Historia Puga "Walentynki" by Altowiolistka i Kamkiler
- Malwa
- Nowicjusz
- Posiadany PUG: 205
- Numer Gadu-gadu: 0
Re: Historia Puga "Śmieciucha" by Altowiolistka i Kamkiler
ja też przyłączam się do gratulacji!! autko ma naprawdę śliczny kolor, sama miałam czerwone (bordowe) i jak przyszło mi się z nim rozstać to było ciężko!!
a mieć takiego Narzeczonego to naprawdę wielki skarb!
POZDRAWIAM!
a mieć takiego Narzeczonego to naprawdę wielki skarb!
POZDRAWIAM!
Peugeot 205- moja miłość
- a2legro
- Junior
- Posiadany PUG: XSD 92' / Automatic 1.9 91' / GTI 1.9 89' / GTI 1.9 88' no sunroof
- Numer Gadu-gadu: 5211157
- Kontakt:
To mnie pocieszyłeś bo kupiłem taki. Jeśli chodzi o obrotomierz to musi być wyjście w alternatorze.DJPreZes pisze:http://www.allegro.pl/item776164638_lic ... ny_bx.html Taki będzie pasować bez żadnych przeróbek. Jedyna różnica, to zielone podświetlenie.
Poprawcie mnie jeśli się mylę
Szykuje się ładne 205 D
-zostawiasz siedzenia typ. bieda?
-poszerzenia z Gita? Myślę u siebie tak zrobić tylko jak zamontować
- Kamkiler
- Maniak
- Posiadany PUG: 205 TCTi
- Numer Gadu-gadu: 3470719
Całe wnętrze zostanie wymienione na inne
zamiast siedzeń typu bieda mamy komplet siedzen z GTi
Poszerzeń nie nakładamy nie chcemy ingerować w blachę i robić dodatkowych dziur
zamiast siedzeń typu bieda mamy komplet siedzen z GTi
Poszerzeń nie nakładamy nie chcemy ingerować w blachę i robić dodatkowych dziur
Czeka nas jeszcze duzo pracy http://www.kamkiler.205.pl
- levis
- Uzalezniony
- Posiadany PUG: 406 3.0 V6 / Aprilia SXV 450
Super robota To bedzie Perelka na drodze.
Pytanie jest tylko, czy zmiana hamulcow i sprezyn jest konieczna ? To ma byc auto ekonomiczne i komfortowe, a krotkie sprezyny przy ciezkim silniku diesla to hardcore (wiem cos o tym, bo mam takie w 405...).
Natomiast do tego wszystkiego az prosi sie jednostka 1.4 HDI, ale niestety to juz duuuuuuuuuzy wydatek
Pytanie jest tylko, czy zmiana hamulcow i sprezyn jest konieczna ? To ma byc auto ekonomiczne i komfortowe, a krotkie sprezyny przy ciezkim silniku diesla to hardcore (wiem cos o tym, bo mam takie w 405...).
Natomiast do tego wszystkiego az prosi sie jednostka 1.4 HDI, ale niestety to juz duuuuuuuuuzy wydatek
- DJPreZes
- Moderator
- Posiadany PUG: Roland Garros/307
- Numer Gadu-gadu: 2516096
Musi być czujnik i odpowiedni magnes wtopiony w kolo zamachowe ;]a2legro pisze:To mnie pocieszyłeś bo kupiłem taki. Jeśli chodzi o obrotomierz to musi być wyjście w alternatorze.DJPreZes pisze:http://www.allegro.pl/item776164638_lic ... ny_bx.html Taki będzie pasować bez żadnych przeróbek. Jedyna różnica, to zielone podświetlenie.
Poprawcie mnie jeśli się mylę
Szykuje się ładne 205 D
-zostawiasz siedzenia typ. bieda?
-poszerzenia z Gita? Myślę u siebie tak zrobić tylko jak zamontować
Peugeot 205 Roland Garros Cabrio
- Kamkiler
- Maniak
Był w planach 1.4 HDI ,lecz tak jak piszesz ceny ...levis pisze:Super robota To bedzie Perelka na drodze.
Jestem zwolennikiem jednak dobrego hamowania, a że zostały mi po CT te hamulce nie myślałem długo nad przekładką do diesla .
Sprężyny po to by auto agresywniej wyglądało, ma siedzieć dużo niżej niż seryjny diesel. Z doświadczenia wiem, że auto pewniej się prowadzi po obniżeniu i utwardzeniu , druga sprawa ,jest taka, że te sprężyny nie są wcale takie twarde w porównaniu z Eibach-em czy Spaxem
Ostatnio zmieniony 25 lis śr, 2009 11:53 pm przez Kamkiler, łącznie zmieniany 1 raz.
