Mój 205 w trakcie roboty:)

Większe projekty, odbudowy i renowacje, przygotowanie do rajdów.
Awatar użytkownika
minta
Maniak
Posiadany PUG: 406 kombi 2,0 HDi 110 KM i znów 205 FOREVER 1,9 d.... siostry hihi
Numer Gadu-gadu: 691088

Post autor: minta »

Przeczytałam cały temat... ludzie co za WAMI tylko krytykować potraficie ?? wiem... to nasza wada narodowa, ale odpuście człowiekowi. Podziwiam Cię Munne według mnie wygląda bardzo ciekawie i kolor i felgi ogólnie całokształt. Widać że naprawdę sporo czasu i pieniędzy projekt wymagał. A to jaki kto ma gust to jest tylko i wyłącznie jego sprawa. Przykro mi ale w niektórych postach przez pod tą wzniosłą krytyką kryje się po prostu zazdrość.

Prawda jest taka że na naszym forum są zapaleńcy którzy kochają te samochody i nie pozwolą im odejść do lamusa. Nawet jak będą mieli merola klasy S za 200 tyś to i tak 205-tka zostanie. Są też tacy którzy jeżdzą pugami tylko dlatego że nie stać ich na nic innego. Kupują używane klocki hamulcowe i każdą zaoszczędzoną złotówkę wkładają do skarpety i zbierają na wymarzone tico w kolorze śliwki.

pozdrawiam :W
green sprzedany, cabrio sprzedany - oba zostały w KLUBIE

http://www.minta.peugeot205.pl - moja nowa miłość
Awatar użytkownika
Lord Devil
Peugeot 205 Master
Posiadany PUG: 205 CTi i 205 GTi Griffe
Numer Gadu-gadu: 6446898
Kontakt:

Post autor: Lord Devil »

Rozwaliłaś mnie tym postem. TICO w kolorze śliwki :lol: , niestety tak jest.
Car Valeting, Car Detailing.
Ferguss

Post autor: Ferguss »

Dokładnie - czysta prawda. Wiele osób uważa że skoro 205 to ogólnie tanie autko, to każda jego modyfikacja jest prosta i wiąże się z małymi kosztami... okazuje się być caaaaaaaaałkiem odwrotnie ;)

Zresztą przestaje to być Fanklub 205, a zreszenie posiadaczy seryjnych 205tek :|
Munne
Peugeot 205 Master
Numer Gadu-gadu: 10090927

Post autor: Munne »

minta1 pisze:Przeczytałam cały temat... ludzie co za WAMI tylko krytykować potraficie ?? wiem... to nasza wada narodowa, ale odpuście człowiekowi. Podziwiam Cię Munne według mnie wygląda bardzo ciekawie i kolor i felgi ogólnie całokształt. Widać że naprawdę sporo czasu i pieniędzy projekt wymagał. A to jaki kto ma gust to jest tylko i wyłącznie jego sprawa. Przykro mi ale w niektórych postach przez pod tą wzniosłą krytyką kryje się po prostu zazdrość.

Prawda jest taka że na naszym forum są zapaleńcy którzy kochają te samochody i nie pozwolą im odejść do lamusa. Nawet jak będą mieli merola klasy S za 200 tyś to i tak 205-tka zostanie. Są też tacy którzy jeżdzą pugami tylko dlatego że nie stać ich na nic innego. Kupują używane klocki hamulcowe i każdą zaoszczędzoną złotówkę wkładają do skarpety i zbierają na wymarzone tico w kolorze śliwki.

pozdrawiam :W
Dobrze mowisz dlatego nawet mi sie nie chce dyskutowac bo albo nie maja zadnego pojecia o tym czym mowia albo pokazuja swoje proste wychowanie jakies wrzuty itp a za tym kryje sie zazdrosc jak najbardziej to widac, jestem zaskoczony w jakim kierunku to wszystko poszlo nie wiem czy tak jest na innych forach ja mialem tylko doswiadczenia z szwedzkiego klubu peugeota i tam wszystcy sie szanuja nikt nikomu nie wrzuca, wrzucilem te same fotki tam i dostalem same pozytywne komentarze i bylo koniec tematu ja rozumiem to ze mozna sobie wyrazic swoje zdanie, ale czuc ta zazdrosc z niektorych stron ale splywa mi to po koszuli,chodzi tez o mentalnosc moim zdaniema to ciezko zmienic. Ja sie z tym spotykam na co dzien!
Kazda morda pasuje do Forda!
Awatar użytkownika
minta
Maniak
Posiadany PUG: 406 kombi 2,0 HDi 110 KM i znów 205 FOREVER 1,9 d.... siostry hihi

taaa... kupią siatex w sklepie motoryzacyjnym i mają tjuning

Munne
Peugeot 205 Master

minta1 pisze:taaa... kupią siatex w sklepie motoryzacyjnym i mają tjuning
Prosze Cie opanuj sie bo mam skurcze miesni brzucha :D
Awatar użytkownika
PIT_R
Uzalezniony
Posiadany PUG: Peugeot 306 1.6 90KM :)
Numer Gadu-gadu: 3914690
Login tlen: infernal_lord_hellboy
Kontakt:

