stozek, strumienica - ogólnie wiecej mocy!!!
- Para
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: najlepszy
- Numer Gadu-gadu: 1559591
- Kontakt:
Re: stozek, strumienica - ogólnie wiecej mocy!!!
Też wolałem niebieski !!! No ale cóż, o gustach się nie dyskutuje Powodzenia przy aucie, oby służył jak najlepiej
- morpheusss
- Junior
- Posiadany PUG: 205 XS '89 TU3M - wrak & 205 XL TU3M & 205 Look TU3M
- Numer Gadu-gadu: 2292990
Ja się wypowiem na temat ksenonów...
Mam ochotę obić po gębie każdego kretyna na drodze spotkanego z naprzeciwka który je zakłada. Te ksenony nie są wogóle ukierunkowane. Tobie się fajnie jedzie, ale świecisz ludziom z naprzeciwka po oczach. Nawet w ciągu dnia to razi, a w nocy szczególnie. Kumpel też sobie sprawił taki komplet i 3 dni spędził na dorabianiu większych blaszek na palnik, żeby uzyskać kreskę na ścianie (jak bóg przykazał). Przed modyfikacjami ściana była biała jak od halopaku - czytaj lampy świeciły w kosmos.
W tej kwestii akurat się zgadzam z policją zabierającą dowód i diagnostami nie dającymi przeglądu.
Mam ochotę obić po gębie każdego kretyna na drodze spotkanego z naprzeciwka który je zakłada. Te ksenony nie są wogóle ukierunkowane. Tobie się fajnie jedzie, ale świecisz ludziom z naprzeciwka po oczach. Nawet w ciągu dnia to razi, a w nocy szczególnie. Kumpel też sobie sprawił taki komplet i 3 dni spędził na dorabianiu większych blaszek na palnik, żeby uzyskać kreskę na ścianie (jak bóg przykazał). Przed modyfikacjami ściana była biała jak od halopaku - czytaj lampy świeciły w kosmos.
W tej kwestii akurat się zgadzam z policją zabierającą dowód i diagnostami nie dającymi przeglądu.
-
- Nowicjusz
- Posiadany PUG: 405 mi16
- Numer Gadu-gadu: 0
W 100% masz rację! jak bym mógł to bym sam zabierał dowody i wpierniczał mandaty ile wlezie za byle jakie xenony. Nowe odbłyśniku sobie zakupić, przejrzeć elektrykę żeby napięcie szło jakie powinno na lampy i ewentualnie porządne żarówki...raczej nikt nie bedzie załował
- DJPreZes
- Moderator
- Posiadany PUG: Roland Garros/307
- Numer Gadu-gadu: 2516096
Jak ktos narzeka na lampy w 205 to nie wiem co by powiedzial na XMy przed liftem ;] Porządne żaróweczki - jakieś Philipsy, dobre ustawienie i jest pięknie - nie trzeba nic więcej!
Peugeot 205 Roland Garros Cabrio
-
- Junior
- Posiadany PUG: 406 TS6
Jeżeli chodzi o oświetlanie w 205 to jest ono lepsze niż w Xantii I, Carismie, Civicu oczywiście nie jest to moja opinia tylko właścicieli tych pojazdów . Jeżeli chodzi o mnie to światła w 205 dają radę, ale drogowe z halogenami w dokładce wymiatają
"The Greatest Thing You Will Ever Learn, Is Just to love, and Be Loved in Return."
- Kwiecien
- Junior
- Posiadany PUG: 205 GTI '94 & 306 cabrio 2.0
- Numer Gadu-gadu: 982322
- Kontakt:
I ja się z Wami zgodzę - miałem te xenie około tygodnia, nie spełniały oczekiwań - może i to dobry pomysł ale pod soczewki.
- Para
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: najlepszy
- Numer Gadu-gadu: 1559591
- Kontakt:
Xenony Xenonami ale tematem rozmowy powinna być strumiennica. U mnie zagościła strumiennica ostatnio, czy to oznacza przyrost mocy ? Bo coś nie zauważyłem
- moralez
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: 205......T8, 205 GTI 1.6
- Numer Gadu-gadu: 2955602
- Kontakt:
tematem tego tematu jest modyfikowanie 205 przez uzytkownika : KwiecienPara pisze:Xenony Xenonami ale tematem rozmowy powinna być strumiennica. U mnie zagościła strumiennica ostatnio, czy to oznacza przyrost mocy ? Bo coś nie zauważyłem
- Kwiecien
- Junior
- Kontakt:
Para ja wyrzuciłem kata i środkowy, z tyłu miałem Remusa, zamiast tego zagościła strumienica i apexi N1 z tyłu. Nie ma jakiejś odczuwalnej zmiany. Coś tam lepiej jest, ale na pewno i kat i remus były już zapchane... Natomiast jak wyciągnę silencera to już jedzie dużo słabiej...
A co do modyfikacji to właśnie stoi u mechanika - robi sie wszystko co było do zrobienia - hamulce, zawieszenie i silnik (rozrząd) oraz skrzynia (uszczelnianie bo leje)...
Ja wracam za 3 tyg, po odbiorze podjade na hamownie zobaczeć ile kucy mi zostało:)
A co do modyfikacji to właśnie stoi u mechanika - robi sie wszystko co było do zrobienia - hamulce, zawieszenie i silnik (rozrząd) oraz skrzynia (uszczelnianie bo leje)...
