U mnie jest tak ciężko z jeden czy drugiej strony że jak ręką nie pomoge to żadna nie pójdzie ale to chyba wada fabryczna Juniora
No osobiście też doradzałbym zdjęcie boczków (w końcu to chwila roboty) i użycie WD-40 lub podobnego środka aby udrożnić szyny i silnczek ewentualnie sprawdzić jak tam przycisk działa czy styki ma dobre bo też często zdarzają się im nie domagania.
Kiedyś mówili na niego Junior, zmieniło sie jednak wiele ...
U mnie chodzi bez zastrzeżeń, jeśli nie brać pod uwagę faktu, że jak się podnosi (lub opuszcza), to tapicerka lekko się...rusza.
A poza tym nie zauważyłem, żeby przyciski od szyb sie sieciły.. Jaka może być tego przyczyna..? Sprawdzę potem jeszcze raz dla pewności, ale chyba dobrze mi się wydaje.
ok panowie ja nie bede oryginalny... moja prawa szyba tez ciezko chodzi. Mozwicie zeby wyczyscic silniczek. A powiedzcie mi jak zdjac boczki zeby nie pozrywac zaciskow ktorymi sa przymocowane do blachy? pozdr
Boczki są na zatrzaskach wsadzasz np śrubokręt pomiędzy boczek a blache odwarzasz aż wyskoczy zatrzask i tak dalej ze wszystkimi można to później nawet ręką robić bez użycia śrubokręta. Uważaj żebyś nie porysował blachy
Kiedyś mówili na niego Junior, zmieniło sie jednak wiele ...
Z tego co sprawdzalem u siebie, to do samego przelacznika za slabe napiecie dochodzi i to moze byc przyczyna tego "slabszego zamykania" szyby, jak przyjda roztopy to bede sprawdzal u siebie wiazki i dam znac co jeszcze odkrylem - pozdro
205 1.9 D - kupa dymu i smrodu ale pedzi do przodu ;P
p.s. nie drażnij lwa http://www.przemo.205.pl
Jestem zmuszony odkopac ten temat poniewaz u mnie obie szyby zupelnie padly
Zostawilem u mechaniora samochod na wymiane paska rozrzadu jestem pewny ze szyby dzialaly jak zostawilem auto u mechaniora i teraz po paru dniach chcialem otworzyc i wogole nie reaguja na przyciski nic nawet nie slychac zeby sie silniczek krecil czy cos zero reakcji Jak nie urok to sraczka
Bezpiecznik sprawdzilem jest ok ,znajomy wyjal mi przelacznik w drzwiach i przy urzyciu jakiegos miernika (nie wiem nie znam sie) stwierdzil ze do tych przyciskow w drzwiach prad nie dochodzi wiec pewnie jakis przekaznik padl czy cos ale gdzie on jest zainstalowany ??