(de)montaż schowka
- Dervozavilus
- Maniak
- Posiadany PUG: 205 LucKy LooK 1.4 XSi
- Numer Gadu-gadu: 0
- Kontakt:
(de)montaż schowka
Witam!
Kilka dni temu próbowałem zamontować zamykany schowek pasażera, ale nie mogę odkręcić tej ramki, która jest w wersji ze schowkiem bez drzwiczek. Tzn. tak... odkręciłem 4 śrubki u góry wewnątrz schowka, chyba też 4 lub 5 nad nogami, pod schowkiem i jedną nad nogami z prawej strony (taka większa). I teraz dwa problemy. Po pierwsze z lewej strony cały czas trzyma, tak jakby był skręcony z plastikiem z lewej strony, a po drugie, razem ze schowkiem odkręca nie się ten górny plastik, do którego przymocowany jest komputer. Nie chcę rozkręcać pół deski na darmo, dlatego wolę spytać doświadczonych w tym temacie. To nie może być aż tak skomplikowane. Tylko pewnie nie od tej strony się zabieram :/ Gdzie jeszcze trzeba odkręcić śrubki, żeby w końcu pozbyć się tej ramki. No i ewentualnie jak zamontować później ten zamykany schowek? I czy jeszcze coś będę potrzebował. Wiem, że u góry "haczyk" do zatrzaskiwania, ale czy coś jeszcze? Np. zawiasy?
Z góry dziękuję za podpowiedzi i porady.
Kilka dni temu próbowałem zamontować zamykany schowek pasażera, ale nie mogę odkręcić tej ramki, która jest w wersji ze schowkiem bez drzwiczek. Tzn. tak... odkręciłem 4 śrubki u góry wewnątrz schowka, chyba też 4 lub 5 nad nogami, pod schowkiem i jedną nad nogami z prawej strony (taka większa). I teraz dwa problemy. Po pierwsze z lewej strony cały czas trzyma, tak jakby był skręcony z plastikiem z lewej strony, a po drugie, razem ze schowkiem odkręca nie się ten górny plastik, do którego przymocowany jest komputer. Nie chcę rozkręcać pół deski na darmo, dlatego wolę spytać doświadczonych w tym temacie. To nie może być aż tak skomplikowane. Tylko pewnie nie od tej strony się zabieram :/ Gdzie jeszcze trzeba odkręcić śrubki, żeby w końcu pozbyć się tej ramki. No i ewentualnie jak zamontować później ten zamykany schowek? I czy jeszcze coś będę potrzebował. Wiem, że u góry "haczyk" do zatrzaskiwania, ale czy coś jeszcze? Np. zawiasy?
Z góry dziękuję za podpowiedzi i porady.
- Heler
- Junior
- Posiadany PUG: Inny, Seat Cordoba
- Numer Gadu-gadu: 975861
Re: (de)montaż schowka
Kolego sam schowek Ci nie wystarczy. Musisz zdobyc jeszcze plastki ktory wchodzi pod przelaczniki od awaryjnych, radio itd. bo niestety ale nie da sie zalozyc samej drzwiczki od schowka ;( Zrob fotki co juz masz a ja Ci powiem co musisz dokupic
Przesiadka do wiekszego i rodzinnego...ale juz sobie obiecalem powrot do 205, tym razem tylko w wersji GTI
- Dervozavilus
- Maniak
- Kontakt:
hm... mam tylko te drzwiczki z półkami :/ a który plastik pod awaryjnymi? Jakieś zdjęcie lub rysunek poglądowy? Zaraz spróbuje zrobić fotki co mam i co porozkręcałem.
To co już mam (czyli drzwiczki z półkami): To co odkręciłem:
To co już mam (czyli drzwiczki z półkami): To co odkręciłem:
- Heler
- Junior
- Posiadany PUG: Inny, Seat Cordoba
- Numer Gadu-gadu: 975861
Potrzebny Ci bedzie caly ten plastki takie duzy w ktorym bedzie zamontowany schowek. On jest na calej dlugosci deski rozdzielczej od strony pasazera i siega az do konsoli srodkowej, tam gdzie masz nawiwy,popielniczke itd.
Przesiadka do wiekszego i rodzinnego...ale juz sobie obiecalem powrot do 205, tym razem tylko w wersji GTI
- Dervozavilus
- Maniak
- Kontakt:
- Dervozavilus
- Maniak
- Kontakt:
pomęczę Was jeszcze otóż nabyłem wreszcie owy plastik i po wstępnych oględzinach widzę, że będę musiał odłączyć komputer, żeby wyjąć tą całą dechę. Są z tym jakieś problemy? Zwykła wtyczka czy w jakiś inny sposób jest podłączony? Jeśli to ważne, to komputer Bosha.
- moralez
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: 205......T8, 205 GTI 1.6
- Numer Gadu-gadu: 2955602
- Kontakt:
wtyczka ale z metalowym zatrzaskiem i wypina sie ja odchylajac na bok.
- Dervozavilus
- Maniak
- Kontakt: