mokro

Forum dla spraw zwiazanych z problemami/dyskusjami na temat nadwozia, wnetrza oraz modyfikacja wewnatrz samochodu
Awatar użytkownika
mi
Maniak
Numer Gadu-gadu: 0

Post autor: mi »

po kolei: plastik na progu, pręt z pasów (ten przy drzwiach), fotel, zewnętrzne tylne mocowanie fotela, tylna kanapa może zostać, bo sobie po prostu wykładzinkę podważysz, pewnie o czymś zapomniałem :)
Awatar użytkownika
Damian1p
Uzalezniony

Post autor: Damian1p »

wielkie dzieki a skad ta woda pod wykladzina sie mogla wziazc? czyzby dziurawo bylo?
Nie drażnij Lwa, bo Lew to Ja
http://damian1p.peugeot205.pl/
invictus

Post autor: invictus »

jak zedrzesz to zobaczysz jak chcesz cala wyjac to jescze ten plastik pod recznym i od lewarka skrzyni. Ale ze srubami to pewnie niezla jazde bedziesz mial u mnie bez boscha sie nie obylo :mrgreen:
Awatar użytkownika
Damian1p
Uzalezniony

palnalem takie glupstwo ze az skasowalem to :shock:
Ostatnio zmieniony 10 maja wt, 2005 1:59 am przez Damian1p, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
blaszka
Peugeot 205 Master
Kontakt:

Post autor: blaszka »

A MOZE PO ZIMIE U MNIE TEZ JEST A TO SKUTEK TEGO ZE NIE MAM GUMOWYCH DYWANIKÓW I TAK SIE SNIEG WNOSIŁO AZ SIE NAZBIERAŁO
Radek
Nowicjusz

Post autor: Radek »

proponuje sprawdzic szczelnosc nagrzewnicy czesto z niej cieknie i zbiera sie pod wykladzina,szukaj bialozielonych sladow na jej obudowie(ewentualnie pod kolor plynu w ukladzie chlodzenia)
invictus

HEHE ja mowilem o srubach od foteli i pasow :mrgreen:
Awatar użytkownika
Damian1p
Uzalezniony

blaszka pisze:A MOZE PO ZIMIE U MNIE TEZ JEST A TO SKUTEK TEGO ZE NIE MAM GUMOWYCH DYWANIKÓW I TAK SIE SNIEG WNOSIŁO AZ SIE NAZBIERAŁO
Samochod mam od miesiaca ale mozliwe ze poprzedni wlasciciel nawnosil tyle tego aczkolwiek gumowe dywaniki byly....
Radek pisze:proponuje sprawdzic szczelnosc nagrzewnicy czesto z niej cieknie i zbiera sie pod wykladzina,szukaj bialozielonych sladow na jej obudowie(ewentualnie pod kolor plynu w ukladzie chlodzenia)
Jesli mozesz to powiedz gdzie tej nagrzewnicy mam szukac? A jak nieszczelna to coz mam robic...?
invictus pisze:HEHE ja mowilem o srubach od foteli i pasow :mrgreen:
Przemilczmy to.... Blagam :oops:
Awatar użytkownika
lamany
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: lamany »

no i jeszcze musisz wykręcić ten "tunel" biegnący od biegów do przodu auta (ten pod radiem, w którym są nawiewy na nogi z przodu) - ostatnio też miałem autko zalane i musiałem to odkręcić (ale wykładziny do tej pory nie wyjąłem - autko non stop potrzebne do jazdy)
A jak już dojdziesz skąd ta woda tam się wzięła na napisz na forum - innym (w tym mi) to się może przydać :)
invictus

Jezeli mialaby byc to nagrzewnica to mialbys ubytki wplynu chlodniczego - lepiej to najpierw sprawdzic bo nagrzewnica pod deska jest a rozbierac tego bez powodu sensu nie ma bo wszystko tak fajnie.... spasowane jest ze czasem jest z tym trooszke roboty wiec jak nie ubywa to moim zdaniem nie ma sensu
Awatar użytkownika
Damian1p
Uzalezniony

rozebralem to wszystko, wysuszylem ale skad sie leje to nie mam pojecia.... bylysugestie ze z progu ktoras uszczelka przy kierowcy od wnetrza zle trzyma, wogole to dowiedzialem sie ze te uszczelki musza byc cale i niepotrzebnie je ktos poprzecinal, stad woda w progu nosze sie z zamiarem kupna nowych bo tam naprawde sporo wody sie zbiera w deszczowe dni. a woda w srodku to zagadka... nie bardzo jest jak ja naniesc bo przeciez dywanik jest powleczony czyms od spodu wiec i wody nie przepuszcza. Zobacze za jakis czas czy znowu jest mokro czy po prostu jednorazowa sytuacja...
Awatar użytkownika
lamany
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: lamany »

miałem a właściwie mam dokładnie taką samą sytuację jak Ty (Damian1p) - wyjąłem z autka wykładzinę z podłogi, wytłumienia wywaliłem (całkowicie przemoczone - aż się rwało wszystko przy wyciąganiu) i czekałem na deszcz. No i wytropiłem 8) Wodę przepuszczają uszczelki przy szybach :!: jeden przeciek to lewy dolny róg przedniej szyby, a drugie to uszczelka przy szybce uchylanej. Uszczelka ze starości źle przylega do blachy i powolutku woda przedostaje się do środka :!: Musisz teraz tylko poszukać która uszczelka i w którym miejscu. Są na te przecieki dwa sposoby:
1) wymieniasz uszczelki (w krakowie wymiana uszczelki przedniej szyby 100zł z "robocizną"),
2) uszczelniasz to silikonem (w zakładzie gdzie montują szyby za coś takiego za przednią szybę 80zł - ale dają gwarancję)
Ja zapewne sam się wezmę za zasilikonowanie tego - kupie siakiś silikon, pistolet i jazda dookoła szyby :)

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Damian1p
Uzalezniony

slyszalem tez ze leja sie przez przednie szyby ale faktycznie cos w tym moze byc :) szczegolnie ze mokro bylo tylko z jednej strony. Szyb uchylanych nie mam bo 5d ale popatrze, moze to wlasnie to. Tylko cos sie sucho zrobilo :/ wiec czekam na deszcz, pewnie wszyscy chca zeby padalo :wink:
Ferguss

Post autor: Ferguss »

tak, tęsknimy za deszczem, zimnem i śniegiem jak cholera :wink:
stanley50
Nowicjusz

Post autor: stanley50 »

Witam!
Mam podobny problem z wodą, jak pada to napływa ale powoli z lewej strony do tego schowka pod bezpiecznikami, i z prawej pod dywanik. Z sugesti wynika że to pod uszczelką przedniej szyby i teraz jak by to uszczelnić sikikonem to trzeba wyjąć szybę czy mozna jakoś bez wyjmowania? Jeżeli tak to z której strony ten silikon wtłoczyć od strony szyby czy nadwozia.
ODPOWIEDZ