Nie działa prędkościommierz
-
- Nowicjusz
- Posiadany PUG: Ford Mondeo ST 24 2.5 V6 170 HP
- Numer Gadu-gadu: 8331420
Nie działa prędkościommierz
Witam, nie działa mi prędkościomierz, linka siedzi mocno, nie da się jej obracać palcami. W czym może być problem ?
-
- Uzalezniony
- Numer Gadu-gadu: 0
Odłącz ją od zegarów i uruchom silnik.Jeżeli wewnętrzna linka się kręci to uszkodzony prędkościomierz. Jeżeli wewnętrzna linka się nie kręci to może się zatarła i ukręciła lub
wypadła z silnika jeżeli nie była zabezpieczona . Może też być uszkodzenie przekładni.
wypadła z silnika jeżeli nie była zabezpieczona . Może też być uszkodzenie przekładni.
Trzeba isc przez życie twardo, nie żałować wszystkich sił...
- moralez
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: 205......T8, 205 GTI 1.6
- Numer Gadu-gadu: 2955602
- Kontakt:
borek co ty za bzdury wypisujesz przeciez linka nie jest napedzana z silnika tylko ze skrzyni biegow a dokladniej z dlugiej polosi
@exodos
co ma znaczyc ze linka nie da sie obracac palcami? po wyjeciu linki ze skrzyni biegow nie da sie nia krecic? moze to byc problem bo powinno sie dac obracac linke palcami
@exodos
co ma znaczyc ze linka nie da sie obracac palcami? po wyjeciu linki ze skrzyni biegow nie da sie nia krecic? moze to byc problem bo powinno sie dac obracac linke palcami
- golas9
- Junior
- Posiadany PUG: W124,W202,E36,Gulf4
- Numer Gadu-gadu: 0
jaki miałeś licznik wczesniej? ja gdy wymieniłem licznik z veglii na jaegera musiałem dopasować do niego nową osłonę linki ( z innym plastikowym wpięciem do licznika) i o dziwo starą linkę z veglii i dopiero ta kombinacja sprawiła, że prędkościomierz zadziałał. a że prędkościomierz jest sprawny to co ci gwarantuje ( gdy go holowałem działał bez zarzutu)
- moralez
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: 205......T8, 205 GTI 1.6
- Numer Gadu-gadu: 2955602
- Kontakt:
duzo prosciej jest wypiac ja przy skrzyni biegow poprosic kogos do kabiny zeby patrzyl na licznik a samemu krecic, swoja droga to nie musisz nigdzie jechac wystarczy podniesc prawy przod i zakrecic kolemExodos pisze:Jutro sie przejadę i zobaczę czy ta linka się obraca, jeśli tak to okazało sie że kupiłem zepsuty licznik.