205 Rallye
- HDi
- Junior
- Numer Gadu-gadu: 0
auto jeździ
został wyremontowany silnik seryjny z Rallye o mocy 105KM:)
-dostał tylko głowicę z 122KM GTi planowaną o 1mm,
-został wałek z 105KM,
-żółte wtryski,
-komp z 128KM,
-skrzynia z 1.9 GTi ( tu będzie zmiana - szukam czegoś krótszego i z dobrymi snchronizatorami)
-szepra
-regulator ciś paliwa ( ustawione 3,7Bar 6na wolnych)
-koło zamachowe z 2.0mi16 - cięższe ze 2kg- sprzęgło spiek OMP
Auto bardzo doprężone ok 11,8:1 trzeba lać Vpower99+ żeby zawory nie grały ale :
-pierwsze próby z zapłonem - setka 7,08sek - ale spalanie stukowe od 4 w zwyż
-opóźniam trochę- auto lepiej idzie ale dalej dzwoni przy 5,5tyś/obr i wzwyż
-opóźniamy jeszcze - auto jedzie i nic nie dzwoni 6,44- najlepszy czas - niestety nawet szpera nie pomaga i opony 165/70 R13 - zostawiają dwa 20m ślady:)
Jutro jadę po opony i testujemy dalej
-
został wyremontowany silnik seryjny z Rallye o mocy 105KM:)
-dostał tylko głowicę z 122KM GTi planowaną o 1mm,
-został wałek z 105KM,
-żółte wtryski,
-komp z 128KM,
-skrzynia z 1.9 GTi ( tu będzie zmiana - szukam czegoś krótszego i z dobrymi snchronizatorami)
-szepra
-regulator ciś paliwa ( ustawione 3,7Bar 6na wolnych)
-koło zamachowe z 2.0mi16 - cięższe ze 2kg- sprzęgło spiek OMP
Auto bardzo doprężone ok 11,8:1 trzeba lać Vpower99+ żeby zawory nie grały ale :
-pierwsze próby z zapłonem - setka 7,08sek - ale spalanie stukowe od 4 w zwyż
-opóźniam trochę- auto lepiej idzie ale dalej dzwoni przy 5,5tyś/obr i wzwyż
-opóźniamy jeszcze - auto jedzie i nic nie dzwoni 6,44- najlepszy czas - niestety nawet szpera nie pomaga i opony 165/70 R13 - zostawiają dwa 20m ślady:)
Jutro jadę po opony i testujemy dalej
-
205 Rallye Ex.. peryment
- krzycho-g
- Junior
ostatnio gadałem z gosciem który ma axa z silnnikiem 1.6 120 KM 8V wałek komp Peugeot SPORT króciutka 4 biegi skrzynia predkosć max 165 km/h. Waga 635 kg.Przyspieszenie 0-100 - poniżej 7 sekund. Moze w taki samochód trzeba by pójść ....wtedy nie trzeba by robić 400 km potwora zeby osiągi zabijały ?
kiedyś pojade tak szybko ze się w czasie przeniosę ...
- stef
- Uzalezniony
- Posiadany PUG: 205mi16
- Numer Gadu-gadu: 4896812
- Kontakt:
Jakim pojedynkukubas pisze:chodzi o axa i o puga no no no narazie w pojedynku 16v 8v wygrywa 8v ale chyba stef jeszcze nie powiedzial ostatniego slowa
Jak ktos stanie ze mna na kresce to bedzie pojedynek
Ciekawi mnie tez skad taka dokladnosc pomiaru hdi (6,44s). I ciekawe jaki jest czas np do 160km/h?
HDi masz jakies filmiki?
PS. Mam znajomego, ktory rowniez zbudowal cholernie mocnego AX i startowal na 1/4 ale niska masa to nie wszystko. Mial ogromne problemy z ta skrzynia (one sa jeszcze gorsze od BE). Takie auto tez musi miec duzo mocy zeby robic dobre czasy nie tyle do 100km/h co wlasnie na 1/4mili. Czyli pewnie do jakis 160km/h
- krzycho-g
- Junior
skrzynia MA to shit światowy ale kolo zawziecie szuka kłowej Peugeot Sport i pewnie ją znajdzie....
A ten ax ma sie rozpedzić własnie do 165 km/h wiec powinien tam być szybciutko. Tak jak patrzyłem na Twój filmik 0-160 to mój 106 XSi nie robi tego dużo gorzej a ma tylko 100 km i waży 895 KG. AX ma 120 km i wazy 635 kg wiec wydaje mi sie ze bedzie miał coś do powiedzenie ale takie gdybanie to mozna sobie włożyc. Bedzie gotowy - pokrecimy filmiki, pomierzymy i wtedy sie pochwale modem
A ten ax ma sie rozpedzić własnie do 165 km/h wiec powinien tam być szybciutko. Tak jak patrzyłem na Twój filmik 0-160 to mój 106 XSi nie robi tego dużo gorzej a ma tylko 100 km i waży 895 KG. AX ma 120 km i wazy 635 kg wiec wydaje mi sie ze bedzie miał coś do powiedzenie ale takie gdybanie to mozna sobie włożyc. Bedzie gotowy - pokrecimy filmiki, pomierzymy i wtedy sie pochwale modem
- krzycho-g
- Junior
a ten Twój znajomy to nie przypadkiem Piotrek Sobczak ?
Dodano po 2 minutach:
a póki co moim marzeniem jest zbudować samochód który ma takie odejsci ejak te...:
http://www.youtube.com/watch?v=cE2Yd-pTS-s
http://youtube.com/watch?v=rkXJST4bExs
zeby były problemy z oddychanie i zeby głowy nie mozna było oderwać od zagłówka...
moze kiedyś....
Dodano po 2 minutach:
a póki co moim marzeniem jest zbudować samochód który ma takie odejsci ejak te...:
http://www.youtube.com/watch?v=cE2Yd-pTS-s
http://youtube.com/watch?v=rkXJST4bExs
zeby były problemy z oddychanie i zeby głowy nie mozna było oderwać od zagłówka...
moze kiedyś....
- stef
- Uzalezniony
- Posiadany PUG: 205mi16
- Numer Gadu-gadu: 4896812
- Kontakt:
Nagraj filmik z checia wszyscy obejrzymy. Bardziej interesuja mnie obroty a nie predkosc licznikowa, ktora moze falszowac. I oczywiscie podaj jaka masz skrzynie.krzycho-g pisze:Tak jak patrzyłem na Twój filmik 0-160 to mój 106 XSi nie robi tego dużo gorzej a ma tylko 100 km i waży 895 KG.
Tak jest mialem na mysli Piotrka.
A wszystkich chetnych zapraszam do LBN na tor bedziemy mogli sie sprawdzic
Ostatnio zmieniony 15 maja wt, 2007 11:35 am przez stef, łącznie zmieniany 1 raz.