- levis
- Uzalezniony
- Posiadany PUG: 406 3.0 V6 / Aprilia SXV 450
A nie mysleliscie o silniku 1.5d ze 106 ? ;]
- Kamkiler
- Maniak
Za około tydzień góra trzy (nie jest to ode mnie zależne) , będziemy mieć diesla 1.9 z citroen-a BX-a ,więc w tym momencie nie myślimy nad innymi jednostkami.
- a2legro
- Junior
- Posiadany PUG: XSD 92' / Automatic 1.9 91' / GTI 1.9 89' / GTI 1.9 88' no sunroof
- Numer Gadu-gadu: 5211157
- Kontakt:
To może Kamil stworzysz jakiś Turial malowanie nadwozia domowymi sposobami. Z tego co patrzyłem nikt tego na forum nie opisał, a nie powiem tak pomoc by się przydał. Nie każdego stać na lakiernika. Jakaś sprężarka i pistolet zawsze się znajdzie. Jak na taki sprzęt efekt lakieru powalający muszę sobie kupić polerkę
- Kamkiler
- Maniak
Może kiedyś... jednak wiem jedno Dobry pistolet ,kompresor i dużo cierpliwości, do tego przydało by się mieć w miare duże pomieszczenie aby swobodnie się poruszać ,później mocne i z wielu miejsc, oświetlenie. przydatne elementy to odwadniacz do kompresora i filtr ,odpowiedniej średnicy przewód (który się nie zegnie) ehh ;/... i można próbować .a2legro pisze:To może Kamil stworzysz jakiś Turial malowanie nadwozia domowymi sposobami. Z tego co patrzyłem nikt tego na forum nie opisał, a nie powiem tak pomoc by się przydał. Nie każdego stać na lakiernika. Jakaś sprężarka i pistolet zawsze się znajdzie. Jak na taki sprzęt efekt lakieru powalający muszę sobie kupić polerkę
Aż wstyd się przyznać ale wielu elementów o których napisałem nie było ze mną podczas malowania ... ;/ no ale ... kasa kasa
-
- Uzalezniony
- Posiadany PUG: Roland Garros
- Numer Gadu-gadu: 1459401
Ale dałeś rade, partyzantka ale jaka piękna i skuteczna
- RafGentry
- Moderator
- Posiadany PUG: GTI Griffe, GTI LeMans, GTI, CTI, XRD, XS, Indiana, 405 STDT
- Numer Gadu-gadu: 0
- Kontakt:
Chyba "tutorial"a2legro pisze:To może Kamil stworzysz jakiś Turial malowanie nadwozia domowymi sposobami
A skoro się już wpisuję, to też przekażę wyrazy uznania za ogrom pracy, sił i serca wkładanych w Puga.
Z całego forum (oprócz tematu o ogłoszeniach z netu ) najbardziej lubię czytać o przywracaniu życia dwieściepiątkom. Aż serce się raduje patrząc na Wasze działania...
No i - co nie jest bez znaczenia - będzie to chyba pierwsza w Polsce 205-tka w kolorze Ferrari Nie ory co prawda, ale dopuszczam, gdyż Pug też ma związki z tą marką. Poprzez Pininfarinę rzecz jasna
Facebook: https://www.facebook.com/Peugeot205Poland
Instagram: http://www.instagram.com/peugeot205polska/
Syndykat Sępów Krakowskich
Instagram: http://www.instagram.com/peugeot205polska/
Syndykat Sępów Krakowskich
- Altowiolistka
- Uzalezniony
- Posiadany PUG: 205 1.9D forever
jak tak czyta sie te wasze posty, to aż dostaje się kolejnej dawki sił na dążenie do celu dzieks
chyba zagram w totka....
chyba zagram w totka....
- Wojtek
- Uzalezniony
- Posiadany PUG: 206. 1.4 XT
- Numer Gadu-gadu: 2478139
No i moi Mili staliście się dla mnie inspiracją do zabrania się za mojego Puziolota
No i Kamil może wreszcie się zdecyduje i podjade do Ciebie po ten XY8 Zobaczymy co życie pokaże
Gratulacje dla miłej Właścicielki i Kamila
No i Kamil może wreszcie się zdecyduje i podjade do Ciebie po ten XY8 Zobaczymy co życie pokaże
Gratulacje dla miłej Właścicielki i Kamila
- Altowiolistka
- Uzalezniony
- Posiadany PUG: 205 1.9D forever
parę dni temu Kamil założył drzwi kierowcy, elektrykę i szybę, za to przed chwilą udało nam się założyć przednią szybę, którą podarował nam Małysz (dziękuję jeszcze raz za nią ). Była mała zagadka, jak ją wsadzić, ale udało się sposobem na żyłkę