Griffe T16

Większe projekty, odbudowy i renowacje, przygotowanie do rajdów.
Awatar użytkownika
d_ARC
Uzalezniony
Posiadany PUG: Rallye16 - powoli, ale do przodu :)
Numer Gadu-gadu: 2897169
Kontakt:

Re: GRIFFE T16

Post autor: d_ARC »

munne pisze:Z tym naszym torem to jakies nieporozumienie!!! Jak sam pewnie zauwazyles w poblizu toru jest kilka osiedli mieszkaniowych i spor toczy sie o to ze jest halas, tak jakby by ludzie kupujac mieszkania nie wiedzieli ze jest tor i bedzie glosno 8)7
Hhi, to ja sobie kupię po taniości mieszkanie przy lotnisku, a później zażądam aby zlikwdowano lotnisko, bo mi czasem samolot przeleci i hałasu narobi :mrgreen: Niestety to jest Polandia właśnie :(

No ale i tak Ułeż dla mocnych aut jest o niebo lepszy, tor w Lbl to jednak klaustrofobia i bez slicków nie pozwala rozwinąć skrzydeł, a cały fun rozpoczyna się powyżej 100 km/h :D A jeśli o torze mowa, to choć mam sentyment do Zembrzyckiej, jednak znacznie ciekawszy jest w Biłgoraju.

Ja mam nadzieję, że tym razem bedzie mi dane sprawdzic się w Spocie na sportowo :D
Awatar użytkownika
DelighT
Junior
Posiadany PUG: 205 Indiana
Numer Gadu-gadu: 3827789

Post autor: DelighT »

Póki co to ja się nie mogę doczekać mini spotu, żeby zobaczyć nieziemskie T16...! _O_ _O_ _O_ ||| Achhh na razie niestety trzeba się uzbroić w cierpliwość i oczekiwać na przyjście "Lubelskiego Green Króla" :mrgreen: ;DD
Kiedyś 205 Indiana: http://delight.205.pl/

Obrazek
Awatar użytkownika
Lord Devil
Peugeot 205 Master
Posiadany PUG: 205 CTi i 205 GTi Griffe
Numer Gadu-gadu: 6446898
Kontakt:

Post autor: Lord Devil »

W tym miejscu WIELKIE PODZIEKOWANIA i slowa uznania _O_ naleza sie ORFISTEROWI, ktory wykonal kawal swietnej roboty czyszczac wszystkie elementy silnika T16. Wykazal sie nie tylko ogromna cierpliwoscia przy tak pracochlonnej i zmudnej profesji ale i wlozyl w to mnostwo serca. Sanepid po dokladnym obejrzeniu i zbadaniu wylizanych elementow moglby dopiero poprawnie zdefiniowac wymagania czystosci :D Kilka fotek, niestety bez glownego bohatera
Załączniki
Orfister.jpg
Orfister1.jpg
Orfister2.jpg
Orfister3.jpg
Orfister4.jpg
Orfister5.jpg
Orfister6.jpg
Orfister7.jpg
Orfister8.jpg
Orfister9.jpg
Orfister10.jpg
Orfister11.jpg
Orfister12.jpg
Orfister13.jpg
Orfister14.jpg
Orfister15.jpg
Car Valeting, Car Detailing.
Awatar użytkownika
Marin205
Peugeot 205 Master
Posiadany PUG: 205RG zamienione na Skodę
Numer Gadu-gadu: 4777015
Kontakt:

Post autor: Marin205 »

ciekawe na kim się nauczył tak polerować :)
http://www.katalogi.peugeot205.pl Kliknij tu i zobacz spis katalogów z galerii.

http://www.facebook.com/Peugeot205Brochures Kliknij tu ściągnij katalog w pdf z facebooka
Awatar użytkownika
gti&green
Junior
Posiadany PUG: był RG 1.4 1991r, GTi 1.9 1991r, był green 1.1 zeswapowany na 1.4 1991r i nowy nabytek XS 1.4 1991r
Numer Gadu-gadu: 5809515

Post autor: gti&green »

Piękny i piekielnie mocny... Aż mnie nachodzi chęć wziąć się wreszcie za mojego... graty już powoli zapełniają miejsce w garażu które jeszcze zostało po wstawieniu GTI 1.9 (pełny orginał), Gieteika trzymam bo ma wartość sentymentalną, a mojego pomalutku przerabiam, zobaczymy co z tego w końcu wyjdzie, może na wiosnę się zabiore do pracy, na razie jest za zimno no i muszę mieć czym śmigać :)
Gratuluję Griffe'go i pomysłu :) POWODZENIA.
205... i wszystko inne zostaje w tyle
Technik konserwacji zabytków, w pracy i w garażu :p
Awatar użytkownika
Para
Peugeot 205 Master
Posiadany PUG: najlepszy
Numer Gadu-gadu: 1559591
Kontakt:

