Woda obok skrzynki bezpieczników

Forum dla spraw zwiazanych z problemami/dyskusjami na temat nadwozia, wnetrza oraz modyfikacja wewnatrz samochodu
Awatar użytkownika
klekocix
Uzalezniony
Posiadany PUG: Junior

Woda obok skrzynki bezpieczników

Post autor: klekocix »

Mam dziwny przypadek z Pugiem. Jak jedno naprawię to zawsze coś drugiego się psuje...

Po ostatnich deszczach zauważyłem (a raczej wyczułem), że na półce pod skrzynką bezpieczników znajduje się woda. Nie jest jej dużo, ale na tyle wyczuwalnie, że zostawia mokrą plamę na chustce.

Obejrzałem dokładnie uszczelkę szyby bo tylko to mi do głowy przyszło. Ale uszczelka wygląda od zewnątrz wzorowo.

Lekko podcieka mi w standardowym miejscu czyli antena dachowa. Ale czy to możliwe, że spod niej w jakiś sposób woda dostała się do tego schowka pod bezpiecznikami?
Czy to może jakieś dla mnie nowe "typowe miejsce"?
"Mężczyzna jest panem w swoim domu... ale garaż to jego sanktuarium" :)
Awatar użytkownika
Piotrek86
Junior
Posiadany PUG: 205 GTI
Numer Gadu-gadu: 8866480

Re: Woda obok skrzynki bezpieczników

Post autor: Piotrek86 »

A może uszczelka przy przewodach elektrycznych jest nieszczelna i cieknie po przewodach??
Kolega kiedyś tak miał w a4 ale jemu ciekło po lince od otwierania maski.
A sprawdź może czy nie ma wody na podszybiu
borek_wpr
Uzalezniony
Numer Gadu-gadu: 0

Re: Woda obok skrzynki bezpieczników

Post autor: borek_wpr »

Jeżeli cieknie przez antenę to zdemontuj ją i wytnij nową uszczelkę z gumy. Może być z dętki.
Woda może wpływać też przez uszczelkę przewodów elektrycznych. Przy montażu gazu a chyba go założyłeś, monter mógł wprowadzać kable od strony silnika i uszczelka się wysunęła.
Sprawdź czy gąbka (od góry) pedałów jest sucha.
Trzeba isc przez życie twardo, nie żałować wszystkich sił...
ODPOWIEDZ