Zesputa prowadnica szyby ?

Forum dla spraw zwiazanych z problemami/dyskusjami na temat nadwozia, wnetrza oraz modyfikacja wewnatrz samochodu
Awatar użytkownika
Orzech
Nowicjusz
Posiadany PUG: 1.8 D
Numer Gadu-gadu: 0

Zesputa prowadnica szyby ?

Post autor: Orzech »

Witam, chciałbym zasięgnąć waszej opinii na temat szyby. Ubiegłej zimy przy -20 stopniach kumpel odruchowo otworzył mi szybę a ta otworzyła się dopiero za 3 razem, teraz przy zamykaniu szyba nie domyka się w lewym górnym rogu. Co poszło ?
PiotrDiesel
Junior
Posiadany PUG: GRD i GTD
Numer Gadu-gadu: 296692

Re: Zesputa prowadnica szyby ?

Post autor: PiotrDiesel »

miałem taki przypadek w wersji z napędem elektrycznym U mnie był wygiety mechanizm odsuwania szyby ale równie dobrze może być zkorodowana prowadnica przy szybie i się odkrztałciła
Awatar użytkownika
Marin205
Peugeot 205 Master
Posiadany PUG: 205RG zamienione na Skodę
Numer Gadu-gadu: 4777015
Kontakt:

Post autor: Marin205 »

PiotrDiesel pisze:miałem taki przypadek w wersji z napędem elektrycznym U mnie był wygiety mechanizm odsuwania szyby ale równie dobrze może być zkorodowana prowadnica przy szybie i się odkrztałciła
u mnie również był wygięty mechanizm odsuwania szyby, najlepiej rozebrać i będziesz wiedział :)
http://www.katalogi.peugeot205.pl Kliknij tu i zobacz spis katalogów z galerii.

http://www.facebook.com/Peugeot205Brochures Kliknij tu ściągnij katalog w pdf z facebooka
bacix
Nowicjusz
Posiadany PUG: XL
Numer Gadu-gadu: 8935566

Post autor: bacix »

Mam tak samo i to od strony kierowcy-szyba przeskakuje podczas domykania i tzreba ją naprawde ręcznie zamknąć :D, po rozebraniu mozna go jakos przywrocic do zycia ?
Awatar użytkownika
Orzech
Nowicjusz
Posiadany PUG: 1.8 D

Post autor: Orzech »

Chcąc rozkręcić cały mechanizm muszę wyjmować szybę ? bo dostęp od środka jest praktycznie niemożliwy , tragedia.
grzesiek309
Peugeot 205 Master
Posiadany PUG: Dużo 205 & Partner V6
Kontakt:

Post autor: grzesiek309 »

Odkręcasz wszystkie nakrętki od mechanizmu, wbijasz go do środka trzymając szybę żeby nie spadła a następnie wysuwasz ramiona siłownika z prowadnic w szybie. Szyby bez wyjęcie mechanizmu i tak nie wyjmiesz. P.s. Gdybyś potrzebował mechanizmu to mam kilka sztuk :W
Jest Ci smutno? Jest Ci źle? Wsiądź do puga, przejedź się!
Określenie "Poranny poprawiacz nastroju" nabiera nowego znaczenia... :D
Naprawy, modyfikacje, remonty 205 i nie tylko ;) https://www.facebook.com/205renovation/
ODPOWIEDZ