Peugeot 205 <<Miami Blue>>

Większe projekty, odbudowy i renowacje, przygotowanie do rajdów.
Awatar użytkownika
druan
Maniak
Posiadany PUG: peugeot GTI
Numer Gadu-gadu: 0

Re: Peugeot 205 <<Miami Blue >>

Post autor: druan »

ja je też już pokochałem 8)7 8)7 :mrgreen:
Żaden nauczyciel nie da ci na to papieru - Bądź Człowiekiem Dla Człowieka Szacunkiem się Kieruj.....

Syndykat Sępów Krakowskich
Awatar użytkownika
Roland_KrK
Junior
Posiadany PUG: 205 Roland Garros
Numer Gadu-gadu: 3290009

Post autor: Roland_KrK »

Pięknie wyglądają jak są czyste, jeszcze raz gratuluję
Forum Admin
Posiadany PUG: 205 Automatic, 205 El Charro, 205 ...

Post autor: cejot »

druan, jaki jest kod tego lakieru na aucie??
Jedź na biegu, żyj na luzie... :)

-----
205 '91 Automatic | 205 '92 El Charro | 205 '94 La Moisissure
Awatar użytkownika
moralez
Peugeot 205 Master
Posiadany PUG: 205......T8, 205 GTI 1.6
Numer Gadu-gadu: 2955602
Kontakt:

Post autor: moralez »

kubas pisze:kocham te felgi !
jak to mowia, milosc jest slepa :wink:
Awatar użytkownika
Fox
Peugeot 205 Master
Posiadany PUG: 205gti, 504 coupe, 406 kombi
Numer Gadu-gadu: 6433729
Kontakt:

Post autor: Fox »

Ja też chce go zobaczyć! Kiedy zlot?:)
Awatar użytkownika
Roland_KrK
Junior
Posiadany PUG: 205 Roland Garros
Numer Gadu-gadu: 3290009

Post autor: Roland_KrK »

Fox pisze:Ja też chce go zobaczyć! Kiedy zlot?:)

Może w sobotę ?
Maniak

regeneracja zacisków tył i przód
Załączniki
zaciski tył jeden już zregenerowany 2 dopiero rozebrany wymalowany
zaciski tył jeden już zregenerowany 2 dopiero rozebrany wymalowany
Żaden nauczyciel nie da ci na to papieru - Bądź Człowiekiem Dla Człowieka Szacunkiem się Kieruj.....

Awatar użytkownika
Marin205
Peugeot 205 Master
Posiadany PUG: 205RG zamienione na Skodę
Numer Gadu-gadu: 4777015
Kontakt:

Post autor: Marin205 »

no co wy te felgi się komuś podonbają - a fee - jeśli chcesz to chętnie cię wspomogę dam Ci za nie 14 i 15 stki oryginalne ak urat mam dwa komplety na zbyciu - nie będziesz musiał cierpieć z tymi felgami :)
http://www.katalogi.peugeot205.pl Kliknij tu i zobacz spis katalogów z galerii.

http://www.facebook.com/Peugeot205Brochures Kliknij tu ściągnij katalog w pdf z facebooka
Awatar użytkownika
RafGentry
Moderator
Posiadany PUG: GTI Griffe, GTI LeMans, GTI, CTI, XRD, XS, Indiana, 405 STDT
Kontakt:

Post autor: RafGentry »

Jak masz na zbyciu, to pożycz mi 15' na wiosnę do przymiarki na Gentry :D
W RG i tak nie jeżdżą, tylko się kurzą w blaszaku :)

Ja im zapewnię rozrywkę bez grama kurzu. A i ludwikiem czasem umyję i gąbeczką pogłaszczę :mrgreen:
Awatar użytkownika
druan
Maniak

Zlot w Krakowie

fox możesz sie wypowiedzieć na temat silnika mi16???mam możliwość kupienia tylko bez skrzyni??podchodzi skrzynia z gita orginalna???przepływka?? _O_

Awatar użytkownika
druan
Maniak

Przyszła pora i na nowe serducho dzisiaj zakupione :Y bedzie remont i myśle że bedzie oki :wink:
Załączniki
silnik.jpg

Awatar użytkownika
RafGentry
Moderator
Posiadany PUG: GTI Griffe, GTI LeMans, GTI, CTI, XRD, XS, Indiana, 405 STDT
Kontakt:

Post autor: RafGentry »

Szacun za kolejne znalezisko ze stodoły...
"Barn find" to coraz powszechniejszy trend w temacie Pugów :)

I fajnie, że Mi16 znalazł się w dobrych rękach.
8)
Awatar użytkownika
Fox
Peugeot 205 Master
Kontakt:

