Peugeot 205 Indiana - nowy nabytek
- Pluto
- Maniak
- Posiadany PUG: Audi A4 Quattro Avant
- Kontakt:
Re: Peugeot 205 INDIANA - nowy nabytek
Jak coś to wstępnie bym był chętny na Twoje fele z Forevera
Jaki miały rozmiar?
W mieszalni chłopaki się spisali, szkoda że się nie znalazła w kalendarzu
Jaki miały rozmiar?
W mieszalni chłopaki się spisali, szkoda że się nie znalazła w kalendarzu
-
- Maniak
- Numer Gadu-gadu: 0
Dzisiaj Indiana spłatała figla. Cała noc stała pod domem na -23 C zapaliła w miarę bez problemu ale moim zdaniem muszę zrobić rozrusznik, przy odpalaniu jest dość duży opór.
Wjechałem do Ciepłego garaży i Indiana zaczęła nierówno pracować. Według mnie wina wilgoci. Wymieniłem świece na NGK, wyczyściłem kopułkę i palec, ten bolec na sprężynce był całkowicie zacięty i nie pracował! I jest lepiej auto przegoniłem dostał temperatury, woda odparowała i jest OK ale jeszcze jutro wymienię przewody WN, ponieważ jeden ktoś już ratował izolacją
Poza tym podłączyłem boczne kierunki, naprawiłem podświetlanie popielniczki, które przez przypadek zauważyłem, ( wcześniej nie wiedziałem że coś takiego jest) zdjąłem wszystkie klosze lamp tylnych wyczyściłem , nigdy bym nie powiedział że może tam być taki syf!
Wjechałem do Ciepłego garaży i Indiana zaczęła nierówno pracować. Według mnie wina wilgoci. Wymieniłem świece na NGK, wyczyściłem kopułkę i palec, ten bolec na sprężynce był całkowicie zacięty i nie pracował! I jest lepiej auto przegoniłem dostał temperatury, woda odparowała i jest OK ale jeszcze jutro wymienię przewody WN, ponieważ jeden ktoś już ratował izolacją
Poza tym podłączyłem boczne kierunki, naprawiłem podświetlanie popielniczki, które przez przypadek zauważyłem, ( wcześniej nie wiedziałem że coś takiego jest) zdjąłem wszystkie klosze lamp tylnych wyczyściłem , nigdy bym nie powiedział że może tam być taki syf!
-
- Maniak
Wczoraj w końcu uporałem się z szalejącymi obrotami, dzisiaj trochę pojeździłem i jest OK.
Wczoraj również zakupiłem nowy rozrząd ( pasek, napinacz, pompa) gdy zdjąłem pasek lekko się zdziwiłem, wyglądał jak by był tyle co wymieniany, napinacz, pompa tak samo- zero zużycia, postanowiłem że jak już rozebrałem to i coś wymienię, i założyłem nowy pasek, a napinacz i pompę zostawiłem! Szkoda tylko że nikt nie napisał jakiejś kartki że był rozrząd zrobiony, ale pewnie jak by była i tak bym to sprawdził, bo wiem że przykleić kartkę przed sprzedażą samochodu to nie problem!
A tak to przynajmniej będę spał spokojnie!
Wczoraj również zakupiłem nowy rozrząd ( pasek, napinacz, pompa) gdy zdjąłem pasek lekko się zdziwiłem, wyglądał jak by był tyle co wymieniany, napinacz, pompa tak samo- zero zużycia, postanowiłem że jak już rozebrałem to i coś wymienię, i założyłem nowy pasek, a napinacz i pompę zostawiłem! Szkoda tylko że nikt nie napisał jakiejś kartki że był rozrząd zrobiony, ale pewnie jak by była i tak bym to sprawdził, bo wiem że przykleić kartkę przed sprzedażą samochodu to nie problem!
A tak to przynajmniej będę spał spokojnie!
-
- Maniak
Wracając do alufelg co myślicie o takich z Porsche 924 jakie ma założone na swoim CJ Marek ?
- Małysz
- Uzalezniony
- Posiadany PUG: 307 2.0 90HDI; dawniej 205 GT 1.6 i 1.8D
- Numer Gadu-gadu: 4121955
- Login tlen: adamdrozdzu
- Kontakt:
Ładne są te felgi, będą pasować. Przypominają bardzo Speedline'y 15tki, ale moim zdaniem są od nich ładniejsze.
Upatrzyłeś już gdzieś takie, czy dopiero zamierzasz szukać??
Upatrzyłeś już gdzieś takie, czy dopiero zamierzasz szukać??