Ja wracam za 3 tyg, po odbiorze podjade na hamownie zobaczeć ile kucy mi zostało:)
-
- Junior
- Posiadany PUG: 205 GTI
- Numer Gadu-gadu: 6928887
Strumienica to taki wynalazek wprowadzony na siłe do tuningu :DPara pisze:Xenony Xenonami ale tematem rozmowy powinna być strumiennica. U mnie zagościła strumiennica ostatnio, czy to oznacza przyrost mocy ? Bo coś nie zauważyłem
Nie żeby nie działała bo zwężka venturiego działa i to dobrze tylko montaż strumienicy w złym miejscu przynosi więcej szkody niż pożytku.
Sprzedam dużo części do skrzyń biegów BE1/BE3 (dzwony, korpusy, koła zębate, dyferencjały itd)
- Kwiecien
- Junior
- Kontakt:
Nie wiem czy jest to na silę wprowadzane czy po prostu tańsze niż katalizator albo środkowy tłumik....
- Kwiecien
- Junior
- Kontakt:
Pora trochę ruszyć temat.
Przyszło mi do głowy nieco wzmocnić mojego puga.
I tu mam dylemat.
Ponieważ silnik jest w całkiem niezłym stanie jedną z opcji jest uturbienie tego co mam.
Z drugiej strony pojawiają się na allegro 405 mi16 - może warto by było w takie coś zainwestować i to przełożyć... A może potem uturbiać? Albo zostawić zwykłego miga...
Ma ktoś uturbione 1.9 GTI?
Przyszło mi do głowy nieco wzmocnić mojego puga.
I tu mam dylemat.
Ponieważ silnik jest w całkiem niezłym stanie jedną z opcji jest uturbienie tego co mam.
Z drugiej strony pojawiają się na allegro 405 mi16 - może warto by było w takie coś zainwestować i to przełożyć... A może potem uturbiać? Albo zostawić zwykłego miga...
Ma ktoś uturbione 1.9 GTI?
-
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: Dużo 205 & Partner V6
- Kontakt:
Ja bym się pchał w MI16 Zabawy mniej niż z uturbieniem 8v No i zawsze większa moc wyjściowa pod dalsze mody
Jest Ci smutno? Jest Ci źle? Wsiądź do puga, przejedź się!
Określenie "Poranny poprawiacz nastroju" nabiera nowego znaczenia...
Naprawy, modyfikacje, remonty 205 i nie tylko https://www.facebook.com/205renovation/
Określenie "Poranny poprawiacz nastroju" nabiera nowego znaczenia...
Naprawy, modyfikacje, remonty 205 i nie tylko https://www.facebook.com/205renovation/
- morpheusss
- Junior
- Posiadany PUG: 205 XS '89 TU3M - wrak & 205 XL TU3M & 205 Look TU3M
- Numer Gadu-gadu: 2292990
Zależy czy chcesz się pobawić, czy dostać moc. Jeśli te drugie to kupujesz migacza, zmieniasz wałki na sporty, gaźniki z moto i masz 180KM onboard bez specjalnego rzeźbienia. Potem możesz dorzucić turbo i moc dalej wzrośnie, ale raczej padną tłoki, korby i wał jeśli zostaniesz na serii....
- Kwiecien
- Junior
- Kontakt:
no tak, ale to drugie wiąże się ze sporymi kosztami... Kupno migacza, remont, ewentualnie potem turbo... to już nie kilka a kilkanaście tyś....
W wakacje robiłem remont w swoim cabrio - 306 2.0 - wyszło ponad 3,5 tyś za szlif wału, panewki, pierścienie itd....
A tu mam sprawdzony silnik, sprawdzony poł roku temu. Myśle że uturbienie nie wyjdzie drożej niż ok 5 tyś, a moc w granicach 160-170KM jest bardzo realna.
Nie wiem czy to moj czy każdy tak ma, ale mi strasznie tyłem rzuca, a przyhamowanie na zakręcie kończy się nadsterownością (mam dystanse 25mm tył, 10mm przod, felgi 7x15)
Może jeszcze kilka kucy więcej by sie przydało, ale nie celuje ponad 200 bo to auto nie jest na tyle stabilne. To jedna sprawa, druga to problemy z całą resztą przy dużej mocy. od przeniesienia napędu z silnika na koła, do przeniesienia napędu z koł na asfalt...
owszem, 300+ KM jest fajne jak masz długą, ładną prostą, ale na codzien - nie widze sensu....
Dlatego ponawiam pytanie - ma ktoś uturbioną 8v?
W wakacje robiłem remont w swoim cabrio - 306 2.0 - wyszło ponad 3,5 tyś za szlif wału, panewki, pierścienie itd....
A tu mam sprawdzony silnik, sprawdzony poł roku temu. Myśle że uturbienie nie wyjdzie drożej niż ok 5 tyś, a moc w granicach 160-170KM jest bardzo realna.
Nie wiem czy to moj czy każdy tak ma, ale mi strasznie tyłem rzuca, a przyhamowanie na zakręcie kończy się nadsterownością (mam dystanse 25mm tył, 10mm przod, felgi 7x15)
Może jeszcze kilka kucy więcej by sie przydało, ale nie celuje ponad 200 bo to auto nie jest na tyle stabilne. To jedna sprawa, druga to problemy z całą resztą przy dużej mocy. od przeniesienia napędu z silnika na koła, do przeniesienia napędu z koł na asfalt...
owszem, 300+ KM jest fajne jak masz długą, ładną prostą, ale na codzien - nie widze sensu....
Dlatego ponawiam pytanie - ma ktoś uturbioną 8v?