Peugeot 205 Indiana - nowy nabytek
-
- Maniak
- Numer Gadu-gadu: 0
Re: Peugeot 205 INDIANA - nowy nabytek
Wyciągasz radio (jak masz) i tam masz dwie śruby (klucz 8 )
Odkręcasz dwa wkręty którymi przykręcony jest mieszek na lewarku z ramką i pod tym odkręcasz nakrętkę i dwa wkręty po bokach! I wyjmujesz tunel! Jak odkręcisz te 2 nakrętki pod radiem to wypchnij palcem te dwie śruby żeby wpadły do schowka i nie blokowały przy wyciąganiu tunelu!
Odkręcasz dwa wkręty którymi przykręcony jest mieszek na lewarku z ramką i pod tym odkręcasz nakrętkę i dwa wkręty po bokach! I wyjmujesz tunel! Jak odkręcisz te 2 nakrętki pod radiem to wypchnij palcem te dwie śruby żeby wpadły do schowka i nie blokowały przy wyciąganiu tunelu!
- DJPreZes
- Moderator
- Posiadany PUG: Roland Garros/307
- Numer Gadu-gadu: 2516096
Aaaaaa...czyli to są 8...już ze trzy razy podchodziłem, ale 10 nie chciało tam wejść, a dobrej 8 nie mam Trzeba będzie kupić ;]
Peugeot 205 Roland Garros Cabrio
- Pluto
- Maniak
- Posiadany PUG: Audi A4 Quattro Avant
- Kontakt:
Jestem pod wrażeniem Twojej pracy nad Indianą
- RafGentry
- Moderator
- Posiadany PUG: GTI Griffe, GTI LeMans, GTI, CTI, XRD, XS, Indiana, 405 STDT
- Kontakt:
Babelo - przeagent jesteś. Ładną tam rozpi...rduchę w środku zrobiłeś...
Chyba wpadnę kiedyś do Ciebie z Gentry na podobne zabiegi, bo jak widzę jak czyścisz wszystko i pucujesz, to mi się wydaje, że w ogóle nie dbam o moje auto
Chyba wpadnę kiedyś do Ciebie z Gentry na podobne zabiegi, bo jak widzę jak czyścisz wszystko i pucujesz, to mi się wydaje, że w ogóle nie dbam o moje auto
Facebook: https://www.facebook.com/Peugeot205Poland
Instagram: http://www.instagram.com/peugeot205polska/
Syndykat Sępów Krakowskich
Instagram: http://www.instagram.com/peugeot205polska/
Syndykat Sępów Krakowskich
- Marin205
- Peugeot 205 Master
- Posiadany PUG: 205RG zamienione na Skodę
- Numer Gadu-gadu: 4777015
- Kontakt:
kawał dobrej roboty - nic dodać nic ująć
http://www.katalogi.peugeot205.pl Kliknij tu i zobacz spis katalogów z galerii.
http://www.facebook.com/Peugeot205Brochures Kliknij tu ściągnij katalog w pdf z facebooka
http://www.facebook.com/Peugeot205Brochures Kliknij tu ściągnij katalog w pdf z facebooka
-
- Maniak
Panowie doradźcie!
Byłem dzisiaj na szrocie i znalazłem klapę z 205 z taką samą lotką jak na tej aukcji -> http://www.allegro.pl/item885508151_peu ... _z348.html
I teraz nie wiem czy ja brać czy szukać daszka z GTI
W ogóle co to jest za lotka ? Chyba w oryginalnie takich nie montowali a może się mylę!
Byłem dzisiaj na szrocie i znalazłem klapę z 205 z taką samą lotką jak na tej aukcji -> http://www.allegro.pl/item885508151_peu ... _z348.html
I teraz nie wiem czy ja brać czy szukać daszka z GTI
W ogóle co to jest za lotka ? Chyba w oryginalnie takich nie montowali a może się mylę!
-
- Maniak
- Posiadany PUG: 205 CTi
- Numer Gadu-gadu: 2422735
przed faceliftingiem montowali tą lotkę... osobiście wolałbym nowszą lotkę.
