podgrzewane lusterka, jak?
Re: podgrzewane lusterka, jak?
to ze wszystkich ... którzy zakupili te maty ... tylko Dzikson je zamontował ... ??? (u mnie w aucie jeżdżą - w kieszonce obok kierowcy )
- dzikson
- Maniak
- Posiadany PUG: 205XS
- Kontakt:
I jak, grzeją?ciechom pisze:u mnie w aucie jeżdżą - w kieszonce obok kierowcy
Rzeczywiście, cały układ działa rewelacyjnie, polecam.
Wygląda na to, że u nas zamawiane były takie jak te:
http://allegro.pl/item536158231_podgrze ... kazja.html
więc wymiar to byłoby 140x85mm.
Kabzik, proponuję dobry deal: Dervo odsprzeda Ci maty (sprawdzone - pasują, grzeją, trzymają się, mam takie od 2miesięcy), ja dorzucę niebieskie wkłady lusterek plus (jeśli będziesz chciał) cały zestaw montażowy i wszystko wyślemy z W-wy
Szczegóły na PW.
-
- Uzalezniony
- Posiadany PUG: 1,8D 92r
- Numer Gadu-gadu: 0
Witam
Orientujecie się jaką moc ma taka mata, lub jaki pobór prądu ?
Bo zimą gdy akumulator jest i tak słaby i jeździ się na krótkie trasy ma to duże znaczenie.
Pytałem kolesia od mat na allegro, ale nawet nie wie co sprzedaje tzn. nie wie chyba co to moc, bo odpisuje że maty są na 12V ( jakbym kurcze nie wiedział )
Orientujecie się jaką moc ma taka mata, lub jaki pobór prądu ?
Bo zimą gdy akumulator jest i tak słaby i jeździ się na krótkie trasy ma to duże znaczenie.
Pytałem kolesia od mat na allegro, ale nawet nie wie co sprzedaje tzn. nie wie chyba co to moc, bo odpisuje że maty są na 12V ( jakbym kurcze nie wiedział )
- RafGentry
- Moderator
- Posiadany PUG: GTI Griffe, GTI LeMans, GTI, CTI, XRD, XS, Indiana, 405 STDT
- Kontakt:
Z ciekawostek na temat: tej zimy zorientowałem się, że mój Pug ma podgrzewane lusterka. A właściwie to tylko jedno - prawe. Lewe jest identyczne jak oryginał, ale ktoś je kiedyś chyba wymieniał...
W każdym razie prawe lustro grzeje pięknie :]
W każdym razie prawe lustro grzeje pięknie :]
Facebook: https://www.facebook.com/Peugeot205Poland
Instagram: http://www.instagram.com/peugeot205polska/
Syndykat Sępów Krakowskich
Instagram: http://www.instagram.com/peugeot205polska/
Syndykat Sępów Krakowskich
- Pieraś
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: sprzedany
- Numer Gadu-gadu: 696324
Rozumiem, ze kabelkow raczej w pugu seryjnie nie ma i trzeba dociagnac. Chetnie wyloze 20zl na te maty co by tylko nie miec problemow zima :/
orientujecie sie jaki ma wymiar lusterko do puga... te podgrzewacze z linka PARA maja 14x8.5cm
orientujecie sie jaki ma wymiar lusterko do puga... te podgrzewacze z linka PARA maja 14x8.5cm
Nałogowy czytelnik forum... ... i były kierowca wysoko kręconego LWA
Był: Peugeot 205 Color Line .... posiadałem go przez 6 lat. Wspomnienia .... pozytywne.
Jest: Mitsubishi Galant Elegance 2.0 16V, kombi, 2000/2001 + Yamaha Fazer FZS600 2003r.
Był: Peugeot 205 Color Line .... posiadałem go przez 6 lat. Wspomnienia .... pozytywne.
Jest: Mitsubishi Galant Elegance 2.0 16V, kombi, 2000/2001 + Yamaha Fazer FZS600 2003r.
- boralus
- Nowicjusz
- Posiadany PUG: Gentry
- Numer Gadu-gadu: 1084438
Gentry chyba tak mają u mnie lewe grzeje pięknie a prawe, prawe prawie wcale
- cejot
- Forum Admin
- Posiadany PUG: 205 Automatic, 205 El Charro, 205 ...
Wiedziałem, że Griffe miały podgrzewane lusterka, ale nie wiedziałem, że Gentry też.