Post autor: Para »

Najwieksze wrazenia robia filmiki na youtube gdzie taki silniczek T16 rozpedza 205 do niebotycznych predkosci gubiac przyczepnosc kol praktycznie na kazdym biegu 8)7 Masakra, jak to bedzie latac. Cos czuje ze wrazenie z predkosci bedzie jeszcze lepsze niz w RS6+
Peugeot 205 GTI S16 - Galeria
Peugeot 205 GTI GTI6 2.0 - Galeria
Megane Coupe 1.4
Obrazek
NIE PYTAJ CO KLUB MOŻE ZROBIĆ DLA CIEBIE, TYLKO CO TY MOŻESZ ZROBIĆ DLA KLUBU
Awatar użytkownika
Lord Devil
Peugeot 205 Master
Kontakt:

Michalku taki jest plan, z rolki (bo ze startu zatrzymanego nie da rady) do hmm powiedzmy 240km/h ma pokazac wyzszosc nad Porsche Killer'em
Awatar użytkownika
Lord Devil
Peugeot 205 Master
Kontakt:

Tym razem lekko przerobiona miska olejowa, te silniki maja tendencje do "niemocy zassania oleju" czego konsekwencja moze byc np obrocona panewka. Jezeli to rozwiazanie nie zalatwi sprawy, zostanie zastosowany patent z ilnika 2,2 16v, gdzie miska ma zrobiona dodatkowa wanienke i na jej samym dnie jest smok. Silniki 2,2 nie maja dolegliwosci ze smarowaniem.
Załączniki
Lord - miska olejowa.JPG
Awatar użytkownika
Marin205
Peugeot 205 Master
Posiadany PUG: 205RG zamienione na Skodę
Numer Gadu-gadu: 4777015
Kontakt:

Post autor: Marin205 »

Lord Devil pisze:Tym razem lekko przerobiona miska olejowa, te silniki maja tendencje do "niemocy zassania oleju" czego konsekwencja moze byc np obrocona panewka. Jezeli to rozwiazanie nie zalatwi sprawy, zostanie zastosowany patent z ilnika 2,2 16v, gdzie miska ma zrobiona dodatkowa wanienke i na jej samym dnie jest smok. Silniki 2,2 nie maja dolegliwosci ze smarowaniem.

podejrzewałem Cię o suchą miskę :(
http://www.katalogi.peugeot205.pl Kliknij tu i zobacz spis katalogów z galerii.

http://www.facebook.com/Peugeot205Brochures Kliknij tu ściągnij katalog w pdf z facebooka
Awatar użytkownika
xtrack
Uzalezniony
Posiadany PUG: 1.9 GTI
Kontakt:

Post autor: xtrack »

Lord Devil pisze:Michalku taki jest plan, z rolki (bo ze startu zatrzymanego nie da rady) do hmm powiedzmy 240km/h ma pokazac wyzszosc nad Porsche Killer'em

widze ciagły zachwyt nad rozwijaniem predkosci po prostych...nieładnie z waszej strony :oops:
205tka lubi zakrety......naprawdę

http://www.youtube.com/watch?v=hE72qL3sLhE wiem ze nic CI to nie mowi ale sobie obejrzyj.nie dalbym nawet promila szans dla Twojego T16 ....ale o czym mowa. tu jedzie ktos, kto ma telent i narzedzie przystosowane do jego wykorzystania.
Awatar użytkownika
Lord Devil
Peugeot 205 Master
Kontakt:

xtrack pisze:
Lord Devil pisze:Michalku taki jest plan, z rolki (bo ze startu zatrzymanego nie da rady) do hmm powiedzmy 240km/h ma pokazac wyzszosc nad Porsche Killer'em

widze ciagły zachwyt nad rozwijaniem predkosci po prostych...nieładnie z waszej strony :oops:
205tka lubi zakrety......naprawdę

