świruje centralny zamek
- KuKiTa
- Maniak
- Posiadany PUG: 205 GTi
- Numer Gadu-gadu: 360167
- Login tlen: kukita
- Kontakt:
świruje centralny zamek
przy każdym spadku prądu np. włączenie świateł, kierunkowskaz, opuszczenie szyb czy nawet hamowanie centralny zamyka się i od razu otwiera. Czyżbym miał gdzieś zwarcie? gdzie jest centralka?
- Krzysiek511
- Junior
- Posiadany PUG: Peugeot 205 Green
- Numer Gadu-gadu: 0
Re: świruje centralny zamek
Jeżeli jest to oryginalna instalacja to sterownik centralnego jest wbudowany w siłowniku master od strony kierowcy. Przynajmniej ja tak miałem w greenie. Ja bym odłączył mastera i wtedy zobaczył czy sytuacja się powtarza jeśli nie to znaczy ze wina mastera ale niech się inni jeszcze wypowiedzą
-
- Maniak
- Posiadany PUG: 205 CTi
- Numer Gadu-gadu: 2422735
Przedewszystkim jak odłączysz mastera to zapominasz że miałeś centralny bo to właśnie on otwiera i zamyka wszystkie pozostałe drzwi (jak to master zresztą). Kiedyś Cejot wspominał że coś od centralnego znajduje się przy kolumnie kierowniczej po stronie pasażera, ale mi się nigdy tego znaleźć nie udało.
Zdjęcia CTI: http://jarmarek.205.pl
- KuKiTa
- Maniak
- Posiadany PUG: 205 GTi
- Numer Gadu-gadu: 360167
- Login tlen: kukita
- Kontakt:
znalazłem, odłączyłem, sam centralny działał ale z pilota już nie, problemem okazała się niedomykająca półka z bezpiecznikami która jakimś cudem robiła zwarcie na masie, ułożenie kabli (rozkręciłem całą lewą strone wraz z obudową kierownicy - masakra) i poprowadzenie masy w inne miejsce rozwiązało problem
można zamknąć
można zamknąć