Peugeot 205 <<Miami Blue >>

Druan: Skrzynia podchodzi, ale przełożenia z gti nie do końca pozwalają na wykorzystanie potencjału 16v. Ja zawiozłem moją skrzynię do speca w Czernichowie. Wymienił mi przełożenie główne na takie od 1.6 gti żeby auto się lepiej zbierało a 5 bieg wrzucił od diesela żeby oszczędniej się jeździło. Nie pamiętam już ile to kosztowało ale bardzo rozsądne pieniądze. Przy okazji wymienił wszystkie uszczelki i zrobił przegląd skrzyni. Co do przepływki to musisz mieć taką żeby pasowała do komputera. Tzn jeśli chodzi o to czy pasuje mechanicznie to tak - będzie pasowała, ale komp może z nią nie współpracować. Ja kupiłem sobie przepływkę od mi16 od kompa z takim numerem jaki mam, ale się okazało że ma dokładnie taki sam numer jak ta od gti:) Do tych późniejszych mi16, z katalizatorem już chyba nie będzie pasować przepływka z gti, ale tak jak mówię - trzeba sobie sprawdzić numer kompa i jaki numer przepływki pasuje. Najlepiej oczywiście kupić silnik razem z zestawem komputer/przepływka/czujnik stukowy/silniczek krokowy żeby potem nie szukać przez pół roku tych elementów:) Czujnik stukowy co prawda jest łatwo znaleźć bo taki sam był np w astrach gsi i innych samochodach, ale silniczek krokowy już jest rzadszym okazem. Jak masz teraz w GTI motronica to praktycznie wszystko od mi16 będzie pasowało. Nawet jak wyjmiesz silnik gti i włożysz 16v i podłączysz te same kabelki to będzie chodził, tylko nie będzie miał za dobrych wolnych obrotów, no i mocy będzie miał pewnie tyle co gti. Trzeba dokupić silnik krokowy i czujnik stukowy, dorobić 2 kabelki do wiązki i podpiąć pod odpowiednie piny kompa od mi16 i gotowe. Jakbyś miał problemy z elektryką to mogę Ci polecić kumpla który jest mechanikiem i który rozkminił i zrobił porządek z moją wiązką (jego firma to FC AUTO i opisałem ją w dziale polecane warsztaty. Po tym co przeżyli przy moim samochodzie, z następnym 205 mi16 nie będą mieć najmniejszych problemów:)) Aha, jeszcze jedna sprawa z kompem. W mi16 były kompy z dwu albo 3 rzędową wtyczką. W gti też. Jak kupisz sobie kompa z taką wtyczką jak masz w gti to wystarczy że poprzepinasz piny w odpowiednie miejsca i będzie ok. Jak będziesz miał natomiast kompa z inną wtyczką no to samą wtyczkę też będziesz musiał gdzieś zdobyć. Ja w GTI mam katalizator i w końcu do mi16 też kupiłem kompa od wersji z katalizatorem ( tej 147KM ). Silnik co prawda mam D6C (orginalnie bez kata i 160KM) ale wersja z katem miała też czujnik stukowy i dlatego ją wybrałem. Wcześniej miałem inny silnik mi16 i jeździłem na kompie od gti z chipem od grabka niby przystosowanym do mi16, ale po roku mi tamten silnik się rozleciał i było podejrzenie że właśnie spalanie stukowe go rozwaliło...Za drugim razem już nie ryzykowałem i wybrałem bezpieczniejszą wersję z czujnikiem.
Problem możesz mieć największy z wydechem. Ja mam kolektor wydechowy od xsary bodajrze. jest krótki i się mieści pod maską, ale resztę wydechu trzeba troche przespawać żeby spasować. Chłodnicę mam od BX'a gti. Jest kilka różnych więc trzeba wybrać najmniejszą. Trzeba sobie oczywiście dorobić jakieś nowe mocowanie do niej, ale da się ją przesunąć troche do przodu w stosunku do tego co jest w gti i kolektor dolotowy też się zmieści.
Ogólnie warto przejść na mi16. Pali tyle samo (6,5/100 na trasie) a daje większą frajdę i dźwięk jaki wydaje z siebie jest nieporównywalnie bardziej cieszący ucho nawet przy seryjnym wydechu:)

Jeśli chodzi o Borki, bo widzę że taki temat się tutaj pojawił to ja na razie się nie zapisuję. Road Trip ma absolutny priorytet i zrobię wszystko żeby tam pojechać.W końcu taka wyprawa może się już nie powtórzyć a Borki chyba są co roku. Jeśli uda mi się wrócić z tych wojaży w całości i zostanie mi choć trochę oszczędności to Borki oczywiście też rozważę.

Acha, kupiłem sobie wreszcie wymarzony aparat i jak tylko umyję auto i zrobi się ładnie to pstryknę jakieś foty samochodu po malowaniu żeby się wreszcie nim pochwalić:)
Awatar użytkownika
Fox
Peugeot 205 Master
Kontakt:

Ale super - mój mi16 będzie miał kolege:) Gratuluję znaleziska. Jak będziesz robił remont i planował głowicę to splanuj sobie też blok. U mnie wyszło że był troche pofałdowany i uszczelka pod głowicę by nie trzymała za dobrze. Możesz sobie też sprawdzić luz tłok-tuleja i jak będzie za duży to w autoszlifie robią tuleje na wymiar pod tłok chyba za 200zł od sztuki.
Silnik na pewno da ci dużo radości:)
Awatar użytkownika
druan
Maniak

myśle że to był dobry zakup a z czasem sie zrobi pomału remoncik fox jak bedę coś potrzebował to napisze i tak mam wiele pytań:)

ODPOWIEDZ