http://www.youtube.com/watch?v=hE72qL3sLhE wiem ze nic CI to nie mowi ale sobie obejrzyj.nie dalbym nawet promila szans dla Twojego T16 ....ale o czym mowa. tu jedzie ktos, kto ma telent i narzedzie przystosowane do jego wykorzystania.
Czynnym zawodnikiem nie jestem od lat. Mnie nie znasz i zakladam, ze pana Boretti rowniez nie, wiec jak porownujesz? na podstawie tego filmu i moich wpisow na forum? ...
205 MAXI swietny samochod sportowy nie majacy nic wspolnego z 205GTi poza nazwa, ani silnik, ani zawias ani heble itd. Oczywiscie ze GriffeT16 nie bedzie mial szans, boli Cie to?, cieszy? Twoja sprawa.
Nie potrafisz zrozumiec, ze nie mam zamiaru z Griffe robic auta wyscigowego czy maszyny rajdowej?
Nigdzie nie napisalem, ze bedzie mial milion koni, ze okrezenie toru Poznan bedzie robil w czasie 1m,48s.
Robie go tak jak chce i jak mi sie podoba, po to aby dawal mi jak najwieksza frajde. Nie podoba Ci sie? ok, pelne Twoje prawo. Podkresle jeszcze raz. NIE BEDZIE TO MASZYNA DO WYGRYWANIA OeSow. Nie mam zamiaru tym autem startowac w rajdach, pewnie jakies amatorskie pojezdzawki dookola trzepaka jak czas pozwoli, kilka razy do roku. Nie bede prul wnetrza, odchudzal, wstawial klatki i kublow. Bede sie cieszyl oryginalnym srodkiem plus klimatronikiem i mocniejszym silnikiem niz seria.
To, ze nie przerabiam 205 na samochod wyscigowy oznacza, ze jestem gorszy? Mam miec kompleksy bo nie jestem czynnym zawodnikiem?
Tak czy inaczej jezeli uda mi sie zorganizowac, Spot na Sportowo II, jestes zaproszony i mozesz sie czuc mile widziany. Bedziesz mogl przyjechac, na zywo skrytykowac, szpachle na dachu, silnik z T16 i ogolnie byle jaki drutowoz, a nie auto wyscigowe. Bedziesz mogl mnie pokonac swoja 205 na probach i oznajmic to wszystkim. :W
pszemeq
Uzalezniony
Posiadany PUG: Roland Garros
Numer Gadu-gadu: 1459401

Post autor: pszemeq »

Eh jak ja kocham suche fakty nijak mające się do rzeczywistości 8)7
Awatar użytkownika
MiceK
Maniak
Posiadany PUG: MG ZR 1.4 16v
Numer Gadu-gadu: 1295187
Kontakt:

Post autor: MiceK »

Spokojnie, po co takie bicie piany ?? Lordzie, nie daj się podpuścić... Szkoda nerwów. Liczę, że do wiosny/lata Griffe będzie "redi", bo w marcu/kwietniu pojawiam się w Lublinie na malowaniu :) I mam nadzieję, że zapewnisz mi lokum na ten czas 8)7 Ja gwarantuję dobrą zabawę i pomoc przy grzebaniu przy Pugu :mrgreen:
parking lotnisko modlin http://lotnisko-modlin.org/
taxi lotnisko modlin http://taxitransfer24h.pl/
Munne
Peugeot 205 Master
Numer Gadu-gadu: 10090927

Post autor: Munne »

Micek gdzie malujesz i dlaczego Lublin?
MiceK pisze:Spokojnie, po co takie bicie piany ?? Lordzie, nie daj się podpuścić... Szkoda nerwów. Liczę, że do wiosny/lata Griffe będzie "redi", bo w marcu/kwietniu pojawiam się w Lublinie na malowaniu :) I mam nadzieję, że zapewnisz mi lokum na ten czas 8)7 Ja gwarantuję dobrą zabawę i pomoc przy grzebaniu przy Pugu :mrgreen:

Co do wypowiedzi xtracka to jego super porownanie samo w sobie pokazuje ze nie rozumie, wiec riposta zbedna. Niech sie chlopak kreci po zakretach i zachwyca jaki to on nie jest w tym fantastyczny.
Kazda morda pasuje do Forda!
Awatar użytkownika
Para
Peugeot 205 Master
Posiadany PUG: najlepszy
Numer Gadu-gadu: 1559591
Kontakt:

Post autor: Para »

Ja tez robie wszystko zeby sie w Marcu pojawic wiec fajnie by to bylo wszystko zgrac do kupy i zrobic spocik w Lublinie. Ale o tym pozniej :W Griffe nabiera kolorkow O-)
Peugeot 205 GTI S16 - Galeria
Peugeot 205 GTI GTI6 2.0 - Galeria
Megane Coupe 1.4
Obrazek
NIE PYTAJ CO KLUB MOŻE ZROBIĆ DLA CIEBIE, TYLKO CO TY MOŻESZ ZROBIĆ DLA KLUBU
ODPOWIEDZ