Mokro przy suficie, z tylu w narozniku

Forum dla spraw zwiazanych z problemami/dyskusjami na temat nadwozia, wnetrza oraz modyfikacja wewnatrz samochodu
Awatar użytkownika
Pieraś
Peugeot 205 Master
Posiadany PUG: sprzedany
Numer Gadu-gadu: 696324

Mokro przy suficie, z tylu w narozniku

Post autor: Pieraś »

Hej.

Problem polega na tym, ze gdy pada to sie robi mokro (patrzac do tylu auta) na prawo od zaslepki od zawiasu klapy,
mokro jest na polaczeniu jakby dachu z pionowa czescia karoserii. Teraz jakbym przycisnal to troche z tapicerki bym wycisnal.

Czy ktos spotkal sie z tym?

Jak zdjalem zaslepke od zawiasu to tam wyglada sucho, jak otworze klape to nie widze by gdzies na laczeniu blachy byla szpara, jedyne co mi przychodzi do glowy to:

- szyberdach?? (ale to by bylo pewnie wszedzie mokro)
- drzwi tylne przy gornym, tylnym narozniku .. tam jest laczenie blach i przylega mocno uszczelka i jakby brud sie zbieral.

Help 8)7
Nałogowy czytelnik forum... ... i były kierowca wysoko kręconego LWA

Był: Peugeot 205 Color Line .... posiadałem go przez 6 lat. Wspomnienia .... pozytywne.
Jest: Mitsubishi Galant Elegance 2.0 16V, kombi, 2000/2001 + Yamaha Fazer FZS600 2003r.
PiotrDiesel
Junior
Posiadany PUG: GRD i GTD
Numer Gadu-gadu: 296692

Re: Mokro przy suficie, z tylu w narozniku

Post autor: PiotrDiesel »

jesli masz szyber panoramiczny to napewno z przodu i z tylu po obu stronach ida wezyki gumowe do przelania wody ktura znajdzie sie pod szyba szyberdachu mugl kturys wezyk peknac te wezyki ida az na zewnatrz tylnych nadkoli a z przodu za blotnik Zobacz z tej co mokro czy wezyk niepekl albo niespadl ale to trzeba podsufitke sciagac
Awatar użytkownika
Pieraś
Peugeot 205 Master
Posiadany PUG: sprzedany
Numer Gadu-gadu: 696324

Post autor: Pieraś »

Mam zwykly szyber. Tak dzis ogladalem klape i przy drzwiach i odgialem od klapy podsufitke ... wyglada blacha pod spodem jakby skroplona byla rosa ... wyglada to bardziej jakby od strony klapy chyba woda zachodzila i sunela sie wzdluz naroznika do przodu ... tak sie zastanawiam, czy woda sie nie dostaje przez gumowa oslone przewodu wychodzacego z karosy w blache klapy. Niby wyglada ze wcisniete ale nie jestem przekonany czy do konca dobra powierzchnia styku jest ....

... wpierw sprobuje ten otwor dodatkowo zasylikonowac, mimo iz uszczelka wewn. niby sucha ale zastanawialem sie nad dodaniem sylikonu w uszczelka i nalozyc ja z powrotem na blache ... myslalem ze na styku blachy woda sie przedostaje ... ale to troche byloby dziwne, zeby woda podeszla pod uszczelke klapy i dostala sie na styku blach
Nałogowy czytelnik forum... ... i były kierowca wysoko kręconego LWA

Był: Peugeot 205 Color Line .... posiadałem go przez 6 lat. Wspomnienia .... pozytywne.
Jest: Mitsubishi Galant Elegance 2.0 16V, kombi, 2000/2001 + Yamaha Fazer FZS600 2003r.
Awatar użytkownika
a2legro
Junior
Posiadany PUG: XSD 92' / Automatic 1.9 91' / GTI 1.9 89' / GTI 1.9 88' no sunroof
Numer Gadu-gadu: 5211157
Kontakt:

Post autor: a2legro »

Przyłącze się do pytania mi leci spod uchylanych szyb. Uszczelki?
pszemeq
Uzalezniony
Posiadany PUG: Roland Garros
Numer Gadu-gadu: 1459401

Post autor: pszemeq »

Twój objaw to raczej uszczelki, spróbuj wazeliną techniczną nasmarować albo taki sylikonem w spray'u
ODPOWIEDZ