Zawieszenie tył
Zawieszenie tył
Witam, wczoraj zmieniłem belke tylna w 205, teraz auto stoi bardzo nisko,i skacze na najmniejszym dołku,podejzewam amorki, lecz chcialem zapytac czy moze to byc wina samej belki ??amory wygladaje jakby były nie dawno zmieniane.prosze o porade.
- Dżon Dobra Nadzieja
- Uzalezniony
- Numer Gadu-gadu: 0
Belka to raczej nie będzie...
nie wiem czy amory mogłyby tak nagle zdechnąć
jak obniżyłeś na tyle nisko że wahacz opiera się już na odbojniku to auto będzie 'skakało' bo w tym momencie nie masz zawieszenia
podnieś belke o 1 lub o 2 ząbki i zobacz co się będzie działo
poza tym jak chcesz tak nisko to jeśli teraz amory nie siadły to i tak długo nie pożyją...
jak obniżyłeś na tyle nisko że wahacz opiera się już na odbojniku to auto będzie 'skakało' bo w tym momencie nie masz zawieszenia
poza tym jak chcesz tak nisko to jeśli teraz amory nie siadły to i tak długo nie pożyją...
Jestem fanem! Szukalem klubu p205 i go znalazlem
jak podniesc belke o 2 zabki?? belke włozyłem inna ,razem z innymi amortyzatorami. NIe zalezy mi na tym aby tył był niski,wrecz przeciwnie, dzieki za odpowiedz.Dżon Dobra Nadzieja pisze:Belka to raczej nie będzie...
- Dżon Dobra Nadzieja
- Uzalezniony
Myślałem że obniżałeś belke a nie wymieniałeś... (nie wiem jak ja to czytałem )
Więc tak... belke sobie podnieś tak jak pisałem o 1 albo o 2 ząbki, w zalezności jak jest nisko i jak chcesz wysoko go postawić i wtedy zobaczysz czy dalej skacze, jak tak to wymienisz amory na te co miałeś wcześniej...
Ale jest jeszcze taka opcja że belka jest bardziej miękka niż poprzednia... może to być spowodowane brakiem stabilizatora (choć w małym stopniu) lub poprostu wypracowanymi/bardziej miękkimi drążkami skrętnymi, które pełnią funkcje resorującą
Jakby Ci się naprawde bardzo chciało... inaczej powiem, jakbym ja był na Twoim miejscu to wyciągnąłbym całkiem drążki skrętne (tyle że jest już troche więcej zabawy) i włożył w ich miejsce te ze starej belki... poskładałbym belke i zobaczyłbym jak amory... najwyżej wymiana na te ze starej belki...
Jest jeszcze jedna rzecz... żeby podnieść tylne zawieszenie to trzeba wyciągnąć/wysunąć wahacz z belki... a jeśli łożyska nie są pierwszej świeżości to mogą Ci się 'rozsypać'... więc pasowałoby odrazu wymienić łożyska... wogóle zrobić cały remont belki ale chyba mija się to z celem bo podejrzewam że kupiłeś belke żeby własnie nie robić 'remontu' :)
tak więc... nie wiem co Ci poradzić
tak jak pisał Ferguss, jak postępować z podniesieniem belki znajdziesz w wielu tematach...
Pozdrawiam
dzięki Ferguss
Więc tak... belke sobie podnieś tak jak pisałem o 1 albo o 2 ząbki, w zalezności jak jest nisko i jak chcesz wysoko go postawić i wtedy zobaczysz czy dalej skacze, jak tak to wymienisz amory na te co miałeś wcześniej...
Ale jest jeszcze taka opcja że belka jest bardziej miękka niż poprzednia... może to być spowodowane brakiem stabilizatora (choć w małym stopniu) lub poprostu wypracowanymi/bardziej miękkimi drążkami skrętnymi, które pełnią funkcje resorującą
Jakby Ci się naprawde bardzo chciało... inaczej powiem, jakbym ja był na Twoim miejscu to wyciągnąłbym całkiem drążki skrętne (tyle że jest już troche więcej zabawy) i włożył w ich miejsce te ze starej belki... poskładałbym belke i zobaczyłbym jak amory... najwyżej wymiana na te ze starej belki...
Jest jeszcze jedna rzecz... żeby podnieść tylne zawieszenie to trzeba wyciągnąć/wysunąć wahacz z belki... a jeśli łożyska nie są pierwszej świeżości to mogą Ci się 'rozsypać'... więc pasowałoby odrazu wymienić łożyska... wogóle zrobić cały remont belki ale chyba mija się to z celem bo podejrzewam że kupiłeś belke żeby własnie nie robić 'remontu' :)
tak więc... nie wiem co Ci poradzić
tak jak pisał Ferguss, jak postępować z podniesieniem belki znajdziesz w wielu tematach...
Pozdrawiam
dzięki Ferguss
Jestem fanem! Szukalem klubu p205 i go znalazlem
- Dżon Dobra Nadzieja
- Uzalezniony
ze skacze mialem na mysli ze jadac po niewielkich wertepach, podskakuje tył okropnie, głowa mało nie odpadnie,nie da sie jezdzic, kola stoja dobrze,
Najpierw zmienie amortyzatory na te stare, belki nie bende rozkrecał, nie mam kasy narazie na remont całej belki, podobno, jak mowił koles ze szrotu, belka jest spoko, i 309 stał wysoko.
Dzieki , pozdrawiam.
Najpierw zmienie amortyzatory na te stare, belki nie bende rozkrecał, nie mam kasy narazie na remont całej belki, podobno, jak mowił koles ze szrotu, belka jest spoko, i 309 stał wysoko.
Dzieki , pozdrawiam.
- Dżon Dobra Nadzieja
- Uzalezniony
- Dżon Dobra Nadzieja
- Uzalezniony
- grzechuuu205
- Maniak
- Posiadany PUG: 1.9 GTI XU9JAZ
- Numer Gadu-gadu: 2800082
Re: Zawieszenie tył
czemu ten peugeot tak nisko stoi? lewa a takze prawa strona tak samo wysoko stoja. czy jest to wina belki czy moze ktos go obnizył własnie na tej belce?
- palpio
- Junior
- Posiadany PUG: PEUGEOT 309 Xs 1.6 105 KM juz go niema :( jest E36
- Numer Gadu-gadu: 587970
Raczej z przodu ma amortyzatory nie takie bo wysoko stoi a tył możliwe ze o jeden ząbek jest przestawiony
- grzechuuu205
- Maniak
- Posiadany PUG: 1.9 GTI XU9JAZ
- Numer Gadu-gadu: 2800082
inne amorki? jakies dłuzsze pewnie co nie?hmmm