-
- Uzalezniony
Jak zamontowałem maty pod lusterka, a było to w listopadzie 2006 tak pracują do dziej.Co do mocy grzałek to sprzedawali wtedy bodajże trzy rodzaje 13,15 i 18W a więc pobór prądu 1 do 1,5 A. Mam te najsłabsze.Czas osuszania luster to ok.4 min.Dzisiaj mając doświadczenie kupił bym najmocniejsze.Podawana temperatura grzania 65 st.C odnosi się do grzałki niezabudowanej. Po przyklejeniu ,ciepłota lusterka jest ledwo wyczuwalna.Dlatego jak największa moc.Ja początkowo podłączyłem grzałki pod ogrzewanie tylnej szyby.I fajnie tylko cały czas pobierają prąd. Przerobiłem na osobny włącznik /podświetlany /Lustra podeschną to wyłączam. Z moich obserwacji wynika że podczas deszczu lustra są prawie suche to po co je grzać?.I jeszcze sprawa taśmy samoprzylepnej. Tylko najwyższej jakości a lusterka nie odpadną.
Trzeba isc przez życie twardo, nie żałować wszystkich sił...
- Pieraś
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: sprzedany
- Numer Gadu-gadu: 696324
kupilem na allegro 13 watowe, zobaczymy jak to w praktyce wyjdzie
Nałogowy czytelnik forum... ... i były kierowca wysoko kręconego LWA
- cejot
- Forum Admin
- Posiadany PUG: 205 Automatic, 205 El Charro, 205 ...
W nowszych autach (o ile się nie mylę to po lipcu '90) wprowadzona została gumowana wtyczka między budą a drzwiami. W zależności od wyposażenia ma ona różną liczbę pinów. Jeśli ktoś chce ładnie przeprowadzić kable to jest to utrudnienie.
Samo zrobienie instalacji elektrycznej to nie problem.
Samo zrobienie instalacji elektrycznej to nie problem.
-
- Uzalezniony
I jeszcze w temacie montażu lusterek -
Ostatnio zmieniony 30 sty pt, 2009 5:59 pm przez borek_wpr, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Uzalezniony
Wtyczkę znajdującą się w słupku można rozkręcić.Jeżeli zamontowano tylko konektory do głośnika ,to dołożyć dwie pary konektorów (+ i - choć jest to ciężkie do wykonania -może zrobią to w jakimś warsztacie).Dla estetycznego wyglądu można przewiercić po dwa otwory w gnieździe i wtyczce prowadząc kable razem z głośnikowymi. Niedogodnością takiego rozwiązania (wiercenia) jest troszkę utrudniony demontaż drzwi -trzeba wypiąć kable z kokpitu.
Wewnętrzne trójkąty maskujące przyklejamy na silikon w miejsce zerwanych kołków ustalających...
Trochę pracy lecz zdecydowana poprawa widoczności a co za tym idzie bezpieczeństwa.
Wewnętrzne trójkąty maskujące przyklejamy na silikon w miejsce zerwanych kołków ustalających...
Trochę pracy lecz zdecydowana poprawa widoczności a co za tym idzie bezpieczeństwa.
- Marin205
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: 205RG zamienione na Skodę
- Numer Gadu-gadu: 4777015
- Kontakt:
cejot pisze:Wiedziałem, że Griffe miały podgrzewane lusterka, ale nie wiedziałem, że Gentry też.
był u mnie RafGentry rozszabrować parę gratów z Gentry i okazało się że mam podgrzewane lustereczka - z instalacją itd
http://www.katalogi.peugeot205.pl Kliknij tu i zobacz spis katalogów z galerii.
http://www.facebook.com/Peugeot205Brochures Kliknij tu ściągnij katalog w pdf z facebooka
http://www.facebook.com/Peugeot205Brochures Kliknij tu ściągnij katalog w pdf z facebooka
- Sebek
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: 1.4 Xsi ; A4 Avant ; Honda CBF
- Kontakt:
małe OT
Marin, Ja to pamiętam jak Loui rozwalił to gentry a Ty kupiłeś..
ile lat Ci zajmuje ta przekładka ogarniaj temat a nie w lustereczko powiedz przecie się bawisz
Marin, Ja to pamiętam jak Loui rozwalił to gentry a Ty kupiłeś..
ile lat Ci zajmuje ta przekładka ogarniaj temat a nie w lustereczko powiedz przecie się bawisz
Audi A4 Avant
Honda CBF
Dostęp do części do wszystkich marek!!!
mail: sebastian.andrzejewski@szewczykvw.pl
Honda CBF
Dostęp do części do wszystkich marek!!!
mail: sebastian.andrzejewski@szewczykvw.pl