Zdjęcia CTI: http://jarmarek.205.pl
- DJPreZes
- Moderator
No właśnie nie jest to ta przedliftowa - ta jest jakaś większa - bardziej obła niż przedliftowa.
-
- Maniak
No właśnie też mi się wydaje że to nie ta "gumowa" z przed liftu!
-
- Maniak
Kolejny dzień spędzony przy Indianie!
Pierwsze co zrobiłem to zdemontowałem wewnętrzną blendę klapy bagażnika ponieważ strasznie hałasował mi siłownik od centralnego! Wyjąłem go psyknąłem D4D i się uspokoił! Przy okazji zakonserwowałem klapę wyczyściłem blendę i złożyłem na nowych kołeczkach! Wymieniłem amortyzatorki klapy na nowe i już klapa na głowę nie leci! Następnie wziąłem się za pozbycie się brudu koło uszczelki bagażnika!
Przednie fotele nadal czekały ma mój czas i tylko kierowcy sie doczekało prysznicu!
Następnie zająłem się odpadającymi plastikami z tylnych błotników
Ekspresową paczkę przyniósł mi listonosz przez którego musiałem zakończyć rozmowę z Robsonem który to przyniósł mi świetną nowinę! Ale do rzeczy! Listonosz przyniósł mi paczkę od Jozka dzięki któremu mogłem odrobić zadanie z prac technicznych czyli zrobić panel na 5 i poskładać brakujące elementy deski!
Pozbyłem się brudu i liści z rynienki szyberdachu i zaimpregnowałem uszczelkę szyberdachu jakimś preparatem do uszczelek!
Po wczorajszej promocji w sklepach sieci LIDL nabyłem ( za 10 zł ) komplet dywaników! Ale ostatecznie wylądują pod nogami w lecie czarne welurowe z beżową obwódką w koło i jak jakaś firma się podejmie to z napisem INDIANA!
Z racji tego że moje szyny mają spory luz wyruszyłem w poszukiwaniu w marę idealnych! I prawie idealne dostałem! Zająłem się nimi przez godzinkę i wyglądają jak poniżej!
Z bagażnika wyleciało wszystko i bagażnik został wyczyszczony z grubsza! Trafi tam nowe wygłuszenie!
Pierwsze co zrobiłem to zdemontowałem wewnętrzną blendę klapy bagażnika ponieważ strasznie hałasował mi siłownik od centralnego! Wyjąłem go psyknąłem D4D i się uspokoił! Przy okazji zakonserwowałem klapę wyczyściłem blendę i złożyłem na nowych kołeczkach! Wymieniłem amortyzatorki klapy na nowe i już klapa na głowę nie leci! Następnie wziąłem się za pozbycie się brudu koło uszczelki bagażnika!
Przednie fotele nadal czekały ma mój czas i tylko kierowcy sie doczekało prysznicu!
Następnie zająłem się odpadającymi plastikami z tylnych błotników
Ekspresową paczkę przyniósł mi listonosz przez którego musiałem zakończyć rozmowę z Robsonem który to przyniósł mi świetną nowinę! Ale do rzeczy! Listonosz przyniósł mi paczkę od Jozka dzięki któremu mogłem odrobić zadanie z prac technicznych czyli zrobić panel na 5 i poskładać brakujące elementy deski!
Pozbyłem się brudu i liści z rynienki szyberdachu i zaimpregnowałem uszczelkę szyberdachu jakimś preparatem do uszczelek!
Po wczorajszej promocji w sklepach sieci LIDL nabyłem ( za 10 zł ) komplet dywaników! Ale ostatecznie wylądują pod nogami w lecie czarne welurowe z beżową obwódką w koło i jak jakaś firma się podejmie to z napisem INDIANA!
Z racji tego że moje szyny mają spory luz wyruszyłem w poszukiwaniu w marę idealnych! I prawie idealne dostałem! Zająłem się nimi przez godzinkę i wyglądają jak poniżej!
