U mnie nie świeci jeden migacz - lewy przód, tak jak pisałem wcześniej, lampka na liczniku odpowiadająca temu kierunkowi świeci bardzo słabo, a przerywacz pracuje bardzo szybko.
Dzisiaj podmieniłem przekaźnik/przerywacz i włącznik awaryjnych i dalej to samo.
Kierunkowskazy .. przekaznik.
- dzikson
- Maniak
- Posiadany PUG: 205XS
- Kontakt:
Re: Kierunkowskazy .. przekaznik.
Martinop - zamień na próbę wkłady migacza, w które wkręcane są żarówki. U mnie na pewnym etapie manewrów problem wyglądał tak samo i zamiana lewy - prawy rozwiązała sprawę.
-
- Uzalezniony
- Numer Gadu-gadu: 0
martinop. Masz przepalone dwie żarówki ( w gałęzi na stronę są trzy) lub nie dotykają styki.Stąd baaaaardzo szybka praca przekaźnika. Sprawdź woltomierzem czy w oprawkach jest napięcie.Jeśli będzie ,to podegnij styk tak aby żarówka mocno przylegała.Oczywiście żarówki też należy sprawdzić, chociażby dotykając stopką do bieguna akumulatora a drugi biegun doprowadzić kawałkiem drutu do drugiego styku żarówki.Gniazdo z czasem śniedzieje,co też może być przyczyną braku przepływu prądu.Wystarczy je oczyścić.Boczną lampkę trzeba podważyć i wyjąć wraz z oprawą.
Trzeba isc przez życie twardo, nie żałować wszystkich sił...
- _carlos-
- Junior
- Posiadany PUG: 205 junior 1.0ccm gaźnik
- Numer Gadu-gadu: 0
Na 99% brak styku na wyłączniku awaryjnych. W nim są dwa obwody na lewą i prawą stronę. Możesz zalać go WD40 lub kontakt spray, jak to nie pomoże to trzeba delikatnie rozebrać i odgiąć blaszki ze stykami.
JUNIOR
- Paweł
- Junior
- Posiadany PUG: 205 Diesel '92 - 1,9 SRD (XUD9)
- Numer Gadu-gadu: 46077
Popieram diagnozę _carlos-'a. U mnie też pomagały delikatne "manewry" przy włącziku awaryjnych.
205 Diesel '92 - 1,9 SRD (XUD9Y)
Ja mam ten sam przypadek, zadowlony z siebie wskoczylem do auta o godzinie 6 i ruszylem w droge, po 5 minutach zatrzymuje mnie angielski policjant i sie pyta czemu kierunkowskazow nie uzywam...
Zostawilem auto u mechanikow, powiedzieli ze to prawdopodobnie przelacznik/przekaznik (znaczy sie to cos czym wlaczam kierunki) do wymiany. No ale dzieki Wam moze podsune im pare pomyslow, bo to angielskie fajltlapy i by wszystko wymienili co nie dziala
Zostawilem auto u mechanikow, powiedzieli ze to prawdopodobnie przelacznik/przekaznik (znaczy sie to cos czym wlaczam kierunki) do wymiany. No ale dzieki Wam moze podsune im pare pomyslow, bo to angielskie fajltlapy i by wszystko wymienili co nie dziala