mokro

Forum dla spraw zwiazanych z problemami/dyskusjami na temat nadwozia, wnetrza oraz modyfikacja wewnatrz samochodu
Awatar użytkownika
Yahoo
Uzalezniony
Numer Gadu-gadu: 0

Post autor: Yahoo »

zdejmij jeszcze ten plastik, co jest na zewnątrz pod szybą - zobacz czy woda się tamtędy nie dostaje
Svd
Nowicjusz
Posiadany PUG: 205 1.4 GR i 206 :D

Post autor: Svd »

Witam !
mam podobny problem jak stanley50. Wczoraj calkiem przypadkowo wsadzilem reke do polki pod bezpiecznikami i ze zdziwieniem stwierdzilem ze jest tam dobrze ponad 1 cm wody. Dywaniki jak narazie wydaja sie byc suche. Czy rozwiazywal juz ktos podobny problem ?

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
rahueme
Junior

Post autor: rahueme »

ja sie podlacze mam probelm podobny tylko mi woda sie zbiera za prawa lampa, tzn tam gdzie jest zbiorniczek z tylu na plyn od spryskiwaczy i kolo lampy zbiera mi sie dosc sporo wody, sprawdzalem lampa dobrze docisnieta bagaznik uszczelniony , a woda zbiera sie tak jak by od nadkola, ale nie musze jechac zeby sie tam zebrala wystarczy jak bedzie stac jeden dzien,ale tam nic nie widac zeby bylo nie tak;/ macie jakies pomysly ? irytuje mnie juz wilgoc w bagazniku, w tym wglebieniu kolo lampy to zawsze wode wyciagam gabko, z zbiorniczka caly plyn spuscilem dla pewnosci ze to nie to.
jastom
Junior

Post autor: jastom »

witam,
u mnie na pewno uszczelką tylniej szyby. Wczoraj jak lało zauważyłem kropelki przy uszczelce (tak gów...no wklejona) Generalnie obstawiam tynią szybę i uszczelkę klpy, jeśli lampy uszczelnione, a zbiornik pusty. Trzebaby wyjąc półkę tylnia i poobserwować w deszcz, gdzie tam się leje. Mnie też już to strasznie męczy, bo przy tych temperaturach, to nie bardzo schnie. U mnie dodatkowo kapie na oparcie z tyłu :x

Garażu nie mam, irchy metr na metr też nie mam do wycierania, więc zacznie mi pug o=d środka gnić :shock:
126p, fav, 126p... 205 ...postęp?
ZyŁy
Nowicjusz
Numer Gadu-gadu: 2140681

Post autor: ZyŁy »

Ja dla statystyki dodam, ze mam podobny problem, lewy przod i narozniki bagaznika jw. Czy mozna juz mowic o epidemii ? :mrgreen:
Awatar użytkownika
Para
Peugeot 205 Master
Posiadany PUG: najlepszy
Numer Gadu-gadu: 1559591
Kontakt:

Re: mokro

Post autor: Para »

Stary temat ale ciagle aktualny. Mam ten sam problem, siedze na wyspach i od 2 tygodni nie przestaje padac. Niepamietam co to suchy asfalt !!! Autko stoi bez garazu wiec nie dziwne ze cos sie juz tam moczy .... Zbiera mi sie woda w lewym narozniku bagaznika i na podlodze pasazera. Domyslam sie ze wymiana uszczelki bagaznika powinna pomoc.

Jak sie zabrac do zwalczania wilgoci pod nogami pasazera ?
Peugeot 205 GTI S16 - Galeria
Peugeot 205 GTI GTI6 2.0 - Galeria
Megane Coupe 1.4
Obrazek
NIE PYTAJ CO KLUB MOŻE ZROBIĆ DLA CIEBIE, TYLKO CO TY MOŻESZ ZROBIĆ DLA KLUBU
lolek

Post autor: lolek »

haha tez mam zawsze mokro w bagażniku właśnie w lewym rogu i nie wiem skąd to sie bierze .... ale zdaje mi sie ze to właśnie może być uszczelka ...
Awatar użytkownika
ramzes123
Nowicjusz
Posiadany PUG: Peugeot 205 D 1.8 czerwony 5-cio drzwiowy
Numer Gadu-gadu: 5193928