Król jest tylko jeden
1.8 D http://www.peugeot205.pl/index.php?modu ... ik&id=3986
GT http://peugeot205.pl/index.php?modul=uzytkownik&id=2450
1.8 D http://www.peugeot205.pl/index.php?modu ... ik&id=3986
GT http://peugeot205.pl/index.php?modul=uzytkownik&id=2450
-
- Uzalezniony
- Posiadany PUG: Roland Garros
- Numer Gadu-gadu: 1459401
No telefony świetnie będą sie prezentować, tylko trzeba polerke walnąć a wtedy będą zabijać.
-
- Maniak
Dopiero zaczynam szukać, nie będzie łatwo bo jest ich bardzo mało ale może coś się trafi. A ja nie to będę rozglądał się za innymi
- Para
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: najlepszy
- Numer Gadu-gadu: 1559591
- Kontakt:
Babelo na naszej stronie jest opis Indianki
http://www.peugeot205.pl/index.php?modu ... is_indiana
Moze zerkniesz okiem i jakby cos sie nie zgadzalo to daj znac to zmienimy
http://www.peugeot205.pl/index.php?modu ... is_indiana
Moze zerkniesz okiem i jakby cos sie nie zgadzalo to daj znac to zmienimy
- DJPreZes
- Moderator
- Posiadany PUG: Roland Garros/307
- Numer Gadu-gadu: 2516096
Emblematy Indiana w kształcie góry i kaktusa w owalnej obwódce rozlokowane na:
- tylnej klapie (napis) i na drzwiach nad listwą (logo)
- na blendach na tylnych błotnikach (żółty napis)
Na klapie jest sam napis, a nie góra i kaktus.. no ok - napis z takimi dwoma półokręgami, a raczej "półowalami"...
Góra i kaktus nie są na drzwiach tylko na przednich błotnikach.
Na boczkach jest żółty napis z dwoma "półowalami", a na dłuższych jest beżowa belka jakby "obszyta". Jutro, albo dzisiaj wieczorem postaram się wstawić fotki jak to wyglądać powinno.
- tylnej klapie (napis) i na drzwiach nad listwą (logo)
- na blendach na tylnych błotnikach (żółty napis)
Na klapie jest sam napis, a nie góra i kaktus.. no ok - napis z takimi dwoma półokręgami, a raczej "półowalami"...
Góra i kaktus nie są na drzwiach tylko na przednich błotnikach.
Na boczkach jest żółty napis z dwoma "półowalami", a na dłuższych jest beżowa belka jakby "obszyta". Jutro, albo dzisiaj wieczorem postaram się wstawić fotki jak to wyglądać powinno.
Peugeot 205 Roland Garros Cabrio
-
- Maniak
Kod: Zaznacz cały
Zderzak przedni bez halogenów (lakierowany pod kolor nadwozia z beżową listwa ozdobna)
Listwy ba tylnych błotnikach w oryginale wyglądają tak:
- Para
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: najlepszy
- Numer Gadu-gadu: 1559591
- Kontakt:
Ładny lakier !
-
- Maniak
Ładny, ładny może i moja Indiana będzie się kiedy tak świecićPara pisze:Ładny lakier !
- Pluto
- Maniak
- Posiadany PUG: Audi A4 Quattro Avant
- Kontakt:
Również, gdy przeglądałem fotki Indiany to niklowy pasek raczej był, z bezowym raczej nie widziałembabelo pisze:Wydaje mi się że w Indianach pasek na zderzak był w niklu a nie beżowy!Kod: Zaznacz cały
Zderzak przedni bez halogenów (lakierowany pod kolor nadwozia z beżową listwa ozdobna)
Listwy ba tylnych błotnikach w oryginale wyglądają tak:
- DJPreZes
- Moderator
- Posiadany PUG: Roland Garros/307
- Numer Gadu-gadu: 2516096
Według serviceboxa Indiana powinna mieć właśnie beżowy pasek.Sam miałem oryginalne oba,ale były już dość zniszczone,to wymieniłem na srebrne.Ogólnie to tych ory nie nazwałbym ani srebrnymi,ani beżowymi..Najbliższy znany mi kolor,to "mleczny" Wyglądają tak,że dolna warstwą jest srebrna,a na to jest taka półprzezroczysta warstwa nałożona (być może nawet beżowa..moja była jakaś spłowiała)
Peugeot 205 Roland Garros Cabrio
-
- Maniak
Możliwe, popatrzyłem jeszcze w prospekt, który odkupiłem od Marina i dał bym sobie Indiane zabrać, że te paski są srebrne