Ja dałem podkładki pod plastik mocujący pedał hamulca.grzesiek309 pisze:Dobra robota KrzysiuFajnie widzieć, że moje rady nie poszły w las i pomogły w pracach
![]()
Dolot powietrza poprowadziłbym z pasa przedniego, jak w oryginaleBędzie więcej chłodnego powietrza ciągnął
![]()
p.s. Sprawdź czy po wciśnięciu gazu do podłogi masz na maxa otwartą przepustnicę. U mnie się otwiera na około 90%
Nie starczy przewodów aby dać kompa do schowka, jak w serii? Będzie więcej miejsca pod maską.daro pisze:Komputerkowi nie będzie trochę za ciepło nad termostatem i przy samej masce? Robi się ciasno pod maską co?Bardzo fajnie wszystko wyszło.
Tak jak pisze Grzesiek - seryjnej wiązki nie wystarcza, aby przenieść komputer do schowka, stąd decyzja o pozostawieniu go pod maską. Przewód zasilający, to nic innego jak kabel masowy od spawarki o średnicy 50mm2, dodatkowo wpakowany przeze mnie w peszel. Kupisz go w większości sklepów z akcesoriami spawalniczymi - koszt to około 20zł za metr. Na wykonanie kabla plusowego puszczonego od seryjnego miejsca montowania akumulatora, przez podszybie, otwór w grodzi przy schowku, próg pasażera, aż do bagażnika poszło mi około 5,30m. Resztę przewodu wykorzystałem na zrobienie uziemienia aku, który wpakowałem w plastikową, zamykaną od góry obudowę. Całość została przytwierdzona do podłogi bagażnika za pomocą dwóch prętów gwintowanych o średnicy 8mm.d_ARC pisze:Ja dałem podkładki pod plastik mocujący pedał hamulca.grzesiek309 pisze:Dobra robota KrzysiuFajnie widzieć, że moje rady nie poszły w las i pomogły w pracach
![]()
Dolot powietrza poprowadziłbym z pasa przedniego, jak w oryginaleBędzie więcej chłodnego powietrza ciągnął
![]()
p.s. Sprawdź czy po wciśnięciu gazu do podłogi masz na maxa otwartą przepustnicę. U mnie się otwiera na około 90%
Nie starczy przewodów aby dać kompa do schowka, jak w serii? Będzie więcej miejsca pod maską.daro pisze:Komputerkowi nie będzie trochę za ciepło nad termostatem i przy samej masce? Robi się ciasno pod maską co?Bardzo fajnie wszystko wyszło.
Też planuję aku wyrzucić na tył, tylko mocować w miejscu tylnej kanapy po stronie pasażera. Gdzie można dostać taki przewód miedziany w oplocie, którędy prowadziłeś przewód, jaki koszt, jak długi musi być?
Mogę podpowiedzieć, że w Scenicu jest aku pod fotelem pasażera, na szrotach dostaniesz pewnie za grosze oryginalny plastik z bezpiecznikiem 60A, z niego idzie klema na akumulator - będzie bezpiecznie i estetycznie. Jak chcesz mogę zrobić fotkę jak to wygląda.
Podoba mi się ten projekt, robisz z dbałością o detale, tak jak lubięPowodzenia w dalszych pracach!