wdzierajaca sie rdzaaa
wdzierajaca sie rdzaaa
co poradzicie na rdze ktora znajduje sie pod framugami drzwi tylko tam albo tylko tam ja zauwazylam , czy oplaca sie to ruszac ? ponoc moge zetrzec papierem i pomalowac hammerem ale nie wem czy oby napewno taki sposob jest najlepszy dzieki za wszelkie rady i mam 1,9 diesel 91 r
-
- Maniak
- Posiadany PUG: 205 CTi
- Numer Gadu-gadu: 2422735
Re: wdzierajaca sie rdzaaa
Co znaczy pod framugami drzwi?
Na ten temat były na forum prowadzone naprawde dłuuuugie wywody łącznie z dokładnymi instrukcjami których zresztą sam się słuchałem - polecam opcje szukaj
Na ten temat były na forum prowadzone naprawde dłuuuugie wywody łącznie z dokładnymi instrukcjami których zresztą sam się słuchałem - polecam opcje szukaj
Zdjęcia CTI: http://jarmarek.205.pl
- Pieraś
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: sprzedany
- Numer Gadu-gadu: 696324
jesli masz tak jakby na tej blasze u dolu drzwi pionowej to nie ruszaj bo ja to mam i sie nie poszerza. mam taki 1 cm pasek na cala dlugosc, lepiej daj to komus - blacharzowi, ktory uzyje porzadnego srodka na rdze i dobrze pomaluje.
Nałogowy czytelnik forum... ... i były kierowca wysoko kręconego LWA
Był: Peugeot 205 Color Line .... posiadałem go przez 6 lat. Wspomnienia .... pozytywne.
Jest: Mitsubishi Galant Elegance 2.0 16V, kombi, 2000/2001 + Yamaha Fazer FZS600 2003r.
Był: Peugeot 205 Color Line .... posiadałem go przez 6 lat. Wspomnienia .... pozytywne.
Jest: Mitsubishi Galant Elegance 2.0 16V, kombi, 2000/2001 + Yamaha Fazer FZS600 2003r.
- palpio
- Junior
- Posiadany PUG: PEUGEOT 309 Xs 1.6 105 KM juz go niema :( jest E36
- Numer Gadu-gadu: 587970
Co do hammeraita nawet tego nie rób bo on kryje tylko na zewnątrz a pod lakierem rdza se dalej kwitnie w najlepsze zapuść drzwi dobrym środkiem konserwującym i nie powinna się posuwać zbyt szybko lekarstwo nowe drzwi bo szpachla i tak po 2-3 latach wylizie
- minta
- Maniak
- Posiadany PUG: 406 kombi 2,0 HDi 110 KM i znów 205 FOREVER 1,9 d.... siostry hihi
- Numer Gadu-gadu: 691088
Oczyść szczotką drucianą potem papierem ściernym, odtłuść rozpuszczalnikiem iiiii...
możesz pomalować "minią" (to taka czerwona farba),
tymczasowo powinno wytrzymać a jeśli korozja będzie dalej postępowała to będziesz musiał pojechać do warsztatu
- blacharz wstawi łatki a lakiernik pomaluje.
Możesz ewentualnie kupić środek antykorozyjny "tzw baranek" w sklepie motoryzacyjnym
jest sprzedawany albo w sprayu albo w puszkach.
możesz pomalować "minią" (to taka czerwona farba),
tymczasowo powinno wytrzymać a jeśli korozja będzie dalej postępowała to będziesz musiał pojechać do warsztatu
- blacharz wstawi łatki a lakiernik pomaluje.
Możesz ewentualnie kupić środek antykorozyjny "tzw baranek" w sklepie motoryzacyjnym
jest sprzedawany albo w sprayu albo w puszkach.
green sprzedany, cabrio sprzedany - oba zostały w KLUBIE
http://www.minta.peugeot205.pl - moja nowa miłość
http://www.minta.peugeot205.pl - moja nowa miłość
- Pieraś
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: sprzedany
- Numer Gadu-gadu: 696324
Minta ... autorka postu to kobieta
Nałogowy czytelnik forum... ... i były kierowca wysoko kręconego LWA