Mam od początku jak posiadam Puga ciekawą "przypadłość". Fotel kierowcy buja się w siedzisku, a co za tym idzie w całości przód tył (a może raczej góra - dół). W każdym razie siedzisko z przodu od strony kierowcy unosi się 2-3 cm w stosunku do swojej normalnej pozycji w momencie kiedy mocno oprę się o oparcie. Na pewno nie jest to sprawa dziury w podłodze czy złego przymocowania fotela.
Widać, że co jest nie tak w mechanizmie podnoszenia / opuszczania fotela ale niestety - nie potrafię znaleźć dokładnej przyczyny. Zresztą nie jest to uciążliwa sprawa, ale wolałbym żeby wszystko w tym aucie było tip-top
Miał ktoś z Was podobny przypadek?
Bujający się fotel
- klekocix
- Uzalezniony
- Posiadany PUG: Junior
Bujający się fotel
"Mężczyzna jest panem w swoim domu... ale garaż to jego sanktuarium"
- Martinoo
- Moderator
- Posiadany PUG: 205 Color line Dturbo, 307 XSI HDI, 407 SW 2.0 HDI
- Numer Gadu-gadu: 8330169
- Kontakt:
Re: Bujający się fotel
No w tym temacie wypowiada sie poprzedni wł♣aściciel mojego auta "pszemo". i zrobił mi taka szopke ze fotela nie mogłem przykrecić a nic nie było pordzewiałePara pisze:Temat z 2004 roku, ale może dalej aktualny
http://forum.peugeot205.pl/viewtopic.ph ... buja+fotel
205 1.9 Dturbo -> NIE MA OGNIA BEZ DYMU !!! ;P
307 XSI 2.0 HDI ~140KM
407 SW 2.0 HDI 136KM
P.S Nie drażnij lwa!
307 XSI 2.0 HDI ~140KM
407 SW 2.0 HDI 136KM
P.S Nie drażnij lwa!
-
- Nowicjusz
- Posiadany PUG: były: gti 1.6,XS, XRD (poległ), Indiana (pomnik przyrody). Jest: RG cabrio projekt dimma
- Numer Gadu-gadu: 0
- Kontakt:
Re: Bujający się fotel
hehe, moje fotele sie bujaly, przy lekkim dzwonie fotel pasazera otworzyl sie i wystrzelil dziewczyne w gore niczym wyrzutnia. przy okazji okazalo sie ze pas przy fotelu byl zle zamontowany i efekt byl jakby pasy nie byly wcale zapiete w skutek czego zepsula sie przednia szyba:/
pozytywnie uzależniony od 205