Post autor: PIT_R »

Dopiero teraz przeczytalem caly temat. Wczesniej na niego zagladalem i bylem pelen nadziei ze Ci sie autko uda. I powiem ze sie udalo :D Sam wiem ile to jest pracy zeby cokolwiek zmienic w aucie. NIe jest sztuka kupic gotowy zderzak, nawet gotowy bodykit z UK. Sztuka jest go dokladnie spasowac z karoseria. Wszystkie szczeliny, itp. (mam ojca blacharza, wiec wiem) Jeszcze raz gratuluje wlozonego wysilku i przede wszystkim pieniedzy :)
Obserwujac wszelkie komentarze odnosnie "niszczenia" org. GTi wygladzaniem, to sie lekko z tym nie zgadzam. Jedynym pugiem 205 jakim bym uwazal ze byloby niszczenie poprzez zmiany optyczne to slynne T16. Uwazam, ze to jest jedyna wersja 205tki, ktora nie powinno sie zmieniac. Jest zbyt unikatowa....

A na niektore durne komentarze odnosnie Twojej gabloty mam swoje motto: z glupkami sie nie dyskutuje, bo sciagna Cie na swoj poziom i zalatwia doswiadczeniem ;)

Pozdro i czekam na fotki z prac na wnetrzem :)
Obrazek
Bylo [url=http://www.pit_r.205.pl]Peugeot 205 1.0 HellStyle[/url]
Jest teraz [url=http://www.pit_r2.205.pl]Peugeot 306 1.6 90 KM[/url]
Awatar użytkownika
cheatoss
Maniak
Numer Gadu-gadu: 0

Post autor: cheatoss »

zazdroscilem bardzo poprzedniego wcielenia... tak jednym zdaniem moglbym skwitowac. i poszerzenia od gti ktore wsadze u siebie beda pod kolor nadwozia oraz beda posiadac chromowane listwy.

fajnie ze zmieniasz, idziesz na przod itp, itd, ale nie dziw sie ze ludzie sie buntuja, bo tobie nie odpowiada to ze nie wszystkim twoje auto sie podoba =] wedlug mnie teraz wyglada po prostu nieciekawie CHOC WYKONANIE JEST PROFESJONALNE. potrafisz odroznic? =]

nie jestem zwolennikiem serii. kazdy ma swoj gust.

zgodze sie z pit_r'em, nie sztuka kupic gotowy kit gdzies tam, tylko sztuka jest go spasowac... tylko po pierwsze, czy kit porzadnej firmy wymaga pasowania? po drugie, myslisz ze munne sam nad tym siedzial? wielokrotnie podkreslal ze lakiernik to lakiernik tamto.

rozbawil mnie jeden post, po tym jak ludzie zaczeli pisac ze nie bardzo sie podoba napisales cos w stylu "bo tak naprawde tylko lord i padre i ktos tam maja dobrze zrobione pugi, szacun, respekt i temu podobne"

chyba wlasnie od tego jest forum prawda? zeby swoja opinie wyrazic, a nie napisac 'ladny, bla bla' a za plecami mowic ze do d... to tylko dobrze swiadczy o forum, ze wszyscy nie wchodza sobie w dupko za przeproszeniem, tylko stac ich na konstruktywna krytyke =]

pzdr =]
ObrazekObrazekObrazek

sprzedany :(
Awatar użytkownika
d_ARC
Uzalezniony
Posiadany PUG: Rallye16 - powoli, ale do przodu :)
Numer Gadu-gadu: 2897169
Kontakt:

Post autor: d_ARC »

o ile jest konstruktywna :P
Munne
Peugeot 205 Master

cheatoss pisze:zazdroscilem bardzo poprzedniego wcielenia... tak jednym zdaniem moglbym skwitowac. i poszerzenia od gti ktore wsadze u siebie beda pod kolor nadwozia oraz beda posiadac chromowane listwy.

fajnie ze zmieniasz, idziesz na przod itp, itd, ale nie dziw sie ze ludzie sie buntuja, bo tobie nie odpowiada to ze nie wszystkim twoje auto sie podoba =] wedlug mnie teraz wyglada po prostu nieciekawie CHOC WYKONANIE JEST PROFESJONALNE. potrafisz odroznic? =]

nie jestem zwolennikiem serii. kazdy ma swoj gust.