Z bagażnika wyleciało wszystko i bagażnik został wyczyszczony z grubsza! Trafi tam nowe wygłuszenie!
Ostatnio zmieniony 14 sty czw, 2010 10:24 pm przez babelo, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Maniak
A i koło lewaka będzie coś takiego!
http://www.allegro.pl/item874950599_mer ... slona.html
http://www.allegro.pl/item874950599_mer ... slona.html
- DJPreZes
- Moderator
Ja mam coś w tym stylu, ale tylko jasne, bez czarnych wstawek ;P
- Pluto
- Maniak
- Posiadany PUG: Audi A4 Quattro Avant
- Kontakt:
Aż miło się ogląda zdjęcia i czyta relacje z SPA w Jaśle Dzięki Tobie na wiosnę się za Looka zabiorę
Powodzenia w dalszych pracach
Powodzenia w dalszych pracach
-
- Maniak
Dzień dzisiejszy to głownie wzmaganie się z wysokimi obrotami! Zczytywanie błędów resety kompa, konsultacje na forum! Ale chyba usterka zlokalizowana! Na szczęście!
Ale udało mi się między czasem zrobić coś jeszcze!
Odkręciłem i wyczyściłem tylne pasy ponieważ były "trochę" brudne! Wyczyściłem pod siedzeniami ponieważ było tam trochę syfu! Chyba jakieś dzieci tam jeździły ponieważ paluszków z makiem Lajkonik uzbierałem pół paczki a słonych pół!
A tak mniej więcej wyszło po wyczyszczeniu!
Następnie wsadziłem wygłuszenie i wyczyszczoną wykładzinkę!
Następnie zapukał do garażu Pan listonosz i przyniósł włącznik halogenów , który od razu został wsadzony na miejsce!
Przyniósł coś jeszcze! Ale jest problem z rozruchem...
Do Indiany na czas zimowy trafiły takie kołpaczki w prawie idealny stanie!
Kupiłem jeszcze sygnał! Z racji tego że w aucie mam wysokie tony kupiłem niskie!
Pod nogi trafiły prawie nowe oryginalne wycieraczki gumowe! Na przód pójdą jakieś korytka! !
Tylne siedzenie wyschło więc zamontowałem! Może zdjęci anie oddają stanu w jakim są! Są idealne nie ma grama brud ani jednej plamki!
Na "lifting" czeka siedzenie pasażera ale może jeszcze dzisiaj się doczeka!
Wyczyściłem jeszcze maskę od wewnątrz ponieważ byłą trochę brudna!
Będzie jak w katalogu
Ale udało mi się między czasem zrobić coś jeszcze!
Odkręciłem i wyczyściłem tylne pasy ponieważ były "trochę" brudne! Wyczyściłem pod siedzeniami ponieważ było tam trochę syfu! Chyba jakieś dzieci tam jeździły ponieważ paluszków z makiem Lajkonik uzbierałem pół paczki a słonych pół!
A tak mniej więcej wyszło po wyczyszczeniu!
Następnie wsadziłem wygłuszenie i wyczyszczoną wykładzinkę!
Następnie zapukał do garażu Pan listonosz i przyniósł włącznik halogenów , który od razu został wsadzony na miejsce!
Przyniósł coś jeszcze! Ale jest problem z rozruchem...
Do Indiany na czas zimowy trafiły takie kołpaczki w prawie idealny stanie!
Kupiłem jeszcze sygnał! Z racji tego że w aucie mam wysokie tony kupiłem niskie!
Pod nogi trafiły prawie nowe oryginalne wycieraczki gumowe! Na przód pójdą jakieś korytka! !
Tylne siedzenie wyschło więc zamontowałem! Może zdjęci anie oddają stanu w jakim są! Są idealne nie ma grama brud ani jednej plamki!
Na "lifting" czeka siedzenie pasażera ale może jeszcze dzisiaj się doczeka!
Wyczyściłem jeszcze maskę od wewnątrz ponieważ byłą trochę brudna!
Będzie jak w katalogu