(de)montaż schowka

Forum dla spraw zwiazanych z problemami/dyskusjami na temat nadwozia, wnetrza oraz modyfikacja wewnatrz samochodu
Awatar użytkownika
Dervozavilus
Maniak
Posiadany PUG: 205 LucKy LooK 1.4 XSi
Numer Gadu-gadu: 0
Kontakt:

(de)montaż schowka

Post autor: Dervozavilus »

Witam!
Kilka dni temu próbowałem zamontować zamykany schowek pasażera, ale nie mogę odkręcić tej ramki, która jest w wersji ze schowkiem bez drzwiczek. Tzn. tak... odkręciłem 4 śrubki u góry wewnątrz schowka, chyba też 4 lub 5 nad nogami, pod schowkiem i jedną nad nogami z prawej strony (taka większa). I teraz dwa problemy. Po pierwsze z lewej strony cały czas trzyma, tak jakby był skręcony z plastikiem z lewej strony, a po drugie, razem ze schowkiem odkręca nie się ten górny plastik, do którego przymocowany jest komputer. Nie chcę rozkręcać pół deski na darmo, dlatego wolę spytać doświadczonych w tym temacie. To nie może być aż tak skomplikowane. Tylko pewnie nie od tej strony się zabieram :/ Gdzie jeszcze trzeba odkręcić śrubki, żeby w końcu pozbyć się tej ramki. No i ewentualnie jak zamontować później ten zamykany schowek? I czy jeszcze coś będę potrzebował. Wiem, że u góry "haczyk" do zatrzaskiwania, ale czy coś jeszcze? Np. zawiasy?
Z góry dziękuję za podpowiedzi i porady.
Awatar użytkownika
Heler
Junior
Posiadany PUG: Inny, Seat Cordoba
Numer Gadu-gadu: 975861

Re: (de)montaż schowka

Post autor: Heler »

Kolego sam schowek Ci nie wystarczy. Musisz zdobyc jeszcze plastki ktory wchodzi pod przelaczniki od awaryjnych, radio itd. bo niestety ale nie da sie zalozyc samej drzwiczki od schowka ;( Zrob fotki co juz masz a ja Ci powiem co musisz dokupic :)
Przesiadka do wiekszego i rodzinnego...ale juz sobie obiecalem powrot do 205, tym razem tylko w wersji GTI :D
Awatar użytkownika
Dervozavilus
Maniak
Kontakt:

hm... mam tylko te drzwiczki z półkami :/ a który plastik pod awaryjnymi? Jakieś zdjęcie lub rysunek poglądowy? Zaraz spróbuje zrobić fotki co mam i co porozkręcałem.

To co już mam (czyli drzwiczki z półkami):
IMG_2567.JPG
IMG_2568.JPG
To co odkręciłem:
IMG_2573.JPG
IMG_2574.JPG
IMG_2578.JPG
Awatar użytkownika
Heler
Junior
Posiadany PUG: Inny, Seat Cordoba
Numer Gadu-gadu: 975861

Post autor: Heler »

Potrzebny Ci bedzie caly ten plastki takie duzy w ktorym bedzie zamontowany schowek. On jest na calej dlugosci deski rozdzielczej od strony pasazera i siega az do konsoli srodkowej, tam gdzie masz nawiwy,popielniczke itd.
Przesiadka do wiekszego i rodzinnego...ale juz sobie obiecalem powrot do 205, tym razem tylko w wersji GTI :D
Awatar użytkownika
Dervozavilus
Maniak
Kontakt:

mógłbyś wrzucić fotkę z zaznaczonym tym plastikiem?
Awatar użytkownika
Dervozavilus
Maniak
Kontakt:

pomęczę Was jeszcze >:) otóż nabyłem wreszcie owy plastik i po wstępnych oględzinach widzę, że będę musiał odłączyć komputer, żeby wyjąć tą całą dechę. Są z tym jakieś problemy? Zwykła wtyczka czy w jakiś inny sposób jest podłączony? Jeśli to ważne, to komputer Bosha.
Awatar użytkownika
moralez
Peugeot 205 Master
Posiadany PUG: 205......T8, 205 GTI 1.6
Numer Gadu-gadu: 2955602
Kontakt:

Post autor: moralez »

wtyczka ale z metalowym zatrzaskiem i wypina sie ja odchylajac na bok.
Awatar użytkownika
Dervozavilus
Maniak
Kontakt:

dzięki za podpowiedzi, schowek zamontowany _O_
ODPOWIEDZ