Ja Wam dam mi tu o pędzlach rozprawiać! Znajdźcie sobie inne miejsce do zbaczania z tematu
A wracając do sedna, czyli Puga, to przyznam się, że i w lany poniedziałek coś tam udało się zmajstrować z bolidem...
W niedzielę odwiedziłem Marina205, który pomimo faktu posiadania dwóch 205 porusza się Skodą Felicią
No dobra, jego Gentry już raczej nie pojeździ, bo to wrak, ale Garros prezentuje się obiecująco.
W zamian za przejażdżkę po okolicznych wertepach moją 205 Marcin pozwolił mi wykręcić ze złomowanego Gentry parę części. I tak dostałem biały kierunek Valeo, wycieraczkę tylną z piórem (Valeo) i czarną półkę.
Półkę umyłem dokładnie i zamocowałem na miejscu oryginalnej, która wymaga czyszczenia Karcherem, a wycieraczkę również przykręciłem na miejsce.
Korzystając z tego, że mamy lany poniedziałek przeszła "test wody". Ramię okazało się dużo lepsze od poprzedniego, w którym była chyba słaba sprężyna. Zbiera wodę idealnie. Pióro wycieraczki po dwóch latach bezrobocia też spisuje się OK.
I najważniejsze. Sprzedałem moje piękne aluski Exip 15'...
Poszły do klubu Forda Capri, a jeździć będą na Fordzie Taunusie z 1979 roku.
Pozostało mi znów poszukiwanie felg na lato. Gdyby ktoś coś wiedział o jakimś fajnym komplecie, to dawajcie znać.
Chcę coś w ten deseń:
Oczywiście interesują mnie felgi w idealnym, lub bdb stanie, mogą być z oponami 195/50 15.
Allegro mam przeczesane na wszystkie strony, próbuję szukać w innych miejscach, ale brak mi już pomysłów
Z braku laku wyjdzie na to, że będę do zimy jeździł na zimówkach, albo zdesperowany kupię Speedline 15 i moje auto będzie wyglądało jak wszystkie Gentry na 15-calowych felgach...