu ich ponownie szuranie ustało...
Na szczęście po zdjęciu kół przy wymianie przewodów i założeniu ich ponownie szuranie ustało...
Facebook: https://www.facebook.com/Peugeot205Poland
Instagram: http://www.instagram.com/peugeot205polska/
Syndykat Sępów Krakowskich
Instagram: http://www.instagram.com/peugeot205polska/
Syndykat Sępów Krakowskich
- klekocix
- Uzalezniony
- Posiadany PUG: Junior
Kolego, u mnie jest to samo. Michał gti zdiagnozował usterkę z kolegą w 5 minut. U mnie umiera poduszka skrzyni biegów. I jest to dokładnie miejsce o którym mówisz. Poduszka ta znajduje się dokładnie pod akumulatorem.dexen pisze:Ostatnio kilka razy słyszałem dziwny, jakby szurający, dość głośny hałas przy cofaniu; lewe przednie koło lub okolice. Ale tak dzieje się tylko czasem, nie umiem tego sprowokować. Do przodu jedzie OK. Co to może być?
W poniedziałek jestem w 205 Garage na wymianę tej części.
Poduszka nie jest droga - kosztuje ok. 25-35zł.
"Mężczyzna jest panem w swoim domu... ale garaż to jego sanktuarium"
- Manwe
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: 205 lacoste'86, 205 gti ph1'87, 309 ph1 3d graffic'89, citroen ax ph1'86, citroen bx ph1'86
- Numer Gadu-gadu: 7424729
- Kontakt:
u mnie taki objaw w heblach gti występuje przez to że jedna szpilka ma luz/jest wybita przy czym nie ma odczuwalnego oporu tylko hałas przy cofaniu na pochyłości po płaskim jakoś nie słyszałem, innych negatywnych skutków nie zaobserwowałem(minimalny luz możne to dlatego)
szukam zderzaków z green'a, lacoste'a, białego cj lub open'a
przygarne silnik ET3, gumowy spojler tylnej klapy Peugeot 309 gti, licznik z obrotomierzem z bx'a ph1
- dexen
- Junior
- Posiadany PUG: XS '91r; Xsara VTS '00r
- Numer Gadu-gadu: 3222175
klekocix, zaskoczyłeś mnie tą poduszką, trzeba będzie obadać. dzięki!
może być coś z hamulcami, bo gdy na postoju badałem, przedni prawy był zimny, a przedni lewy był umiarkowanie nagrzany. przy czym prawy chyba był niedawno ruszany przy wymianie półosi, a lewy czort wie kiedy był ruszany.
może być coś z hamulcami, bo gdy na postoju badałem, przedni prawy był zimny, a przedni lewy był umiarkowanie nagrzany. przy czym prawy chyba był niedawno ruszany przy wymianie półosi, a lewy czort wie kiedy był ruszany.
return -ENOCOMPREHEND; || my other ride is a Kerbal Space Program rocket ^^