Post autor: ramzes123 »

widze ze to notoryczny problem naszych pociech :)

i zebyscie nie czuli sie samotnie to p[owiem wam ze mam to samo ale u mnie tylko na dywaniku kierowcy zbiera sie woda

no i jeszcze pod tylnym siedzieniem i radze wam tez tam zajzec

ja problem rozwiaze jak tylko zrobi sie cieplo zapackam kazda dziure silikonem i pewnie podziala no niema rady :P :D :D
Peugeot 205 1.8D TZW. Czerwona Prła :)hehe:) 5 drzwiowy
Awatar użytkownika
Para
Peugeot 205 Master
Kontakt:

ja musz zamowic te oryginalne kapsle plastikowe zeby zatkac pare dziurek w bagazniku, swoja droga to nawet nie wiem po co one tam sa...
Megane Coupe 1.4
Obrazek
Awatar użytkownika
Orfister
Moderator
Posiadany PUG: Peugeot 205 CTI
Numer Gadu-gadu: 2690638
Kontakt:

Post autor: Orfister »

Służą do mocowania wygłuszenia i "dywanika" bagażnika. Są 4 sztuki - w każdym narożniku.
A i jeszcze jeden otwór - pod uchwyt koła zapasowego.
domel
Uzalezniony
Posiadany PUG: 1,8D 92r

Post autor: domel »

Ja raz kiedyś sprawdzam czy są drożne te dziurki między drzwiami a przednimi kołami. Jak polejesz wodę na szybę przednią to powinna częściowo tam wypłynąć (wpływa do kratki między szybą a maską).
Po zimie, jesieni zwykle nazbiera się tam sporo syfu/błota i nie spływa. Ja leje wodę do kratki aż syf wypłynie, pomagam mu metalowym pręcikiem :) który wkładam jak drzwi są otwarte w tamta szczelinę i przepycham
Awatar użytkownika
Małysz
Uzalezniony
Posiadany PUG: 307 2.0 90HDI; dawniej 205 GT 1.6 i 1.8D
Numer Gadu-gadu: 4121955
Login tlen: adamdrozdzu
Kontakt:

Post autor: Małysz »

U mnie też zauważyłem, że w dieselku zbiera się woda pod siedziskami tylnymi, no i w bagażniku też. Muszę dociec skąd to leci.
Awatar użytkownika
Para
Peugeot 205 Master
Kontakt:

domel pisze:Ja raz kiedyś sprawdzam czy są drożne te dziurki między drzwiami a przednimi kołami. Jak polejesz wodę na szybę przednią to powinna częściowo tam wypłynąć (wpływa do kratki między szybą a maską).
Po zimie, jesieni zwykle nazbiera się tam sporo syfu/błota i nie spływa. Ja leje wodę do kratki aż syf wypłynie, pomagam mu metalowym pręcikiem :) który wkładam jak drzwi są otwarte w tamta szczelinę i przepycham

Dobry sposob, trzeba zapobiegac jak tylko mozna :)
Megane Coupe 1.4
Obrazek
Awatar użytkownika
Orfister
Moderator
Posiadany PUG: Peugeot 205 CTI
Numer Gadu-gadu: 2690638
Kontakt:

Post autor: Orfister »

zamiast drucika polecam patyk - nie rysuje lakieru...
Awatar użytkownika
ramzes123
Nowicjusz
Posiadany PUG: Peugeot 205 D 1.8 czerwony 5-cio drzwiowy
Numer Gadu-gadu: 5193928

Post autor: ramzes123 »

Małysz pisze:U mnie też zauważyłem, że w dieselku zbiera się woda pod siedziskami tylnymi, no i w bagażniku też. Muszę dociec skąd to leci.

no wiec leci ci po szybie i prawdopodobnie masz nieszczelna uszczelke tak jak ja splyta i poczatkowo niewielka ilosc sie nazbiera i splywa przez dywanik w bagazniku pod siedzenia no bo tam ma z gorki i sie zbiera a ze niema z tamtad wyjscia to juz tam zostaje :))

no i puki co to nie wymyslilem nic lepszego niz zasilikowanie uszczelki w tylniej szybie
Peugeot 205 1.8D TZW. Czerwona Prła :)hehe:) 5 drzwiowy
ODPOWIEDZ