zgodze sie z pit_r'em, nie sztuka kupic gotowy kit gdzies tam, tylko sztuka jest go spasowac... tylko po pierwsze, czy kit porzadnej firmy wymaga pasowania? po drugie, myslisz ze munne sam nad tym siedzial? wielokrotnie podkreslal ze lakiernik to lakiernik tamto.

rozbawil mnie jeden post, po tym jak ludzie zaczeli pisac ze nie bardzo sie podoba napisales cos w stylu "bo tak naprawde tylko lord i padre i ktos tam maja dobrze zrobione pugi, szacun, respekt i temu podobne"

chyba wlasnie od tego jest forum prawda? zeby swoja opinie wyrazic, a nie napisac 'ladny, bla bla' a za plecami mowic ze do d... to tylko dobrze swiadczy o forum, ze wszyscy nie wchodza sobie w dupko za przeproszeniem, tylko stac ich na konstruktywna krytyke =]

pzdr =]
Widzisz tutaj naprawde nie chodzi o to czy sie wszystkim podoba bo tak naprawde mi ma sie podobac ale niektore komentarze sa napisane pod innym katem.Jezeli chodzi o spasowanie zderzakow to juz to przerabialem nie raz ale tym razem byl wiekszy problem zdrerzaki byly strasznie zmasakrowane po zimie wszystko bylo popekane wiec nie bylo nic innego do zrobienia niz zrobienia tego samemu wiec kupilem maty z wloka, szpachle z wloknem i jazda to dopiero byla zabawa i potem to spasowac! Nie sztuka kupic zderzaki dobrej firmy i je spasowac aczkolwiek znam paru znajomych w szwecji ktorzy sobie kupili kity z Riegera i trzeba bylo wlorzyc sporo roboty w to aby wszystko spasowac.
Co do tych gladkich listw to podejrzewam ze to wsystko zacznie pekac i odpadac i wroce wtedy do starej koncepji tak jak piszesz to autko nigdy nie stoi w miejscu jest zabawka i dlatego sie nim bawie :D
Awatar użytkownika
Lord Devil
Peugeot 205 Master
Posiadany PUG: 205 CTi i 205 GTi Griffe
Numer Gadu-gadu: 6446898
Kontakt:

Post autor: Lord Devil »

Munne autko jest pierwsza klasa. Jeden z najlepszych w klubie. Nie chodzi o to, że się znamy, ani o to, że jesteśmy z tego samego miasta. Co mi się odoba? - podejście. Po pierwsze auto zrobione z planem, przemyślane może się komuś podobać lub nie, ale ma charakter. Po drugie zrobione kompleksowo. Silnik mocniejszy i w parze z tym reszta też poszła, dużo mocniejsze hamulce, lepsze zawieszenie zrobiony całościowo i bezpiecznie. Tak trzymaj. Czekam na TURBO. Wychodzi na to, że Lublin będzie wylęgarnią super mocnych 205 w Polsce :twisted:
Car Valeting, Car Detailing.
Awatar użytkownika
minta
Maniak

Najlepszym przykładem krytyki jest TOP5 na stronie głównej. Jeśli tylko pojawi się jakiś ciekawy samochód, albo "wisi" za długo w pierwszej piątce do dostaje odstrzelony jedynkami. Samochód Munne ma troche ponad 3... (chyba) NO GRATULUJE !!!! :evil: :evil:

Awatar użytkownika
moralez
Peugeot 205 Master
Posiadany PUG: 205......T8, 205 GTI 1.6
Numer Gadu-gadu: 2955602
Kontakt:

Post autor: moralez »

Lord Devil pisze: Czekam na TURBO.
tzn munne kupil ten silnik z xm'a :mrgreen: 8) ?
Awatar użytkownika
Sebek
Peugeot 205 Master
Posiadany PUG: 1.4 Xsi ; A4 Avant ; Honda CBF
Kontakt:

Post autor: Sebek »

jednym się podoba auto, innym nie
jednym się podoba podejście do tego a inni myślą że munne i paru innych to "banany"

ale do jasnej k.... nędzy ogarnijcie się ludzie wszyscy, bo to ma być temat w krórym ja osobiście czekam na fotki i opis co jest robione a od jakiegoś czasu czytam i czytam te czasem głupie komentarze

autko ma munne ładne i niech ono i prace nad nim będą tu prezentowane
a nie gadanie bzdur na to są komentarze w profilu
Audi A4 Avant
Honda CBF

Dostęp do części do wszystkich marek!!!

mail: sebastian.andrzejewski@szewczykvw.pl
Awatar użytkownika
smug
Uzalezniony
Numer Gadu-gadu: 0

Post autor: smug »

tzn munne kupil ten silnik z xm'a ?
Tak samo sobie pomyslalem jak czytalem wypowiedz Lorda :P ...a tajemnica mialo byc :D No chyba ze sie mylimy :P
Zablokowany